| lidmary2001 a întrebat:

Cine este considerat vinovat in cazul unui accident auto intr-o parre subterana dintre o masina care circula regulamentar si o masina parcata ilegal (pe contrasens si langa un zid care desparte sensurile de mers si care blocheaza vizibilitatea)?

2 răspunsuri:
| hd04wbw a răspuns:

Daca e parcare din cate stiu eu fiecare isi face masina desi el e vinovat.Imi pare rau dar cel mai sigur e sa intrebi un organ al legii. Spor la toate!

| JohnnyBi a răspuns:

De obicei ala parcat ilegal (doar ai zis ILEGAL). dar cum suntem in Romania, ala care are mai multi bani/pile si care demonstreaza ca este nevinovat.
lasand gluma. daca tu mergi regulamentar si ala este parcat intr-o zona fara vizibilitate (curbe, panta, rampa) tu cine crezi ca este de vina? tu ca mergeai regulamentar?

ps. ca idee sa vezi mentalitate de politisti idioti. un drum, 4 benzi (2 pe sens de mers). unul parcat pe prima banda pe partea mea si putin si pe a2a (ca nu stie sa se apropie de marginea drumului, parcheaza ca XXXX pe 2 benzi). politie de fata. trec cu masina peste banda dubla continua sa il depasesc pe prost si ma opreste. cica imi suspenda permisul pentru depasirea liniei continue duble. mie. cand in carte zice ca este de vina cel ce m-a obligat pe mine sa fac manevra ilegala. si asa am stat in procese ca sa scap de amenda si sa raman cu permisul. asta apropo de faptul ca mai sus am zis ca de obicei el este vinovat, si nu intotdeauna