anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce se intampla daca dupa decesul unuia dintre soti nu se face succesiunea?

9 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Niciodata dupa?
Succesiunea poate face oricand dupa deces, nu inteleg sensul intrebarii.

| adeana a răspuns:

In cazul in care o sa vrei sa faci ceva (vanzare de ex.) cu bunul respectiv, n-o sa poti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie sa se faca. daca nu se duce sotul supravietuitor la notar, se face din oficiu. Bunurile ramase trebuie sa treaca in posesia cuiva, deci sotul supravietuitor trebuie sa mearga sa deschida succesiunea, este in interesul lui.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul an costurile succesiunii sunt gratuite, dupa se plateste in functie de valoarea bunurilor. daca nu s-a facut succesiunea sotul ramas poate face ce vrea cu bunurile fara sa intrebe si copii sau rudele raposatului.dar...copii pot deschide succesiunea sau rudele raposatului. il pot declara iresponsabil(daca au motive si dovezi)iar bunurile deja vandute raman "blocate"pana la sentinta judecatoreasca, daca se decide ca este lucid trebuie sa plateasca despagubire rudelor de gradul intai sau 2 ale raposatului sau copiilor. daca se dovedeste ca este iresponsabil, bunurile deja vandute se "deblocheaza" si se intorc la mostenitorii de drept.adica. noul cumparator ramane cu buza umflata pentru ca este ceva ilegal.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Succesiunea se face întotdeauna după decesul unuia din soți.
Dacă nu au mai fost căsătorii anterioare sau/și copii, frați/surori ai defunctului, această taxă de succesiune o poți face când dorești dar nu mai devreme de 6 luni de la deces.
Sănătate.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca se deschide succesiunea in urmatori 2 ani de la data decesului este scutita de impozit! in cazul in care se deschide dupa 2 ani de la deces se taxeaza cu 1% din valoarea succesorala! In privinta taxelor notariale ramane la alegerea notarului de a da reducere sau nu!

daniela
| daniela a răspuns:

Nimic deosebit daca nu vrei sa instrainezi bunurile respective, dar cu cat o faci mai tarziu suma pe care trebuie sa o platesti este mai mare.

| nicoleta_5825 a răspuns:

Daca nu se realizeaza succesiunea imediat dupa de catre nimeni altcineva, atunci statul va prelua tot.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut ma numesc AUREL, bunicul meu a decedat an 1988.nu s-a facut succesiunea pana anziua de azi.Acum bunica vrea sa faca succesiunea. din casatoria celor doi a rezultat un singur copil. intrebarea este daca poate sa faca direct pe numele celor doi nepoti din partea fiului si ce costuri implica aceasta operatiune? exista un singur imobil (o casa la curte -4 camere, cca250mp)