| Lightning1997 a întrebat:

Cineva care vrea sa traverseze, se face atunci rosu si ezita la inceput, nu trece, dar ramane pe trecere cateva secunde pana trece, neputand nici masina sa treaca un timp, ce sanctiune poate primi?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca a inceput traversarea pe verde nu se intampla nimic.
Daca a inceput pe rosu atunci fapta este contraventie si poate fi amendat daca este vazut de un politist, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.ART. 99.(1)Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
3. nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice;"
In prezent amenda este de la 290 lei la 435 lei, cu inlesnirea de a plati jumatate din minim (145 lei) daca o platesti in maximum 15 zile de la data primirii procesului-verbal de contraventie.

| zilog a răspuns:

NU înteleg clar te rog fii mai explicit că m-ai luat așa val vârtej potop si mi-a dat cu virgulă!
Ia-o de la inceput să pot întelege sigur cum au stat lucrurile.

| Lightning1997 explică (pentru zilog):

Vrei sa treci, se face rosu, te panichezi, nu dai inapoi si ramai cateva secunde pe trecere, astfel ca masina care voia sa treaca nu poate.

| zilog a răspuns (pentru Lightning1997):

Nu are voie nci o mașină să treaca atâta timp cât un pieton intenționează sa treacă sau se afla pe trecerea de pietoni. daca un pieton se afla pe trecerea de pietoni toate masinile trebuie sa se opreasca! dacă chiar te grăbești si el merge incet
ai putea sa te dai jos de mașină să iei bâta cu cuie din portbagaj să o dai la gunoi apoi să te duci la persoana respectivă și să îi vorbești frumos și să îl intrebi dacă îti permite să il ajuțî să treacă? si să îi intinzi brațul să se poata sprijini de tine!
si in timpul in care il ajuti să ajungă pe trotoar il intrebi dacă ii este rău dacă are nevoie de ceva dacă poți să ii cumperi o sticlă cu apă, in ce direcție merge poate îl mergi în aceiasi direcție și il duci tu o bucată din drumul respectiv!
așa fac oamenii civilizați
Dar leprele nu știu dacă aveau dreptul să îl omoare pe trecerea de pietoni și le pare rău că nu l-a călcat cu mașina și inainte șî inapoi!

| zilog a răspuns:

Parerea mea :
ESTE NE VINOVAT! El a început să tranverseze când era vede, faptul că unii pietoni pot avea boli psihice sau diferite handicapuri tocmai din acest motiv mergea pe jos și nu cu mașina
Tu trebuie să îl aștepți pe omul respectiv chiar dacă sta pe trecerea de pietoni când este rosu.

Faem următorul experiment iau un baston o căculă de blană imi bag un rucsac pe sub un palton lung si merg cocoșat la unirii pe trecerea de pietoni câte o jumătate de pas nici măcar un pas ci pun jumătate de talpă apoi aduc celălalt picior până la jumătatea tălpii
adică nu pun un pas intreg deloc niciodata ci merg
se va face rosu cu siguranță si se va face din nou verde si se va face din nou rosu si se va face din nou verde.
Mașinile pentru că sunt în România o să mă claxoneze si unii nesimțiti care or să incalce legea or să trecă pe la spatele meu.
Dar daca e poliția acolo nu o să treacă pe la spatele meu.

Facem acelasi experiment in Elvetia Austria si Monaco si Anglia să vezi tu cum o să stea toate mașinile până când o să trec eu strada!

Soferii sunt obligați sa îl aștepte pe pietonul car a plecat pe verde!

Dacă este la mai puțin de 25 meti de trecerea de pietoni se cam aplica aceleasi legi ca si când ar fi pe trecerea de pietoni.

Dar daca este la mai mult de 25 metri de trecerea de pietoni ai voie să il calci pe cap
apoi răspunsul este " nu am simțit nevoia să pun frână, pentru mine nu reprezenta nici un pericol"
Iti ia carnetul din exces de zel si iti da dovezi pana cand se judeca cazul vreun an dar iti da tribunalul carnetul inapoi si gata ai scapat esti liber sa ii calci si pe urmatorii care nu trec pe unde este trecere de pietoni.
Cu acelasi raspuns :" nu mă simțeam în pericol asa ca nu am simțit nevoia să pun frână, pentru mine personal nu reprezenta nci un pericol"

Dar dacă o faci si a doua oară te trimite la comisie de 3 sau mai mulți psihiatri psihologi care te vor chema pe la ei din cand in cand vei face un abonament din a trece pe la ei timp de 1 an sa vada daca esti intreg la minte.
Apoi iti spun ca s-au plictisit de tine si gata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Puscarie pe viata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce sanctiune vrei sa primeasca pentru atata lucru? Ce sa iti povestesc... auzi la el "sanctiune" laughing

| KR0NSTADT a răspuns:

Amendă de la poliție, plus doi bocanci între buci de la șofer.