| SingleForOne a întrebat:

Ce se întâmplă cu avocații care apară persoanele care într-adevăr au comis acte criminale, ilegale?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se intampla absolut nimic, exceptand ca obtin onorariul pentru serviciul prestat.
De altfel, prin reprezentarea/asistarea inculpatului de catre avocat, se pune in practica dreptul la aparare, un drept fundamental consacrat de catre Constitutie.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce sa se intample? Nimic, isi fac meseria.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mi se pare corect. Avocatul trebuie sa apere, procurorul sa acuze si judecatorul sa judece. Mi se pare mai corect sistemul anglo-american in care, in anumite situatii, intervine si completul de jurati. Mai multe capete judeca mai bine si mai nepartinitor.

| 1234568807 a răspuns:

Nu se intampla nimic, dar daca exista suficiente dovezi impotriva acuzatului, avocatul nu il poate scapa de pedeapsa

| Yuoia a răspuns:

In ce sens "ce se intampla cu avocati"? ei nu sunt pedepsiti alaturi de infractori. Isi fac datoria, in ideea ca oricine are dreptul la aparare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oricine are dreptul la un avocat. Nu ai de unde sa stii verdictul decat dupa

| mi25 a răspuns:

Rolul avocatului este de a descoperi acele circumstante legale ale faptei care pot determina reducerea pedepsei. Asta, cu atat mai mult cu cat, desi codul penal si cel de procedura penala prevede ca procurorul trebuie sa caute si probe in folosul inculpatului, la noi putini fac asa ceva (sa nu zic ca doar cei "ajutati" cu ceva foloase).

Întrebări similare