Cu ce sunt mai cruzi japonezii, danezii sau islandezii care pescuiesc balene si delfini decat romanii sau alte natii care inghesuie zilnic milioane de animale in abatoare? Daca japonezii au fost loviti de o asemenea catastrofa pentru cruzimea fata de balene si delfini, noi cum ar trebui sa fim loviti pentru nepasarea cu care ne vindem copiii, ii abandonam pe strazi sau trecem pur si simplu pe langa ei fara ca macar sa ii vedem? Cum ar trebui sa fim noi pedepsiti pentru faptul ca am construit sute de adaposturi pentru cainii fara stapan, iar pe copiii abandonati nu ii lasam nici macar sa doarma prin canale, fugaridu-i periodic cu jandarmii?
@Abh - asiaticii sunt extrem de cruzi? Ai asistat vreodata la taierea unui vitel intr-o gospodarie neaosa romaneasca?
Daca e asa cum spui tu, urmeaza China, unde cainii sunt jupuiti de blana de vii, doar fiindca e mai usor asa sau, unde se mananca supa de fetus uman, in scopul cresterii fertilitatii. Trebuie sa recunosc ca asiaticii sunt extrem de cruzi, dincolo de intelegerea mea.
Intrebarea ta e din ciclul "nu ne mai suporta pamantul".
Pe de alta parte, daca un cutremur de o asemenea magnitudine ar lovi Romania, sa fim seriosi, cel putin jumatate din Bucuresti ar fi la pamant. Si vina a cui ar fi? A celor care construiesc haotic si nu consolideaza ce e de consolidat, dar ce te faci, ca mor si oameni absolut nevinovati. Ca in Japonia, pagubele cele mai mari au fost cauzate de valul imens de apa, nu de cutremur in sine.
S-ar putea sa ai dreptate, desi daca ne gandim la cate au facut nazistii ar trebui ca mai bine de jumate din Germania sa dispara... sau SUA care isi baga nasul peste tot, sau daca e sa ne intoarcem in istorie la 'terorismul' antic al romanilor sau al altor popoare. Ideea e ca nimic nu se pierde totul se transforma.
Sintem,din pacate, supusii existentei minati de instinctul animalic intru supravietuire care presupune hrana care presupune victime din alte specii comestibele daca nu sintem vegetarieni.Asta ar fi raspunsul la masacru delfinilor.Nu cred ca putem interpreta ca un fel de pedeapsa un cataclism care face parte din natura pamintului mai ales in regiunea aia.
Se zice ca daca cineva a facut un rau, singurul care poate sa il pedepseasca ar fi Dumnezeu, ce dai aia primesti.
fundata32332 întreabă:
fundata32332 întreabă: