Din preistorie femeia nu putea sa vaneze si trebuia sa aiba grija de copii asa ca barbatul era superior pentru ca furniza hrana.
in conflicte cine lupta? barbatul el apara teritoriul si clanul, popurul etc depinde de epoca. Deci barbatul era un aparator.
Apoi, in istoria foarte recenta, a aparut religia care, ca si in ziua de azi, a denigrat si umilit femeia.
Cu un asemnea "istoric" de mii, sute de mii de ani nu crezi ca e greu ca, doar in cativa ani sa se evolueze?
Eu cred ca in societatile civilizate egalitatea barbat femeie a evoluat enorm in ultimii ani, cu precizarea ca nu toata lumea pricepe acesta egalitate.
"in conflicte cine lupta? barbatul el apara teritoriul si clanul, popurul etc depinde de epoca. Deci barbatul era un aparator."
sa inteleg din chestia asta ca undeva in trecut cineva a crezut mai important apararea "cetatii" decat cresterea copiilor. oarecum e adevarat, dar daca te gandesti bine, daca nu ar fi femeia care sa creasca copii, nu ar fi nici cine sa apere cetatea.
"Apoi, in istoria foarte recenta, a aparut religia care, ca si in ziua de azi, a denigrat si umilit femeia." de multe ori ma intreb de ce femeia e asa religioasa. toata prostia a inceput la adam si eva si uite unde a dus. in unele tari femeia e asa degradata ca nu are voie sa iasa din casa fara insotitor din cauza spalarii lor nenorocite pe creier de religie. ma intreb acele femei cum au inca puterea sa fie religioase si sa creada cu tarie dzeu-ul lor chiar le iubeste. doamne fereste sa vorbesti de prostie ca esti facut "ateu nesimtit si superior" imediat.
Nu pot decat sa presupun cum era acum cate sute/ mii de ani, dar nu cred ca ei puneau copii chiar pe primul plan. Speranta de viata era mica, copii se faceau multi si daca nu isi aparau teritoriu mureau toti, deci tind sa cred ca erau lucruri mai importante pentru ei decat cresterea copiilor.
Referitor la religie... ce sa mai zicem, pana si treaba cu Adam si Eva pune femeie pe o treapata inferioara barbatului... iar cum, sa luam exemplu religia ortodoxa, foarte multi "cred si nu cerceteaza", fie ei femei sau barbati, adopta aceeasi "regula".
Sa nu mai vorbim de islsamisti... unde femeie e o chestie asa, abstracta
Ma intreb cum de ai raspuns numai tu. interesanta chestie.
RazvanNestian întreabă:
anonim_4396 întreabă:
alexandru11111 întreabă:
FreddieM întreabă: