In aceeasi situatie sunt si eu.Am facut reclamatii peste reclamatii, la politie la primarie.Au venit au avertizat si atat.In rest nimic.Adevarul este ca politia, in privinta asta e de trei lulele.
Ai dreptate in ceea ce privesc plitistii.Dar mai sunt si exceptii:1 la 200! Unul singur a facut PV de sanctionare in lipsa,deoarece a gasit printr-un aparat de- alor,ca sta fara forme legale. Dupa ce am spus numele lui, varsta cu aproximatie si l-am identificat dupa poza de pe buletin, aparuta tot pe aparatul politistilor, l-au gasit cu domiciliul la alta adresa, a parintilor lui.
Continua cu sesizari si telefonice si scrise:la politistul de proximitate, la politie si daca este chirias, vezi daca are forme legale de inchiriere. Vrei detalii, scrie-mi!
Nu e de bun simt solutia, dar scoti siguranta si il astepti la tabloul de sigurante. Cu niste prieteni, preferabil, sau macar 3-4 vecini. Pe linga asta, mai e sublima metoda zideste-i usa idiotului - http://www.sebastianbargau.ro/2006/09/05/joc-murdar/
Of, ce mai merita batuti unii de-astia. E si vina oamenilor ca nu le zic clar si raspicat care e problema. Eu intr-o perioada mai ma jucam noaptea cu sunetul mai tare - problema fiind nu volumul sunetului, ci basul, care se aude mult mai nasol in vecini decit la mine, fiind suficient sa stai la un volum foarte decent pentru a deranja vecinii, din pacate. Vecina de sub mine mi-a zis la un moment dat de faza asta dar asa, cu frica, aproape cerindu-si scuze ca mi-a atras atentia asupra faptului. Mi-am cerut scuze si am incercat sa nu mai repet magaria, incercind sa folosesc casti sau sa ma culc pur si simplu mai devreme. Astia carora le zici si nu inteleg pe bune ca merita batuti bine de tot, pina le intra mintea in cap, dar are ce/unde sa intre...
In cazuri de genul ar trebui facute masuratori la tine in apartament sa vada daca intredevar e depasita limita admisa de galagie, ca daca nu... asta e, omul nu comite nicio infractiune. daca nu vrea ala sa deschida ghionion, nu-i pot intra cu forta in casa, dar amenda se poate trimite si prin posta nu trebuie sa deschida el usa. data viitoare intreaba politistul de numele lui, sectia etc si spune-i ca tu te-ai saturat de situatia creata in care ei nu isi indeplinesc indatoririle si ii rog sa ia masuri in caz contrar depui o plangere pentru abuz in serviciu.
in ceea ce-l priveste pe vecinutau, bine faci ca nu raspunde, ai fost nesimtit, imediat ai sunat politia, te duci frumos si suni la el la usa, chiar si cand nu baga muzica tare, si ii spui frumos ca tu ai de invatat sau stiu eu, trebuie sa te odihnesti si ca il rogi frumos sa dea muzica un pic mai incet, sau cand dai de el pe scari sau in lift in abordezi sau ii poti lipi un biletel/o scrisoare de usa.
Nu se aude muzica, ci doar basul, ca o batate de ciocan in creier! A durat 7 luni,tocmai din motivul ca am incercat sa vorbesc cu el civilizat, explicand-ui necazul meu, cerand ajutorul vecinilor, chiar si noaptea pe la 23, ca mai tarziu nu am avut curaj.Am chemat si politistul de proximitate, ca in prezenta lui sa medieze o discutie intre noi.DEGEABA:nesimtitul tot nesimtit a ramas, chiar daca este profesor de sport, prin urmare ar trebui sa fie un exemplu prin comportament, pentru tineret.
De ce nu iei legatura cu proprietarul?
Ar trebui sa ceri sprijinul si celorlalti vecini, presupun ca nu te deranjeaza doar pe tine. O sesizare semnata de mai multi locatari ar trebui sa aiba greutate mai mare.
Profesorii si politistii.Desigur ca la aceasta varsta a dvs nu puteti face mai nimic, dar cineva din vecini, mai cu creasta, trebuie sa-l ia de guler. Ba chiar sa-l pocneasca.Bineinteles ca din cele spuse nimeni nu vre si se pare ca nu ii deranjaza. dar o reclamatie in masa, a mai multor vecini trebuie sa se auda si sa se ia masuri cumva.
Vecinii mei,ori sunt mult mai invarsta decat mine(si mai sunt si hipoacuzici,pe bune!),ori sunt lasi(stiind ca poate altcineva,se pune "rau" cu chiriasul),ori nu sunt afectati, deoarece stau pe alt palier.
Dar, cum sunt o fire foarte energica, insistenta si razbatatoare, am cam rezolvat cu "nesimtirea" chiriasului! Cred! AM LINISTE!
Nu am reusit in totalitate,din caza nesimtirii chiriasului si a neputintei politistilor,de a intra in apartament(nu le da drumul la usa).
Dar mai sunt metode de a-l linisti,cat de cat! Unele au dat roade! Dar asta inseamna sa tot fac sesizari. Si asta, doar pentru ca imi doresc sa am liniste, acum la pensie, asa cum incerc si eu, sa nu deranjez pe nici unul dintre vecinii mei!
Salut cand chiriasul da muzica tare nu mai chema ploitia du-te tu dar sa ai la tine un topot in caz ca nu raspunde ii dai cu toporu in usa
Sunt femeie la 60 ani, asa ca nu as putea face asa ceva! Dar am gasit o alta metoda, chiar daca deranjez si vecinii(acestia sunt atat de lasi ca nu vor sa semneze si ei): bat cu ciocanul in podea, deoarece chiriasul sta sub apartamentul meu, atunci cand da muzicatare.
Nu i-am dat cu toporul in usa, dar ultima data, deoarece nu mai suportam bubuitul basului, am batut cu ciocanul in podea(chiriasul sta sub apartamentul meu) pana l-am innebunit, cu riscul de a deranja si alti vecini.
gabrielcapita întreabă:
sabin89 întreabă: