| neodesignstudio a întrebat:

Ce pot sa faca daca seful nu imi accepta demisia? Nici nu ma lasa sa imi dau demisia, nici nu ma da afara. Va rog ajutati-ma.

Răspuns Câştigător
| ikram a răspuns:

Seful tau nu poate sa nu-ti accepte demisia, este un act unilateral. Trebuie sa respecti termenul de preaviz care este in contract ca nu poate fi mai mare de 15 zile pentru functiile de executie si 30 de zile pentru functiile de conducere.
Depui demisia la registratura societatii si ti se da un numar de inregistrare si data.
In aceasta perioada de preaviz tu trebui sa prestezi munca si angajatorul trebuie sa te plateasca la fel ca si pana atunci.

7 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Nu trebuie sa faci mare lucru.Trebuie sa depui o cerere de demisie la registratura societatii, cu un preaviz de 15 zile.Demisia este un act unilateral si nu are nici o importanta ca nu vrea seful tau s-o primeasca. Uite ce spune Codul Muncii despre demisie:
http://www.avocatnet.ro/......eaviz.html

| SnicK a răspuns:

Nu mergi la lucru, si esti platita mi se pare.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu are cum sa nu ti-o accepte. Demisia este o chestie unilaterala. Trimite-o prin posta, cu confirmare de primire. Va fi obligat sa o primesca. Nu uita sa-i dai preaviz.

| EUSIATIT a răspuns:

Legea e lege pentru toti /ia mergi la itm si spune le ce face seful tau si. vezi ca sigur nu e in regula cu ceva. si l verifica de nu i mai trebuie nimic.

| cristian_2965 a răspuns:

Singura modalitate de incetare a Contractului Individual de Munca, care se afla in totalitate la dispozitia angajatului, este demisia. Aceasta este definita drept un act unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului, dupa implinirea unui termen de preaviz. Demisia este o consecinta a principiului constitutional al libertatii alegerii profesiei si a locului de munca.
http://www.cariereonline.ro/articol/am-dreptul-sa-demisionez

| toni_5904 a răspuns:

Gasaste o cale sa inregistrezi la secretariat o cerere in care soliciti o incetare a contractului de munca cf. art. 77 alin 4 din codul muncii, ( fax, mail, ) dar respecti termenul de 15 respectiv 30 de zile si pur si simplu dupa acesta nu te mai duci la munca.

regis
| regis a răspuns:

...sau poate reusesti sa profiti si sa iti renegociezi contractul, astfel incat sa nu iti mai doresti nici tu sa pleci.