E destul de simplu. Persoana respectiva va fi data in judecata,unde evident va pierde, deoarece ma indoiesc ca are un motiv suficient de bun cat sa il convinga pe judecator, plus ca ar mai fi si problema avocatului. Dupa asta va fi obligata sa plateasca toate cheltuielile, plus ce mai era de platit din rata, iar daca nu are nimic care sa fie confiscat se va pune proprire pe salar si/sau orice alt venit pe o perioada suficient de mare cat sa achite valoarea respectiva. Tin sa mentionez ca aceste propiri sunt undeva la 20-30%(de obicei)
Se intampla ca o sa platesti cu mult mai mult decat ratele ramase, la acestea adaugandu-se penalitati de intarziere, cheltuieli de judecata si de executare silita, astfel ca suma finala poaate fi chiar si dublul sumei ratelor ramase.
Dupa obtinerea hotararii judecatoresti de obligare la plata va urma executarea silita, in primul rand poprire pe salariu (va fi de pana la 1/3 din venitul net lunar), pe conturi din banci (daca exista), executarea prin vanzare la licitatie a bunurilor cumparate, etc.
Daca ti ai facut un credit inseamna ca ai un venit, ceea ce inseamna ca se poate pune o poprire pe salariu
Ratele sunt facute la banca, chiar daca produsul este luat din magazin.
Banca va da cumparatorul in judecata, iar cazul va fi preluat de executorii judecatoresti. Acestia vor pune popriri pe salariu si pe orice venit al beneficiarului, nu si al familiei acestuia. Daca nu are nici un venit, i se va pune sechestru pe masina. Daca nu are nici masina si nici venit, atunci i se vor face oprire pe venit cand il va avea si cand va avea masina sau alt bun pe numele lui, chiar daca asta se va intampla si peste 20 de ani.
Cazul va fi preluat de mai multi executori judecatoresti, si fiecare isi va cere cheltuielile care nu sunt mici. Nu mai zic de dobanda care se va strange si se va cumula cu fiecare zi. Astfel se ajunge ca de la 100 de lei datorie sa se plateasca 10 mii de lei si chiar mai mult in mai putin de 2 ani.
Orice ar fi, trebuie platit.