| matrix100 a întrebat:

Ce se intampla cu copiii lasati de parinti in orfelinate la varsta de 18 ani cand devin majori? Sunt aruncati pur si simplu in strada sau exista alte mecaniste de protectie sociala pentru ei? Orice informatie suplimentara cu privire la subiect este binevenita. Multumesc si funda

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mama de 16 ani lucreaza in acest sistem ( DPC ). Iti spun o chestie. Totul depinde de copil, iar 99% din cazuri ajung pe drumuri sau ajung sa isi puna capat zilelor. vazand ca nu vor sa faca nimic, cei de la DPC isi iau mainile de pe ei. In sistem te tine pana la varsta de 26 de ani. Dar cu conditia sa iti vezi de facultate si sa muncesti. Cei care depasesc varsta de 18 ani si raman in sistem se numesc "asistati". Au alte reguli fata de ceilalti... Ei isi spala, au camera lor incuiata cu cheia, tv-ul lor... Cei care nu vor sa faca nimic in viata ajung unde altundeva : pe drumuri, in gari...boschetari.

3 răspunsuri:
| BJK1903 a răspuns:

Salut,am avut eu un coleg care era la orfelinat. Si a facut 18 ani si l-a dat afara, de la 18 ani copilul respectiv isi ia viata in propriile maini. De cand el este dat afara de la orfelinat conducerea nu mai are treaba cu el, poate sa moara sau sa faca altceva. Asta e, copii care au facut 18 ani si sunt la orfelinate ar trebui sa fie sustinuti in continuare sa isi gaseasca un loc de munca. Dar asta este Romania, las' ca merge si fara el. Pacat...

| BiancaMiciu a răspuns:

Nu sunt aruncati in strada. Sunt lasati sa mai stea inca cativa ani (probabil pana la 24-30 de ani) pana cand isi gasesc un serviciu. Si daca nu isi gasesc serviciu si sunt majori, nu mai sunt tinuti in orfelinat, pentru ca isi pot gasi de munca.

| BJK1903 a răspuns (pentru BiancaMiciu):

Nu e adevarat, eu am avut un coleg care la 18 ani a trebuit sa se angajeze si sa isi caute casa. Rar se gaseste prin ROMANIA un orfelinat care inca tine copii care au facut 18 ani acolo si nu ii da afara.