Cine inca mai are incredere in politica sau institutiile statului roman, ala e un mare cretin. TOTI sunt la fel, ca e Ponta ca e Antonescu, ca e Basescu ca-i Soarbe Zeama tot aia e...
Iar de institutii, nu mai vorbesc.
Povestioara 1 :
Alalta ieri seara, la spitalul Arsenie Bagdasar din capitala (care este o bataie de joc de spital), la urgente, era unu mare si cu ceafa lata care acuza un discomfort in zona inimii. Era cu una (habar n-am cine era aia, probabil vreo ruda sau gagica-sa) pe care medicul a incercat s-o dea afara din cabinet ca sa-l poata consulta.
Respectivul, considerand ca a bruscat-o pe tanara domnisoara (desi medicul nu i-a zis decat sa iasa ca sa-si poata face datoria) l-a amenintat ca-i ia gatul dupa ce iese din tura.
Medicul a sunat la politie si in cateva minute, pe neasteptate a venit un echipaj format din ATENTIE 8 militieni. Ala, de fata cu militienii inca ii mai arunca cate 1-2 medicului. Ba mai mult, cand sa fie legitimizat, a zis ca nu-si da datele fiindca este superstitios. In final cei 8 militieni au plecat cu mana-n cur fara sa-i faca nimic (nici macar un avertisment nu i-au dat fiindca nu a aveau datele)
Asta este institutia statului numita politie... Daca l-a mai asteptat sau nu sa-i ia gatu la iesirea din tura, asta habar dar n-am.
Povestioara 2 :
Un tovaras a fost batut mar de o gasca mare de nazisti (mai demult) si toti am mers la sectie sa dam declaratii despre ce s-a intamplat.
Pe langa faptul ca politistii nu le-au facut la aia absolut nimic, ba chiar voiau sa-i dea tovarasului meu amenda fiindca tipa prin sectie pe acolo ca de ce nu se face dreptate, cand ne-au trimis acasa i-am rugat sa ne insoteasca pana la autobuz, fiindca fusesem amenintati ca nu scapam vii in seara aia, findca am chemat politia.
Raspunsul militienilor a fost urmatorul (citez) : nu este de datoria noastra sa facem asta, exista firme speciale de bodyguarzi.
Nu cred ca trebuie sa mai adaug nimic despre aceasta institutie a statului. Imaginati-va ca asa sunt toate. Si asa au fost mereu, indiferent de regimul politic.