| AlexMaftei2001 a întrebat:

Ce trebuie sa faci ca să radiezi o mașină din circulație?

3 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns:

Chiar astazi ( ieri 21.12 ) am incheiat cu birocratia radierii unei masini care a fost in posesia mea si am dat-o la dezmembrare.

Am pus masina pe net pentru cine doreste sa o cumpere pentru dezmembrare sau programul rabla. M-a telefonat imediat o persoana care se ocupa de dezmembrari si are firma. Am negociat pretul, mi-a dat banii si i-am dat masina.
Daca alegi sa iti faca el prin firma actele si sa nu mai umbli tu (cazul meu) i-am dat copie buletin, copie talon si copie carte de identitate a masinii.

Dupa o saptamana - doua, in functie de cum se misca si el iti aduce actul de distrugere a masinii si borderou reprezentand suma pe care ti-a dat-o pe masina si cat a scos el din dezmembrarea masinii.

Apoi mergi la finante unde apartii cu documentele astea + copie buletin, copie talon, copie carte de identitate auto, platesti si impozitul auto, apoi vezi aici si te programezi pentru radiere la politie:
https://dgpci.mai.gov.ro/......22012c2b84
Tot aici pe site faci si programare sau suni la ei in cazul in care tu faci altceva cu masina fata de ceea ce am facut eu.

| Sophieka a răspuns (pentru Sophieka):

Dupa aceea te intorci cu actul de la politie, acel certificat de radiere pe care il scoti la imprimanta in 3 exemplare, inapoi la finante si abia apoi termini.
Ai dreptul sa pastrezi placutele sau numarul de inmatriculare timp de 3 ani, pentru taxa de 30 de lei pe care o platesti la politie acolo.

| Sophieka a răspuns (pentru Sophieka):

Ai acolo jos pe site download pentru cele 2 fise de care ai nevoie si le completezi acasa inainte sa ajungi la ghiseu.