| Acmrgurl a întrebat:

Ciao! Prin mai, a fost intamplarea ca doua tipe din scoala mea, sa ma surprinda cu o bataie de toata frumusetea in curtea scolii. Cum camerele video nu mergeau, dovada video a fost exclusa, dar martorii nu. Tin sa mentionez ca nu am dat deloc, iar politia a fost cheamata de la scoala. Ma rog, am fost la politie, am dat declaratie atat eu cat si cele doua, am scris doi martori, detalii, dar nu prea multe pentru ca nu imi aminteam datorita asa zisei adrenaline. Nu aveam de gand sa depun vreo plangere sau ceva si nici nu am facut-o, deoarece plecam definitiv din tara si nu ne trebuiau noua complicatii, dar am scos totusi un certificat medico-legal. Dupa cateva zile, taica-miu a fost sunat si ni s-a spus ca una dintre agresoare mi-a depus plangere, cum ca in acea zi eu am batut-o. Am plecat din tara, dar m-am intors din motive personale. Dupa vreo saptamana, am gasit o foaie din data de 28 sau 29 august, unde eram chemata la tribunal din pricina aleia, cu povestea ei scoasa din minte. Vinerea asta trebuie sa ma prezint. Nu am de gand sa aduc ceva avocat, ci doar pe maica-mea, deoarece mi se pare o pierdere absurda de timp si bani. Credeti ca daca le spun alora din tribunal, sa intrebe martorii, politia si cine dracului a vazut intamplarea pe moment sau dupa aceea, ar fi o idee buna? Ce parere aveti? Eu stau si ma gandesc cam cat de cretina sa fi si tu si mama ta, sa declari ca nu ai dat bataie, ci ca ai luat. Dar jandarmii aia care au venit la in scoala, dupa ce au fost chemati, nu au auzit pe loc povestea? De ce nu se ia atitudine? Sunt clasa a 8 a, intamplare petrecuta in a 7 a, cu doua ce acum sunt la liceu. Cate sanse sunt sa castig procesul? Am voie sa ma prezint fara un avocat?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Avand in vedere ca esti minora, daca esti inculpata este obligatoriu sa mergi cu avocat, daca nu-ti angajezi unul vei primi avocat din oficiu.
P.S. Inainte de judecata nu ai fost chemata la procuror?
Si daca la data bataii erai cl. a VII-a nu aveai mai putin de 14 ani?

| Acmrgurl explică (pentru Ioandelasal):

Nu am fost chemata la niciun procuror. Si nu, nu aveam mai putin de 14 ani, ba chiar 14 ani si aprox 3 luni.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În ce calitate te-au chemat la tribunal?

| Acmrgurl explică (pentru anonim_4396):

Martor, ciudat, stiu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Acmrgurl):

Păi atunci nu are ce să ți se întâmple, ești martor, doar să nu minți, plângerea nu e pe numele tău

| EcceHomo a răspuns:

Tu nu mergi în instanță acum, ci să dai o declarație în fața unui procuror.
Acesta vă va lua declarațiile, va analiza situația, apoi veți primi hotărârea în cutia poştală.
Probabil veți primi câte o amendă administrativă, aşa ca lectie de viață.

| Codrinn69 a răspuns:

Chiar daca au vazut jandarmii tot macelul nu cred ca se vor baga ei laughing am avut exact aceeasi problema, a ajuns politia in momentul in care imi luam bataie si l-a luat pe sus pe ala, a doua zi am fost la politie si am facut plangere chiar cu politistul care m-a vazut in ziua aia. Parca nu ar fi stiut nimic din ce s-a intamplat laughing au trecut de atunci aproape 5 luni si nu s-a mai intamplat nimic cu politia, am dus certificat medico-legal (38 zile) si nimic. Va dura mult timp pana se va rezolva.
P.S.: Trebuie sa mergi cu un avocat.

| Acmrgurl explică:

Drept martor. Ciudat, foarte ciudat.

| Acmrgurl explică:

Nu eu am depus plangere. Ci ea.