| bleakk a întrebat:

Ce rol a avut Hitler pana la urma in istorie pana la urma, analizand si facand constatari obiective? Parerile sunt foarte impartite in aceasta directie, eu nu am nicio parere si vreau sa vad ce opinati voi, in cele din urma voi trage o concluzie si aceasta va fi parerea mea. Sunt neutru deocamdata.

1 răspuns:
| drutzix a răspuns:

Pai as fi tentat sa spun ca are o mostenire negativa dar daca stai sa te gandesti putin nu e doar negru.
Pana la al doilea razboi mondial oamenii credeau ca un imperiu este bun si ca fiecare tara ar trebui sa incerce sa detina cat mai multe teritorii. Oamenii credeau ca razboaiele sunt in natura umana si ca nu putem gasi mereu solutii diplomatice.
Daca nu ar fi existat ororile din al 2-lea razboi mondial (eugenia, distrugerea din Europa) lumea ar fi avut cu totul o alta mentalitate.
Nazismul si conceptul superomului poate ar fi privite favorabil sunt prea multe variabile.
Fara razboi Rusia nu ar mai fi devenit o super putere, bomba atomica ar fi aparut mult mai tarziu.
Citeste despre efectul fluture.
Despre Hitler (si al doilea razboi mondial ca nu a facut mai nimic in afara de asta) pot spune ca a fost un rau necesar, fara el exista posibilitatea unui viitor mult mai urat.
Al doilea razboi mondial a fost o experienta traumatizanta pentru omenire dar ne-a ajutat sa ne maturizam in gandire.
Am vorbit despre razboi deoarece este singurul lucru pe care l-a facut Hitler.