ACTA a ''cazut'' si in parlament, deci nu mai are nicio sansa.Am vazut stirea aseara la pro tv
De fapt, ACTA nu a cazut inca, se pare ca a aparut ACTA 2 :(( http://blog.partidulpirat.ro/index.php/2012/07/pazea-a-aparut-acta-2
ACTA a fost respinsa de catre parlamentul european definitiv.
Ratificarea Acordului Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA) a fost respinsa, miercuri, in Parlamentul European, cu 478 de voturi, 39 de deputati au votat pentru ratificare, iar 165 s-au abtinut.
Europarlamentarul UDMRIuliu Winkler considera ca respingerea ACTA arata ca Parlamentul European este singura institutie care poate solutiona deficitul de democratie, potrivit unui comunicat remis, miercuri, Ziare.com.
ACTA, respinsa din nou in Parlamentul European
"O invatatura foarte importanta se degaja din refuzul categoric al PE de a ratifica ACTA, iar aceasta invatatura arata ca Parlamentul este singura institutie europeana care poate solutiona deficitul de democratie al constructiei europene. De aceea, in viitorul evolutiei constructiei europene, PE este acela care va avea rolul primordial", a afirmat parlamentarul european al UDMR, dupa respingerea ratificarii ACTA de catre plenul reunit la Strasbourg.
Iuliu Winkler considera ca singurul mod legitim in care se pot promova interese economice, comerciale sau de orice alta natura este acela care respecta mecanismele democratice: "Vremea in care era posibil ca guvernele sa negocieze acorduri secrete sau sa participe la procese multilaterale lipsite de transparenta si care sa ocoleasca controlul democratic parlamentar a trecut".
"Pe de-o parte, PE in intregul sau, noi, parlamentarii europeni, suntem pe deplin constienti de faptul ca cea mai mare bogatie a UE este capacitatea de inovare a europenilor, capacitate materializata prin instrumentul proprietatii intelectuale. De aceea, institutiile UE, Comisia Europeana si PE trebuie sa gaseasca cele mai eficiente mecanisme multilaterale pentru a apara proprietatea intelectuala europeana.
Pe de alta parte, cea mai importanta valoare europeana, cea care sta la temeiul UE, sunt drepturile omului. PE nu este numai garantul drepturilor si libertatilor individuale ale cetatenilor UE, legislativul european dovedind, de nenumarate ori, ca este sensibil la incalcarea drepturilor omului oriunde in lume", a mai spus Iuliu Winkler.
In opinia parlamentarului european, din cauza faptului ca nu a avut competente in modificarea textului Acordului ACTA, negociat de Comisie, PE a fost pus in situatia de a alege intre a apara un interes material si a apara o valoare fundamentala a constructiei europene: "Va trebui sa gasim alte instrumente destinate protectiei intelectuale si luptei impotriva contrafacerilor, dar nu putem ratifica un acord care ar putea duce, in forma lui actuala, la incalcarea drepturilor consfintite in Carta Europeana a Drepturilor Omului.
UE este cel mai mare exportator de tehnologie si servicii cu valoare adaugata al pietei globale. In acelasi timp, insa, UE dispune de o bogatie nepretuita, este acel soft power prin care Europa este cu adevarat un exportator de democratie si de cele mai bune practici in domeniul apararii drepturilor omului.
Decizia PE de a alege intre un interes material si o valoare morala pe cea din urma este o decizie corecta si constituie un pas pe drumul catre Uniunea Politica Europeana care trebuie sa fie o uniune a valorilor".
O noua lovitura data ACTA in Parlamentul European
"Parlamentul a respins astazi (miercuri - n. red.) ACTA cu o mare majoritate de voturi, confirmand parerea cetatenilor europeni legata de libertatea Internetului. Deasemenea, Parlamentul European a respins si propunerea Partidului Popular European (din care face parte PDL) de a amana votul asupra acestui tratat, cerere ce fusese facuta pentru a proteja ACTA in contextul in care majoritatea parlamentara era
nefavorabila documentului", conform unui comunicat remis Ziare.com de catre europarlamentarul PNLNorica Nicolai.
Nicolai mentioneaza ca Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor Europeni din Parlamentul European (ALDE) din care face parte PNL, a votat impotriva tratatului ACTA, citand numeroasele probleme legale si riscul serios de limitare a unor drepturi
fundamentale de catre acest act.
"Delegatia PNL saluta decizia Parlamentului European si constata din nou ca acest for reprezinta expresia cea mai democratica a opiniei cetatenilor europeni", considera europarlamentarul PNL.
Si ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Dan Nica, a precizat miercuri, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com, ca Romania saluta votul Parlamentului European impotriva proiectului ACTA.
"Salutam votul Parlamentului European prin care s-a respins mult controversatul proiect ACTA. Rezultatul acestui vot din plen a fost oarecum asteptat pentru ca, anterior, cele cinci Comisii - pentru Dezvoltare, pentru Comert International, pentru Industrie, Cercetare si Energie, Comisia pentru Afaceri Juridice si Comisia pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne - nu isi dadusera acordul. Desi Grupul Popular a cerut amanarea acestui vot foarte important, s-a respins si, iata, vocile milioanelor de utilizatori de Internet din intreaga Europa au fost ascultate", a precizat Dan Nica.
Cinci comisii de specialitate ale PE, incluzand aici si Comisia pentru Comert International - INTA, sesizata in fond, au propus respingerea ACTA.
Grupul Partidului Popular European (PPE), intr-o sedinta tensionata marti seara, a decis ca membrii PPE sa voteze cum le va dicta constiinta (free vote), aceasta din cauza diferentelor de opinie dintre membrii grupului, care nu au putut fi conciliate.
ACTA fusese semnat anterior de toate statele UE, cu exceptia Ciprului, Estoniei, Germaniei, Slovaciei si Olandei, la care se adagau Statele Unite, Canada, Japonia, Elvetia, Mexic, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore si Coreea de Sud.
Poti descarca linistita cate filme vrei.
anonim_4396 întreabă:
MrBoostRPG2 întreabă: