Nu se intampla absolut nimic, daca platesti tot ce ai de plata pentru locuinta.
Daca ai parinti sau alt reprezentant legal acestia trebuie sa fie de acord sa locuiesti singura.
Se poate face consiliu de familie să fii declarată majoră înainte de vreme.
Dupa care lege?
Codul Civil Art. 40.
Eu zic sa mai citesti odata art.40. Vezi cine acorda aceste drepturi. Consiliul de familie isi da doar avizul, care poate fi luat in seama sau nu. In plus ca sunt clauze pentru ce se poate acorda acest drept.
Sa-ti explic: autoritatea tutelara acorda drepturi depline doar pentru acele lucruri care este absoluta nevoie. Un exemplu: o minora care a nascut poate sa-si dea acordul pentru o interventie chirurgicala data copilului ei. Sau sa-si reprezinte copilul in orice situatie. dar nu poate sa vanda un bun ce i-ar reveni copilului pe diferite cai, fara avizul autoritatii tutelare.
Ascunse sunt caile dreptului.
Si? Ce ma doare pe mine de proceduri si de ce drepturi se acorda? Eu i-am indicat o posibilitate juridica, ramane problema ei cum o foloseste.
Pai tocmai ca tu i-ai indict o posibilitate gresita: consiliul de familie nu poate sa-i acorde drepturi depline. Chiar si autoritatea tutelara, nu poate sa-i acorde oricui si orice drepturi. Iar hotararea autoritatii tutelae se supune aprobarii unui judecator.
Sunt o gramada care au facut liceul, de exemplu, in alta localitate si au stat singuri in gazda. Nu e absolut nici o problema.
Cu acordul parintilor si ai 16 ani, poti sa locuiesti. Daca vine cineva sa verifice, acestia sunt obligati sa ia legatura cu parintii.
Daca nu ai tutela, te vor lua la centrul de plasament.