Recursurile se vor judeca in functie de motivele invocate in cererile de recurs ale celor doua parti(care este obligatoriu sa se incadreze in motivele de recurs prevazute de art. 385^9 Cod procedura penala), in baza probelor existente la dosar ori a unor inscrisuri noi. Unele motive sunt luate in considerare din oficiu, chiar daca nu au fost invocate de recurenti si nu au fost motivate. Conform art. 385^10 daca recursul nu a fost motivat se iau in considerare numai motivele de recurs care se verifica obligatoriu din oficiu. Daca partea vatamata nu se prezinta (si nici nu are avocat) ar putea sa aiba surprize, nu-si poate sustine motivele invocate si nu poate combate motivele recurentului-inculpat. Numai bine!
De obicei la penal se intampla cam rar sa te reprezinti singur, adica sa nu ai avocat.Procesul se amana pana la un nou termen cand se poate prezenta la proces. Daca nu, se poate da o hotarare de aducere la proces a celui care nu se prezinta.
Se poate amâna procesul, sau se poate desfăşura în lipsa persoanei care nu este prezentă/Şi astfel, adversarul va avea mai multe şanse de câştig/Care vor creşte, considerabil...
La penal, obligatoriu personal si avocat, daca nu mandat de aducere si avocat din oficiu
In cazul in care ambele parti au facut recurs, iar patea vatamata nu poate motiva in scris motivul lipsei prezentei, se va judeca doar recursul inculpatului. A fost de ajutor?