Cind a inceput lumea sa deschida ochii. Mie-mi pare ca lumea orbecaie in nestire. Si in alta ordine de idei, mi-a placut Geoana ca era spontan aseara, cind ii raspundea lui Base.
"Niste institutii prestigioase de sondare..." "Care institutii domnule Geoana?" "Institutii serioase" "Numele institutului domnule Geoana" "Pai..."
"Ce firme de export si-au incetat activitatea donule Geoana?" "Pai…"
"In ce tari nu se mai exporta domnule Geoana?" "Tari din occident" "Care occident domnule Geoana, ca occidentu-i mare?" "E mare?" "Da domnule Geoana, e mare" "E mare?"
Deci. No coment.
Electoratul lui Geoana nu cred ca mai poate fi intors foarte usor. Iata cum vad eu structura electoratului:
1. O parte din electorat sunt convinsi ca Geoana e salvatorul Romaniei, o parte cred ca e Antonescu, iar altii ca Johannis. Acest segment plin de sperante nu poate fi convins decat de fapte, putini vor ceda in urma unei confruntari televizate. Totusi mi se pare putin deplasat sa ii numesti pe acestia "electorat habauc".
2. O alta parte din electorat, cu care ma identific si eu, nu vede in Geoana o salvare, ci nu vor sa mai iasa Basescu. Nici acest segment nu poate fi intors, ba dimpotriva, pentru multi orice cuvant al lui Basescu este un argument pentru a nu-l vota (vezi exemplul intrebarii referitoare la focusare).
3. O parte e electoratul lui Basescu, nu il caracterizez, ma limitez sa spun ca nu poate fi intors.
4. Mai exista un segment, destul de mare, al celor care nu sunt foarte decisi. O parte au s-au alaturat deja unui proiect promitator de uniune nationala si s-au aliniat primei categorii, o alta parte au identificat in Basescu justitiarul anticomunist care fiind de partea poporului duce doua lupte: una cu mogulii si alta cu comunistii. O alta parte sunt scarbiti si nu vor merge la vot. Acestia sunt singurii care pot inclina balanta.
Recapituland, avem:
1. 30% ai lui Geoana + o parte de la Antonescu si de la minoritari, deci vreo 40%
2. Acestia au votat diferit in primul tur, sa zicem ca vom aduna totusi un 5%.
3. s-au vazut deja in turul I - vreo 32%
4. in aceasta categorie raman cam 20-25%.
Basescu are asadar vreo 32% pe care se poate baza in orice situatie, procent care creste in cazul in care unii nu se prezinta, ajungand pe la 35 %. Intrebarea este daca va reusi sa capaciteze 15 procente din cele aproximativ 20 puse in joc. Sincer nu cred ca a reusit asta intr-o singura emisiune.
Eu cred ca Geoana va iesi zilele astea si va spune ca Romania va fenta sfarsitul lumii din 2012 daca va iesi presedinte.
@regis- sunt student si majoritatea care l-au votat pe Antonescu in primul tur, mizeaza acum pe Basescu. De ce? Fiindca si-au dat seama ca s-au inselat impotriva lui Crin si ca urasc tandemul Iliescu-Voiculescu-Hrebenciuc.
N-a reusit intr-o singura emisiune? Pai cand vrei sa se afle adevarul, daca nu intr-o confruntare intre cei 2? Moderatorul Turcescu a declarat ca Basescu i-a dat clasa. Imediat, Vantu iese pe Realitatea si-l contrazice pe Geoana. Ce vrei sa mai vada lumea? Vrei sa dea in cap, sa ucida?
A, sa-ti mai spun ceva, ca tot lucrez cu exit-poll-uri. Cei care nu s-au dus la vot, a fost ca n-au avut un candidat pe masura, si daca se duceau, aveau tendinta sa voteze pe Antonescu, Cernea sau Vadim, dar stiau ca nu prezinta sanse. Si la turul doi au precizat ca vor vota pe schimbare, adica altcineva in afara de Basescu, dar in afara de Geoana si P. s. d.
Tineretul e a lui Basescu, pensionarii sunt ai lui Geoana. Cei cu scoala sunt ai lui Basescu, cei fara ai lui Geoana. Nu incerc sa manipulez nimic, dar asta o spun statisticile. Si guess what, ca sa nu vii cu contra-argumentul ca-s trucate sau nu crezi in ele, sunt facute de Insomar si C. c. s. b., care apartin lui Vantu si lui Voiculescu. Chiar nu-ti pui un semn de intrebare?
Ma rog de-un singur lucru. Si aceluia de ce a spus userul @dmonik la alt post: ''Prosti, dar multi!''. Viva Lapusneanu!
Lumea nu a intelesc cum stau lucrurile in politica, unii se uita, iar altii joaca rolurile stabilite de regizori. Sper ca ati inteles!
Eu nu zic ca Basescu e cruce de inchinat, dar sa fim seriosi Geoana, marioneta geoana pardon...
Eu merg cu Base pana la capat. Votul meu il are
Mai draga, astia sunt amantii tarii:iti promit marea cu sarea, dar nu vor decat sa ti-o traga!(teapa)
Totusi nu putem ramane impartiali. O informatie foarte calda despre Basescu cum ca ar fi violat o femeie, o gasiti pe www.blog.imperiaonline.me
Mici basescu, nici geoana, dar din doi oameni il alegi pe cel mai putin rau! uiatati-va la tara asta, unde ne-a adus basescu, trebuie sa fi nebun sa-l votezi (economia este la pamant, nu avem guvern) P toti ii vrea la picioarele lui. nu mai merge asa! deci trebuie sa mergem la vot si sa-i acordam o sansa si lui geoana sa vedem ce poate! Cine il voteaza pe base nu a trait in romania in ultimi 5 ani sau poate nu doreste binele acestei natiuni! Ganditi-va bine! vrem ceva mai bun
O informatie foarte FIERBINTE despre Basescu. O gasiti pe www.blog.imperiaonline.me
LisaJulie întreabă: