Prefer sa nu am astfel de curiozitati "distrugatoare",
insa, cred cu speranta, ca SUA si aliatii.
Si acel moment nu e prea departe, tocmai asistam - neputinciosi deocamdata-, la "preludiu".
Sper din suflet sa reuseasca poporul rus sa il inlature pe fanatic, si sa isi puna singuri un conducator nationalist, dar mai putin barbar.
Altfel tot ei vor suferi, caci americanii isi fac de cap pe unde trec, nici ei nu sunt sfinti.
Un asemenea razboi nu va avea loc. Dar daca prin absurd ar avea, SUA ar invinge, fiind superioara la mai toate capitolele, in special in aer. Rusia este superioară doar la numarul de tancuri. Si la arsenalul nuclear, doar ca e putin probabil sa fie utilizat vreodată.
Într-un război convențional, America și NATO, fără discuție.
Într-un război atomic, nimeni. Toată omenirea ar pierde.
NIMENI
am muri TOTI... PUNCT (si rusii, si americanii, si restul lumii)
milenialii astia care nu au nici o idee nici macar vaga de ce este razboi nuclear si mai ales urmat de iarna nucleara
doar ca nu mai bubuie la tembelizor urlete si propaganda nucleara, si a fost redus arsenalul nuclear ar tuturor tarilor, lucru care inseamna practic, ca de la destule bombe sa distruga lumea asta de 50 de ori, s-a redus la capabilitatea de a o distruge "doar" de 20 de ori
Nu știu. Dar un razboi nuclear ar însemna sfărsitul existenței umane.
https://Facebook. watch/bseG1FODCh/ cam așa arată efectul nuclear.
America, net!
Si nu doar datorita armamentului din dotare.
Intr-un razboi, partea economica e la fel de importanta ca si armamentul. Pentru ca, in ultima instanta, ea conteaza. Degeaba ai mai multe tancuri pe cimpul de batalie, daca nu e fiabil (deci proiectat bine sa reziste) sau usor de construit, dusmanul te va bate, chiar daca ii distrugi tancurile, prin faptul ca le poate inlocui rapid, daca economia lui e in stare.
Logistica conteaza la fel de mult, modul in care iti transporti necesarul de hrana pentru soldati si munitia, de exemplu. Un soldat infometat, desi are armament mai bun decat dusmanul sau, poate fi mai ineficient, datorita faptului ca nu performeaza in ceea ce face. Aici sugestiv e sistemul de hranire al armatei al celor doua tari, daca la rusi soldatii lor infanteristi au un aport caloric de 4000 de calori pe zi, la americani el e de 6000. Am vazut undeva o comparatie in acest sens, la capitolul hrana, soldatul american il bate pe cel rus.
Si mai e ceva la care americanii bat pe multi. Sistemul de gindire care e invatat din scoli. Daca rusul, odata ce a stabilit ceva, va trece prin orice ca sa duca acel ceva la indeplinire si nu se abate de la plan, americanul e mult mai lejer, tine cont de ce se intampla, si, ca sa ii fie mai usor, se adapteaza foarte bine situatiei, chiar daca asta inseamna schimbarea planului initial. Si asta poate sa insemne mult intr-un razboi.
Iar daca luam istoria ca martor, la inceputul celui de-al doilea razboi mondial America de-abia avea armata, si fondurile destinate ei erau mici, in 1944 avea sa fie victorioasa pe doua fronturi, si pe cel din Europa, si pe cel din Pacific.