Pt ca pe vremea lu Cuza erau oameni mai cinstit, sau printre cei care faceau legile si le adoptau erau si oameni cinstiti.Astazi in RO cei care fac legea cit si cei care au facut-o pana acum toti is hoti.Nu exista lege buna in ro asta e clara, toate legile is facute de hoti pentru ei.O lege buna, logica are valabilitatea la infinit, indiferent ce apare sau ce se schimba in societate. Iara unia cinstiti care au ajuns la putere in ro au fost matrasiti, au fost eliminati de hoti.Carol ala nu stiu daca a luptat el pentru oameni cum spui.Cuza da dar a fost rapid eliminat,el a reusit sa-i manipuleze pe hoti,adica pe boieri si pana sa isi dea aia seama deja era principe sau cum se numeau atunci.Dar nici atunci nu sau dunirit ei,a trebuie sa ii faca cuza in foi de vita, a adat destule legi, ia imbrobodit de nu mai stiau care si cum, ala sincer da presedinte a stiut sa-i manevreze toti banditii de la vremea lui, pana cand a venit straini si le-a spus astora ma asta va face in voi de vita si sau pus gramada sal dea jos. Daca cineva va ramane in istorie ala a facut ceva pentru oameni, cum este Cuza.Carol ala cea facut mai concret? Na facut nimic nici nu era roman macar. Tara a mers bine chiar si pentru scurt timp cand au fost regi, sefi romani dar aia care trebuia sa fie.Ca au fost rapid eliminati asta e nu au avut timp de mai mult.Numai asa daca te gandesti citi au fost sau care au fost aia? Stefa cel mare. Burebista, Vlad Tepes, Cuza. Miha viteazu.Astia au ramas nu de povestile ce sau tesut, astia au facut ceva ceva care a ramas in mintea oamenilor multa vreme.Acum legile sau dat sau facut alte legi, alta constitutie, si s-a facut de catre cine? De catre cei ajunsi la putere dupa 89 adica de prosti si hoti.Ca sa fim seriosi acum comunismu ala sau cea fost ce opameni aveau? Sa nu zici ca aveau valori.Nu aveau numa prostii, numa din astia cum ii vezi acum. Daca ai fi trait pe timpul ala si acum te asigur ca nu o sa vezi nici o dif intre astia si aia de atunci.Doar ca atunci nu fura care cum voiau sau nu se fura la nivelu asta cu milioanele, daca furai si cateva mii sau zeci de mii erai deja impuscat de aia de mai de sus Deci ce aveam noi astazi is urmasii alora de inainte de 89 adica prosti hoti.Unu cinstit nu ajunge sa dea legi, n-are cum, nu ajunge nici macar membru a unui partid, sau daca ajuge si gandeste cu voce tare ala e este dat afara RO nu va merge decat intr-o singura directie acum aia GRESITA.Atita timp cit is legile astea nici o sansa.Singura sansa este sa vina cineva sa le spuna alora din strada ce sa ceara, eventual sa fie asa un protest de nivel national de lunga durata, sa-i forteze sa schimbe legea- astfel ca nici o persoana care are cazier sa nu poata ocupa fctie publica. Daca sar impune legea asta s-a terminat cu banitii, o sa inceapa o noua era pentru ro.Va fi nu stiu ceva nemaipomenit, ro va zbura catre ceva mai bun pentru ca ar avea si cu ce.Deci nu demisia unei persoane, nu demisia unui partid, nu demisiea intregii clase politic e rezolva problema, ci LEGEA aia care am spus aia rezolva tot.Frate in america nu poti vota, pierzi dreptu asta pe toata viata daca ai fost la puscarie, pur si simplu nu mai votezi nimic.Nici nu mai vorbim sa mai candidezi pentru o fctie publica.acolo nici macar intr-un partid nu esti primit.Adica aia pot si noi nu de ce? Bine aia au legile alea de sute de ani e corect, dar noi aici pitem prin forta s-o facem, ca se poate se pare, daca iese toata tara in strada poate impune asta. Dupa or sa se lucreze pentru ce spui pentru cetateni.
Pentru ca nu mai esti pe vremea lui Cuza si Carol al 2-lea.Nimeni nu stie ce era atunci.In istorie nu sunt scrise astea.Si atunci existau oameni cu interese, dar n-o sa se scrie despre ei, iti dai seama.Cum majoritatea politicienilor de acum nu o sa apara.Vor bani, e normal. Tara nu e terminata din cauza lor, ci din cauza oamenilor din ea.Sa ne educam noi mai intai si apoi sa ne uitam in stanga si in dreapta.Asa sunt oamenii, niste fiinte destul de egoiste prin definitie.Gargaritele care ne conduc sunt ultimele noastre probleme.Noi le permitem sa fure.Romanul nu o sa sara pentru altul daca lui ii e bine.Ai fost la protest? Parintii tai au fost? Vecinii? Eu una am vazut la stiri, recunosc.Toti gresim.
