Este vorba de incalcarea dreptului la propria imagine, prevazut de Codul civil, citez:
"ART.73. Dreptul la propria imagine
(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile."
Scrie un mesaj la Facebook, indici URL-ul postarilor si faptul ca s-au facu fara acordul tau si soliciti stergerea acestora.
De asemenea, daca stii persoana care le-a postat, o poti da in judecata, pe cale civila.
Poti frumos sa raportezi poza si probabil va fi stearsa. Nu exista nicio lege de genul asta.
In afara de faptul ca poti raporta postarea respectiva administratorului grupului, nu prea ai ce sa faci.
Ai putea lua legatura cu cel care detine grupul si sa-i spui sa stearga acele poze.
Sper ca am putut sa te ajut.
Raporteaza poza ca spam. Apoi poti transmite celui care a postat-o sa o stearga.Sau o raportezi direct la Facebook.
Da-i report la poza si spune ca este cu tine iar tu nu doresti sa fie postata pe internet
Bună!
Există legi că nu ai voie să fotografiezi o persoană fără acordul ei. Poza a fost făcută cu acordul tău?
Succes!
Exista intr-adevar legi impotriva acestui tip de comportament iar in Romania exista si un proiect care se ocupa de astfel de situatii: Sigur.info.
Intra pe http://www.helpline.sigur.info si ia legatura cu unul dintre operatori (nu trebuie sa-ti dai numele, totul se poate face anonim).
Poti discuta cu operatorii atat prin e-mail la adresa helpline@sigur.info cat si telefonic la numerele afisate pe site.
Nu poti face nimic.Si eu am patit la fel cu o poza.Am raportat si am primit raspuns ca poza nu incalca nicio politica, asa ca a ramas in continuare acolo.Asa. Acum ca sa ma razbun, ce am facut?
Am facut un cont cu numele tipului si am dat cere la toti amicii lui. Care au acceptat, iti inchipui.Ce a urmat, fa-ti idee.Cam ce am postat eu pe acel cont sa vada si amicii lui.Nu e bine ce am facut, recunosc dar trebuia sa-i dau o lectie tipului.