Este foarte greu sa pui o intrebare clara si cu toate detaliile necesare.
Din cate inteleg angajatorul iti desface contractul de munca, fara ca tu sa ai vreo vina, poate din motivul reducerii activitatii. Va trebui sa lucrezi o perioada de 20 de zile (perioada de preaviz). Vei primi un salariu compensator. Dupa incetarea contractului te poti inscrie la somaj, avand in vedere ca ai mai mult de 1 an lucrat.
Mersi, deci e corect asa cu preaviz
Da, este corect.
Mai baga o fisa si mai incearca sa pui o data intrebarea. De data asta intr-o forma inteligibila.
Deci pe o colega au sunat de la firma ieri si o zis sa mearga ea la firma, poate sa o bage in preaviz ca n-are 5 ani lucrati in firma?
Eu daca am zile de concediu inca ma baga poate in somaj direct cand numai am? o zis ca n-au comenzi acum
In continuare ai dificultati de exprimare si nu descrii suficient de bine situatia. Dar indiferent ce ai vrea sa spui, oricum nu avem noi de unde sa stim ce va face o anumita firma. Fiecare firma isi ia singura deciziile in functie de situatia ei particulara.
Ca tu nu intelegi nici cum nu e vina mea! cred ca nu stii ce inseamna preaviz, asa nu ma ajuti deloc
Ok, iarta-ma ca te-am deranjat si ca nu am inteles aceasta perla a exprimarii:
"CINE STIE DACA ESTE ASTA IN "PREAVIZ "
Preaviz 20 de zile, 1 salar (ca am sub 5 ani lucrati) si dupa aia somaj?"
Ii voi lasa pe ceilalti care te-au inteles mai bine sa te ajute.
Acum colega mea imi zice ca mie imi vor da preaviz si 2 salarii de ma suna ca am peste 5 ani lucrati