Nu chiar.
Toti sunt corupti acolo sus, indiferent cu cine votezi, tot acolo ajungem.
Cand era alegerea intre Ponta si Iohannis, toti sareau in sus votati Iohannis, presedinte German ne va scoate din ****, tot acolo suntem, insa un pic impodobit.
Nu vreau sa par destept sau increzut insa citatul asta chiar imi place "Daca am putea schimba ceva prin vot, nimeni nu ne-ar lasa sa votam" ~Mark Twain, da stiu, daca ma iau dupa citate n-o sa se schimbe nimic etc... insa pe undeva are o logica, pana nu scapam de toti, absolut toti, pana si de domnsiarele de servici sau de menajere sau orice altceva, n-o sa se schimbe nimic, coruptia a atins cote exagerat de mari, cand a luat foc Colectivul, Dumnezeu sa-i odihneasca, au iesit destui la protest, s-a intamplat ceva?
Au pus cateva legi noi pentru cluburi si cam atat, nici pana azi nu se stie vinovatul.
Nu mai traiti cu vise, aici daca nu invarti ceva n-o sa ajungi nici o data sus, indiferent in ce domeniu lucrezi, a ba da, doar daca lingi pana si talpa sefului sau te bagi in rate.
Problema e ca noi cautam vinovati in loc sa cautam rezolvari.Am o mare problema cu oamenii din jurul meu, cand vad ca unii au dreptul la vot pur si simplu nu mai dau vina pe conducatori.Sunt corupti, da, dar asa sunt educati inca de cand au iesit de acolo..de la mama lor.Noi vrem sa luam si sa avem totul.Iti inteleg gandurile sincere si dorinta de justitie, insa daca ai fi politician corect si ai vedea ca toti, dar toti colegii tai traiesc mult mai bine ca tine nu ai vrea sa alegi si tu calea usoara? Nu ai vrea ca in loc de Cap Aurora sa te duci si tu in insulele Canare la plaja? In loc sa conduci Dacia sa ai un bmw frumos parcat in fata vilei? Poate ca nu ai face asta, dar sunt foarte putini oameni asa.Cand trec pe langa un cersetor intorc capul ca sa nu isi aminteasca ca ei l-au facut sa cerseasca si traiesc fericiti.Si in alte tari exista coruptie, insa oamenii sunt mai educati, atat cei de rand cat si conducatorii, nu arunca berea pe strada cand cosul de gunoi e la 2 m departare, si macar fura subtil.
Peste tot se fura, acest lucru este cert si sigur.
Insa, la noi se face prea evident si prea dur.
Adica, un om in varsta lucrand 50 de ani intr-un utilaj dedicat asfaltului, stand in genunchi 6-7 ore pe zi, in calduri de peste 35-40 de grade, primeste ca si pensie 12 mil, ce este asta? Este o mizerie si o batjocura, iar unul care sta pe scaun si doarme, practic doarme pe birou primeste miile de euro pentru asa ceva.
Da, sunt de acord, cineva trebuie sa faca si asa ceva, insa nu trebuie sa fie batjocorit pentru acest lucru.
As putea s-o tin pe justitiarul anonim pana dimineata, insa sunt 100% ca si eu m-as alatura partii corupte, pentru ca in secolul 21 banii fac legea, nu hartiile.
Insa, s-ar putea rezolva multe, si furand.
Dar la noi totul se baga in buzunar si restul se arunca poporului, care nu ajunge nici unei familii.
Pe partea cersetorilor, crede-ma nu toti sunt nevinovati, sunt o gramada care si-au pierdut casa la camatari pentru jocurile de noroc, bautura etc.
Nu exista un om, care sa nu mosteneasca un apartament bloc, ok exista, insa din 100 de persoane 85 mostenesc, iar pe langa acest lucru daca esti destept iti cauti o persoana cu care sa stai in chirie si in timpul acela nascocesti ceva prin capul acela si faci sa fie bine, chiar daca este ilegal, este mai bine decat sa stai in -25 in frig afara.
Consider ca la noi nu este vorba de educatie, personal am un obicei de a face curat dupa mine, si a-mi arunca mizeriile la cosul de gunoi, insa chiar daca toti am face asa ceva, nu ne-ar ajuta de loc, pentru ca acolo sus nu se schimba nimic.
Ce amuzant esti! Mai multi analfabeti erau atunci.
Pai stiu..toata lumea era asa..Asia era ingropata in analfabetism pe atunci..acum noi suntem cea mai analfabeta tara din Europa si nu numai..peste 50%fara 12 clase, 90% din populatie nu stie sa scrie corect! 40% au wc in gradina! In canada de ex. peste 50% au studii superioare!