| Parjol12 a întrebat:

Cine este prima putere in Germania, Cancelarul sau Presedintele?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cancelarul are mai multe atributii si putere, presedintele are mai mult un rol onorific.

| relian a răspuns:

Presedintele este pistol cu apa in toate sistemele parlamentare,indiferent unde sau in ce tara ar fi.

Sa stii cum sta treaba,trebuie sa stii ce sistem de guvernamint are o tara,apoi stii cam cine conduce acea tara.
Majoritatea tarilor is parlamentare,adica stilu smuls,feudal,nu-i mai zice feudal ii zice parlamentar,chipurile au lasat oamenii sa voteze cica,e doara paravan,tu alegi doara parlamentu,apoi ei pun in fctii pe cine vor,adica gasca lor de tilhari laughing care vor talhari cit vor putea tara,la maxim,stiind ca or sa vina rindu si altor feudali,tilhari dupa ei.

Populatia crede ca alege ceva,dar de fapt is am,agiti ca ar alege,de aia au schimbat numele feudalilor in parlamentari si au bagat votul,ca oamenii sa creada ca gata noi alegem.

Mai sunt cateva tari regaliste,dar tot parlamentu conduce si acolo,regele,imparatu este tot de forma.
Tari doictatoriale unde presedintele taie si spinzura laughing
Tari cu sistem prezidential,unde exista o separare a puterilor in acea tara,asa cum este cazu SUA.

Separarea puterilor,legsislativ,administrativ si judecatoresc,are loc pentru ca toate aceste ramuri is alese nominal de populatie si nu poate fi nimeni dat afara atita timp cit isi fac joburile.

Cu alte cuvinte in sistemul prezidential,presedintele administareaza tara, pe ramura de administratie el este sefu, el numeste pe cine vrea, chiar si familia in posturi, pe oricine doreste.

Presedintele nu se supune nici parlamentului si nici curtii supreme.
La rindul lui parlamentu nu se supune presedintelui si nici puterii judecatorersti, la fel in cazul judeacatoriei nici ramura asta nu se supune celorlanti 2.

Deci sunt 3 puteri separate,dar care lucreaza impreuna si care se verifica una pe alta.
Sistemul asta a fost gindit prima data de un ginditor francez,doar ca nu a fost nimeni curios si nici nu este nici in ziua de azi vreo tara sa aplice acest sistem.
singura tara care la aplicat este SUA,restul cum am zis is feudali laughing nu vor sa existe separari,ori mai multe puteri intr-un stat.

Romania la revolutia aia,sau cea fost,asa ar fi trebuie sa adopte,sa adopte sistemul american,asta prezidential,dar nu a avut cine,au preluat puterea tot feudali,ori dictatorii,talharii aia vechi,au dat jos pe unu deal lor si au pus pe altul,deci n-a avut loc nici o schimbare de sistem, doar de persoane si schimbarea unor ramuri, doar numele au schimbat cu alt nume, aia a fost tot.

RO si azi copie sistemele alea Europene care is de tip feudal, nimic bun, totu vechi de cand lumea.Deci romanii iau doar cei naspa de la altii.
Daca Franta na aplicat sistemul prezidential inventat de un francez, asta spune tot, zic eu.
Deci lumea in general este condusa tot de aia cu bani, de feudali ca pe vremuri sute sau mii de ani.

| Brizbriz a răspuns:

Hitler a fost cancelar, inainte de a fi fuhrer-ul milenar si care a durat cativa ani prapaditi
trage concluzia