Se intampla ca, daca esti elev in acea scoala, poti fi sanctionat disciplinar.
De asemenea poti fi amendat in baza L.61/1991, daca scoala instiinteaza politia.
Am întrebat ce se întâmplă dacă fac asta oriunde în public.
ȘI cam cât este amenda în baza L.61/1991?
Se poate sa fii si exmatriculat, daca esti in ciclul superior al liceului, depinde si de antecedentele disciplinare.
Dar eu am făcut prostia asta în școală în 2022, an în care elevii nu puteau fi exmatriculați din școli.
Si in 2022 elevii din ciclul superior al liceului (cl.XI, XII sau XIII, dupa caz) puteau fi exmatriculati, conform Statutului elevului, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 4.742/2016, citez:
"ART. 16.
(1) Elevii din sistemul de învăţământ de stat, particular şi confesional autorizat/acreditat, care săvârşesc fapte prin care se încalcă dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv regulamentele şcolare, vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea acestora conform prevederilor prezentului statut.
(4) Sancţiunile ce pot fi aplicate elevilor sunt:
a) observaţie individuală;
b) mustrare scrisă;
c) retragerea temporară sau definitivă a bursei de merit, a bursei sociale, " Bani de liceu", a bursei profesionale;
d) mutarea disciplinară la o clasă paralelă din aceeaşi unitate de învăţământ;
e) preavizul de exmatriculare;
f) exmatriculare."
In orice caz daca nu ai fost sanctionat in 2022 atunci nu mai poti fi sanctionat acum.
Dar m-a dat profesorul afară de oră în ziua în care am făcut prostia asta.
Si ce daca? A trecut prea mult timp.
Si vad ca deja este al treilea cont, chiar nu te poti opri din trolling?
Și de ce m-a dat profesorul afară de la oră?
Daca iti exprimi? In ce sens? Sau vrei sa sa spui ca le arati.
La scoala, de regula masuri disciplinare.
Inafara scolii poti fi retinut, daca ai peste 14 ani si judecat si condamnat conform art.375 din Codul penal.
Daca esti judecat, poti primi (parintii) amenda penala sau bgat la scoala de corectie.
Eu am expus partea cea mai grava, dar cea mai buna, in situatia ta, scaderea notei la purtare.
z0r3Ns3n întreabă: