Conform Codului penal, citez:
"„ART.244. Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2)Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."
Trebuie să îi dai banii înapoi. Vei fi găsit de politie în mod instant. IP-ul este adresa de unde ai accesat site-ul respectiv.
De exemplu, când ai intrat pe olx, site-ul îți știe adresa exactă.
Trebuie sa-i dai inapoi 130 de lei.Si costul transportului.
Te poti alege cu un dosar penal care te va urmari toata viata.
Fapta se numeste inselaciune si se pedepsește cu închisoarea. Dacă într-adevăr iti face plângere si vei fi cercetat, cel mai probabil o sa primesti o pedeapsă cu suspendare, daca esti la prima abatere. Bine ar fi sa dai omului banii înapoi si sa nu mai faci astfel de fapte, deoarece nu cred ca tie ti-ar plăcea sa cumperi vreodată ceva de la unul ca tine
In primul rand de moralitate, sigur nu ai vrea sa patesti si tu asa ceva! Stii ca se spune ca ceea ce tie nu-ti place, altuia nu face, gandeste-te in primul rand (pentru viitor) cum te-ai simti tu sa fii tepuit. In viata daca nu respecti nu vei fi respectat si la un moment dat ti se intoarce „binele" facut sub o forma sau alta. Asta asa, ca sa ai la ce cugeta! Inselatoria se pedepsete, depinde cat de departe e dispus sa mearga pagubitul! Cu ce te alegi pana la urma? Merita cativa lei in plus pentru stres?
Cred ca da, te poate reclama la politie, decat sa ai probleme mai bine ii inapoiezi banii.Te poate reclama ca ti-ai batut joc de el sau ca ai mintit doar ca sa ii iei banii.Cred ca reprezinta ceva inselaciune si cred ca poti primi amenda. Sper ca te-am ajutat! Noapte buna!
Da, inselaciunea se pedepseste cu inchisoare, asa ca mai bine i ai da banii inapoi si nu ai mai face asa ceva. Succes.
Ia cu suspendare, ca daca ar intra la bulau toti idiotii ca ei mai degraba ne-ar baga la inchisoare pe astia fara condamnari...
anonim_4396 întreabă: