Întrebare recomandată | dolphichris a întrebat:

Cine este de vina pentru reticenta societatii romanesti in fata fenomenului homosexualitatii?

16 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Influenta BOR asupra celor care refuza sa gandeasca singuri si care iau de bune toate gogoritele debitate de popii disperati ca-si pierd "turma".

NOname
| NOname a răspuns:

Îndoctrinarea religioasă, educaţia comunistă, prostie, ignoranţă, egoism, prejudecăţi, aroganţă, prostie, obişnuinţa de a se amesteca în viaţa altora, prostie...am zis "prostie"?

| Narcis2007 a răspuns:

Pentru ca nu e ceva normal, e un defect(nu am treaba cu ce crede religia) si nu inteleg de ce se vrea recunoscuta ca ceva normal, nu am nimic cu homosexualii cat timp ei tin asta doar pentru ei

| Narcis2007 a răspuns (pentru Narcis2007):

Sunt partial de acord cu azetyx, unii(multi) oameni nu ar trebui sa aiba copii

| OoBunnyoO a răspuns:

Comunismul. Gandeste-te ca buncii si unii dintre parintii nostri au crescut si au trait in perioada comunista, cand nu a fist homosexual te costa. Au fost invatati sa creada ca a fi homosexual este ceva rau si daunator pentru societate si asa cum au fost invatati (mai degraba cum le-a fost spalat creierul) asa si-au crescut si nepotii si copiii. O sa treaca aceasta reticenta insa cu timpul.

| Wehrmacht a răspuns:

Nu conteaza daca este sau nu pentru homosexuali...cand ai ceva cu niste oameni pe care nici n-o sa ii intalnesti si iti fac niste griji idioata pentru ca esti idiot este de vina prostia.Si este peste tot in lumea asta sub diferite forme.In cea mai mare parte cred ca este de vina(pentru prostie) biserica. Daca ii intrebi de ce nu e ok sa fi homosexual, ca pana la urma god te-a creat si este un "fenomen al naturii" chestia asta o sa o arda pe aia cu "Lucifer, Lucifer..." ca pana acolo ii duce capu'.

Răspuns utilizator avertizat
| MisFit20 a răspuns:

Sunt destui care nu au primit educatie comunista si tot reticenti raman, nu sunt capabili sa inteleaga ca fiecare e liber sa faca ce doreste, si incearca sa traga o persoana diferita pe acelasi nivel cu el, uneori destul de violent. In Romania in mod special, toata prostimea baga motivul Biblic, cu femeia si barbatul etc, dar atunci cand injura, beau, se *** si mananca de dulce in zi de sarbatoare, nici prin gand nu le trece de Biblie. Si stii de ce? Pentru ca e mult mai usor sa invoci un motiv religios pentru a face pe cineva sa se simta inferior: femei, homosexuali, lesbiene, dacat sa folosesti acest motiv pentru o puritate a ta. Cine a spus prostie? Ai primit deja Nobelul?

| FrumoasaTa a răspuns:

Comunismul

| BlackWaltz a răspuns:

Nu cred ca doar in Romania homosexualitatea e vazuta in felul asta, ci si in alte tari. De fapt, sunt tari, mai ales cele care au inca regim comunist sau monarhic, sau cu religii mai stricte, in care subiectul asta, ca si multe altele, e mult mai "tabu" decat la noi.
Cat despre motive, majoritatea au fost deja enumerate de cei care ti-au raspuns deja: regimul comunist si felul in care au fost educati, crescuti, religia, etc.

| miru20cmrecords a răspuns:

Comunismul.

| bunelutu a răspuns:

Si-o trageau si pe timpul comunismului
poponarii acu e si mai rau
presedintele un prost care nu stie sa o conduca.

| 4cidr41n a răspuns:

Religia si lipsa de educatie. Vorbitul deschis despre sex in genere este tabu, chiar daca discutia ar putea salva vieti.
Exista destule situatii in care religia suprima orice legat de om si sex.
Eu ma intreb cati pariniti nu stiu ca fiul sau fiica lor este gay. Aici e un aspect pe care toti trebuie sa il recunoasca si anume ca homosexualitatea nu tine de credinta ta, de inteligenta ta, de cine esti in societate si ca in cele din urma nu este altceva decat o trasatura a ta si nu tot ce esti sau repreziniti(o treasatura similara ca si concept cu inaltimea, culoare parului, samd). Ar mai fi si lipsa dezbeterilor televizate. Trebuie discutate si subiecte sensibile dar la noi se ascund sub covor. Educatia sexuala este cam absenta la noi, informatiile sunt invechite.

| azetyx a răspuns:

Discuţia aceasta vă depăşeşte din mai multe puncte de vedere. Nu le voi enumera, dar un lucru este clar: dacă îi acuzaţi pe cei "religioşi" că sunt îndobitociţi, vă pot asigura şi că voi puteţi să fiţi în acelaţi timp în aceeaşi situaţie. De ce? Pentru că, de fapt, orice om întreg la minte va indica un lucru simplu: a fi homosexual [bărbat sau femeie [nota bene]] este contra naturii umane, deoarece, dacă ar fi fost să fie ceva natural, ar fi fost posibil să şi procreeze, fapt imposibil din cîte îmi amintesc big grin [nu iau în considerare operaţiile etc.].
Deci, cine este de vină? Tocmai cei care sunt parte a acestui fenomen, destul de răspîndit şi legiferat la ora actuală.
Pentru mine, reticenţa este ceva minor, aş trece la OPOZIŢIE sau OFENSIVĂ.
Şi nu sunt comunist sau vreun bigot, ci un OM cu o gîndire transformată şi coerentă.

| 4cidr41n a răspuns (pentru azetyx):

Deci doua persoane care nu pot procreea sunt impotriva naturii.
Cuplurile sterile sunt tot impotriva naturii (urmand logia ta) prin extensie acestia nu ar trebui sa aiba vreun drept la adoptie, uniunea lor nu trebuie sa fie recunoscuta de stat desi sunt platitori de impozite ca oricare altii. Ce sa mai zic... hmm... ah sa fie dati afara din casa, parintii sa ii dezmosteneasca, sa fie huiduiti pe strata - perfect natural - intr-o tara de lumea a 14-a si desigur pentru oameni cu gandire "transformata si coerenta". Desigur o sa o dai la intors ca har ca mar.
Contra naturii... pai ei s-au nascut din cupluri heterosexuale pe cale naturala, si comportament homosexual este prezent in peste 400 de specii - sau 500 nu mai stiu. Daca natura te-a ales pe tine purtator de cuvant nu cred ca a ales bine.
Doi barbati nu se pot procrea ce-i drept dar Dumnezeu face miracole asa ca nu te dai batut.
Religia indobitoceste oamenii, da,. vezi cazurile de homosexuali din Yemen, Arabia Saudita, acolo unde nu numai homosexualii au mari dificultati dar si femeile. Sau aici unde mai multi oameni cu frica de Dumnezeu (dar fara frica de autoritatisi si cu credinta ca sunt deasupra legii) vin peste altii intr-un spatiu inchiriat la un eveniment privat si intrerup acel evenment ca asa le spune vocea din capul lor.
Perfect normal.

| azetyx a răspuns (pentru 4cidr41n):

Nu are rost sa intru acum cu tine in polemica, dar exemplele utilizate de catre tine nu au relevanta, deoarece:
- cuplurile sterile [sau doar unul din soti] nu intra in discutie in cazul discutat, sunt exceptii.
- daca se intilnesc cazuri de homosexualitate la anumite specii de animale crezi ca poti aplica acest fapt si la om? Incepi sa gindesti gresit, considerind animalele ca avind vreo legatura cu omul, care este o fiinta cu o structura genetica diferita de a animalelor.
- apoi nu ne referim la religia altor state, ci la RO, in care majoritatea [?] se declara crestina si care totusi au tupeul [unii, ma refer] sa ceara legiferarea unei probleme psihico-fizice de care sufera. Nu ca nu ar avea libertatea de exprimare, nu aceasta este problema. De la a tolera pina la a legifera mai este cale lunga, care trece prin acordul cu acest fapt.
- in orice caz, fa-ti o analiza si vezi cit din ceea ce gindesti este dictat de societate, anturaj, mentori etc. si cit este dictat de ceea ce inseamna bine din punct de vedere moral [si aici ma refer inclusiv la constiinta si biblie].