| imihaistoian a întrebat:

Ce poti sa faci ca tată ca să ai/locuieşti împreună cu cei doi copii dacă eşti dat afară din locuinţa bunicii (care este propietar) şi mama rămâne cu bunica şi copiii? Nu ar exista acord între mamă şi tată că acceptă dar sotia si bunica rămân acolo.

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Singura posibilitate este sa inchiriezi o locuinta si sa va mutati impreuna.

| Violleta2022 a răspuns:

Inchiriezi singur o garsoniera sau apartamnet (dupa cat iti permite buzunarul).
Asa fac de altfel toate cuplurile care se despart sau divorteaza, isi cauta locuinta cu chirie si se muta.

| Wr3nch a răspuns:

Dai in judecata sotia si ceri tutela comuna si timp pentru tine cu copiii.

| Lioana a răspuns:

Nu spui tot. De ce ai fost dat afara din acea locuinta?

| imihaistoian explică (pentru Lioana):

Nu mai esti acceptat, neintelegeri.

| Lioana a răspuns (pentru imihaistoian):

Pai incearca si tu sa fii mai cooperant, mai intelegator, cere-ti scuze daca e cazul pentru ca pe cale ostila nu rezolvi nimic.
Copiii aceia vor sa-si lase mama si sa stea cu tine? Mai rar copiii isi prefera tatal in locul mamei.

Vorbeam asa de o situatie, aleg ei sau decid parintii? pana la 10 ani nu decid ei si nici dupa, sunt ascultati. daca mama este alcoolica de exemplu? ce faci, ii lasi cu mama?

Cand au divortat parintii mei eu am fost chemata la Autoritatea Tutelara si am fost întrebata cu cine vreau sa stau. Aveam vreo 8 ani pe atunci. Fratele meu care avea vreo 5 ani nu a fost chemat atunci pentru ca era prea mic. Copiii foarte mici automat se stabilea ca vor sta cu mama.
Acum nu se mai acordă custodia copiilor unui singur parinte ci ambii trebuie sa se implice in cresterea si educarea copiilor. Si bineinteles ca conteaza si ce vor copiii.

Este gresit, din 2011 este custodie comună, nu mai este aşa acum. Automat o primeşti acum dacă nu sunt chestii extreme. În trecut era aşa, ştiu cazuri în care au ramas cu tatăl.

Daca citesti mai bine, am specificat ca asta era la trecut.
Dar tu nu poti lua copiii la tine daca ei nu vor. Ce fel de om esti tu ca vrei sa smulgi copiii de langa mama lor impotriva vointei lor?

laughing da ok, eu zic de alcoolism, tu zici de luat laughing ok mulţumesc de răspunsuri. Este şi invers ce fel de mamă îşi separă copilul de tată. Vreau să văd şi alte răspunsuri.

| MrAM a răspuns:

Iti cauti locuinta si te muti cu copii si sotia

| SuperCoolDude a răspuns:

Costa 800lei sa stai intr-o garsoniera. 400 de fiecare chiar.
De ce ai sta cu parintii la varsta la care ai si copii?
Asta e intrebarea

| imihaistoian explică (pentru SuperCoolDude):

Pai aici este intrebarea, ea nu vrea sa plece din casa bunicii si nici copii sa plece. asta intreb cum are ea acordul tatului sa faca asta, poate face asta?