Popii cu minciunile şi catedralele lor pe banii noştri îmi amintesc de impotenţi - frustraţi şi manelişti - care încearcă să compenseze prin cruci de aur şi BMW-uri.
http://www.tpu.ro/......aniei-are/
Puţine lucruri mă enervează mai mult decât nesimţirea "preasfinţiţilor".
Nu sunt tarile cele mai credincioase cele mai sarace, te-ai uitat vreodata la tarile catolice sa vezi ce biserici au acolo? La ei toate bisericile zici ca sunt manastirile de la noi. Ei au foarte rar bisericutele noastre. Problema la noi este faptul ca sunt atat de multe, cand am putea banii pe altceva.
Nu chiar, Italia, Belgia, Germania sunt tari catolice si din cate stiu eu o duc mult mai bine decat Romania si au biserici mult mai mari decat ale noastre. Cu cat sunt bisericile mai mari cu atat e mai bogata populatia (pentru ca are de unde sa scoata bani). Bogatia unei tari nu are legatura cu gradul de religie dintr-o tara, ci cu venitul tarii. Cu cat o tara este sau a fost mai bogata isi va permite sa faca biserici mai mari.
În România există 18.300 de biserici şi doar 425 de spitale. Ai impresia că este o ţară bogată, că nu avem nimic mai bun de făcut cu banii îngropaţi în biserici?
România este o ţară relativ săracă, plină de datorii, dar şi de fanfaroni cretini care ridică câte un mastodont inutil o dată la câteva zile pe banii oamenilor.
Asta am spus si eu am spus in comentariul anterior, problema la noi este ca punem banii in constructia multor bisericute si ca Romania, in comparatie cu tarile catolice, este o tara saraca.
Insa raspunsul meu a fost pentru intrebarea care se referea la bisericile mari pline de aur, ceea ce noi avem mult mai rar decat catolicii. Ceea ce voiam sa subliniez este faptul ca bisericile fastuoase (cum sunt la catolici) nu sunt un semn pentru o populatie saraca (ex. Vaticanul), noi avem biserici multe, mici si sarace, nu biserici fastuoase. Insa repet intrebarea facea referire la bisericile bogate.
"De ce tarile cele mai credincioase sunt cele mai sarace?" Simplu: oamenii saraci sa simt pe nicaieri, iar "Dumniezo" e ultima lor speranta.
...şi invers: când scopul şi speranţa oamenilor este Dumnezeu şi "viaţa de apoi", se simt pe nicăieri.
Pentru mulţi dintre ei viaţa devine un fel de tranziţie, un peron de aşteptare, în care dacă sunt proşti, milogi şi nu evoluează, e ok.
Ma enerveaza la culme afisele acelea, nu imi mai amintesc exact ce scria pe ele, dar era ceva de genu: "Donati pentru Biserica Mantuirii Neamului, si aveti drumul spre rai asigurat" ceva de genu. SO WTFF! Pai Dumnezeu e un domn, crezi ca vine la cineva care se roaga intr-o baraca? Nuuuu el este langa tine daca te rogi dintr-un palat.
Tu crezi ca banii aia care sunt donati de oameni pentrua construi biserici sunt cheltuiti pentru biserica? Gindeste-te putin si-ti vei raspunde singur la intrebare
M-am gandit, si stiu ca se duc in conturi la preasfintii guvern etc...
Dar vreau sa aflu ce vrem sa demonstram la lume cand facem astfel de castele.adica pentru ce le facem nu tot incoane sunt?
Nu tot la icoane se inchian prostia?
E ca androidele.O risipa de tehnologie cand putem sa alegem ceva mai ieftin care fac aceleasi lucruri!
"Dar vreau sa aflu ce vrem sa demonstram la lume cand facem astfel de castele."
Prostie, nesimţire, aroganţă, lipsa simţului practic, corectitudinii şi bunului simţ... = mentalitate de manelişti. Să fim "cei mai tari din parcare"...la biserici, că la altceva nu suntem în stare.
Din seria: "Dă-le naibii de educaţie şi sănătate! Vrem turnuleţe de aur, manele şi mici!"
Sistemul antic de manipulare si expluatare a creaturii umane este
biserica
nu stiu cand o sa se trezeasaca oamenii la realitate ca nu exista dumezeu sau ingeri este o inventie inca de demult pentru a controla si expluata documentativa.
MorcovMorcovescu întreabă: