| Luclaur a întrebat:

Ce se intampla daca nu ma prezint la o citatie?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Prezinta-te cu citatia la politia ta locala, explica-le cazul si roaga-i sa ia legatura cu cei de la Mamaia pentru a-ti lua declaratia in localitatea ta de resedinta. Este un termen in justitie dar nu-mi vine acum, in minte. Este ca atunci cand se face comisie rogatorie in cazuri internationale. Eventual poti cere un sfat de la un avocat sau un jurist bun.

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Iti vor trimite alta si alta pana cand va veni Politia si te ia de acasa.

| Luclaur explică (pentru darrio2007):

Treaba e că astă vară prin iulie la mare mi-a furat tot dupa plajă...am fost la politie a de pus o plingere cu mentiunea ca nu vreau decat cheile de la mașină in rest nimic.
Eu locuiesc la 400km si m-am gindit că o sa mă cheme pe acolo.In decembrie am primit un plic prin care spune ca nu s-a gădit autorul si cam atît. Pînă ieri cand ma trezesc că mă cheama la Mangalia, si sincer nu vreau sa ma duc.
..cine îmi plăteste mie drumul, timpul pierdut etc.

| sadrian46 a răspuns (pentru Luclaur):

Nu îți plătește nimeni nimic. Dacă vrei rezolvarea cazului, te duci.

| darrio2007 a răspuns (pentru Luclaur):

Ar trebui sa te duci. Este in interesul tau.

Răspuns utilizator avertizat
| mihai69 a răspuns:

Depinde de citație. Orice, între nimic și ridicare cu forța și dus la tribunal.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Poti retrage plângerea. O poți trimite prin fax si vei scăpa de proces. Daca nu se va amâna si cheltuielile judiciare vor fi tot mai mari. Așa o sa scapi mai ușor. Cheltuielile judiciare pentru o ședință sunt in jur de 150 lei. Dar daca nu s-a ținut inca nici o ședință posibil sa nu plătești nimic. Te du la Primărie cu citația si trimite de acolo prin fax cererea prin care îți retragi plângerea si ai terminat.