anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ceea ce ne caracterizeaza pe noi romanii este: "individualismul", incapacitatea de a ne bucura de binele si bucuria altor persoane decat a noastra. Nu stim sa impartim un lucru fara a astepta ceva in schimb sau chiar echivalentul acelui bine. Ne intrecem in critici la adresa nationalitatii pe care o avem, starnind rasul si atragand compatimirea strainilor care asista gratuit la aceasta "improscare cu noroi" a unei tari de catre proprii ei cetateni! Oare meritam altceva? Cat timp cit vom continua in aceasta maniera cu, chiar renegarea apartenentei etnice? Va intreb dragi conationali... nu e nevoie de schimbarea mentalitatatii in raport cu noi insine si fata de straini astfel incit sa nu mai fim priviti de sus si aratati cu degetul in orice colt al lumii? Lasam faptele sa vorbeasca pentru noi? Faptele a citorva mii de romani incrimineaza 22 milioane... Eu zic ca trebuie o schimbare de atitudine si dezaprobarea vehementa a noastra a majoritatii, a tuturor faptelor de acest gen astfel incat sa se vada ca tot ceea ce se relateaza in mass-media autohtona si straina despre infractiunile romanilor din diaspora este dezaprobat dar si nereprezentativ pentru nivelul intregii tari.

Răspuns Câştigător
Elianna
| Elianna a răspuns:

De cate ori aud romani vorbind cu dezgust si scarba de alti romani care ne fac de ras, si generalizeaza la noi toti, mi-se incranceneaza pielea pe mine! De ce nu lasam noi dusmanii sa ne critice, si noi sa aratam ce avem bun si frumos! Este o vorba:"cu asa prieteni...nu-mi mai trebuie dusmani"

4 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Norocul nostru este ca exista multe exceptii.

| cornculapte a răspuns:

Cu o intrebare pe TPU n-ai rezolvat mare lucru. Si nici n-o sa rezolvi niciodata la nivel de natiune, pentru ca, asa cum zice mira, exista multe exceptii (si aici nu e noroc) care sunt 'miserupisti' (daca stii ce inseamna termenul). Toti vrem sa schimbam ceva, toti batem din gura, toti degeaba. Multe spunem, putine facem. Daca vrei sa schimbi ceva, fa ceva, ca altfel ramai doar cu vorba. Stii cum e aia 'When all is said and done, more is said than done'...

| Sylx a răspuns:

Cornculapte, care e propunerea ta pana la urma? Acest demers de schimbare a atitudinii l-am avut pe multe site-uri si am participat la manifestari care tratau acest aspect pentru ca ma intereseaza ce cred altii despre mine ca roman, imi pasa daca ma duc intr-o tara si intrebat fiind ce nationalitate am sa nu fiu asociat cu romanii si rromii infractori care ne-au stricat imaginea. Am facut tot ce mi-a stat in putinta de fiecare data cind am avut ocazia sa le prezint strainilor o alta fata a Romaniei... cea reala, cu valorile si traditiile noastre. Inainte de a critica te intreb tu ce ai facut in sensul asta? Este plina tara numai de Gica-contra ca tine care doar critica, nu le place ceea ce vad la televizor, nu le plac parerile desconsiderante ale strainilor la adresa noastra dar nici nu fac nimic in sensul asta. Va delimitati de tot ce inseamna problemele de imagine ale noastre ale romanilor ca sa puteti critica si acuza fara a face nimic constructiv pe plan local pentru a remedia ceea ce tine de persoana voastra, pe voi va caracterizeaza neimplicarea si comentatul pe marginea subiectului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Totul sta in puterea noastra. Devreme ce ne uram unii pe altii si nu EXISTA IUBIRE FATA NOI ROMANII(indiferent de etnie), suntem un popor pierdut. Sa nu creada anumite minoritati, mai ales cea rroma ca daca face ceea ce face va avea de castigat in viitor si in fata intregii lumi. Va avea numai de pierdut. Asta e valabil si pentru toti cetatenii ROMANIEI, tara asta asa de bogata cum si-ar fi dorit-o multe popoare din lume. De ce sa fim noi saracii LUMII si sa nu fim bogatii EI. Ce tara mai are atatea bogatii pe suprafata pe care traim noi? Munti, dealuri, campii, delta, Dunare, Marea Neagra, izvoare, rauri, ape termale, ape minerale, aur, carbune, petrol, gaze.etc. Cine mai are asa ceva si noi sa murim de foame si sa fim slugi la altii? De ce? De e nu putem noi sa traim ca fratii, indiferent de ce natie suntem? De ce? Unde este necazul nostru FRATILOR?