| ravan a întrebat:

Cineva cu expertiză juridică?
"se vor aplica exclusiv la valoarea principalului rămas de rambursat la data cererii depuse conform prevederilor art. 8. "
Ca să fac totul mai simplu de înțeles:
Am un credit la o societate de tip IFN cu o întârziere de 53 de zile acum ( 42 de zile la data intrări i. Vigoare a legi 243/2024)
Odată cu intrare în vigoare a legi am solicitat modificarea dobânzi de la 2% cat aveam înainte la 1% precum prevede legea.
De asemena le al cerut și ca pe întreaga perioadă a celor 53 de zile să modifice suma de plată cu 1% și să nu depășească 100% vopsirea totală precum prevede legea.
Răspunsul lor după multe telefoane în care au zis ca nu se poate modifica suma totală, și până la data de 11 rămâne 2% și de după 11 rămâne 1% fata modificarea sumei chiar dacă aceasta depășește 100%. și nu mi au dat niciodată un articol concis de lege până azi când cică acesta ar fi aliniați al articolul cu pricina: aliniatul 10 punctul 3. Adică ("Pentru contractele aflate în derulare care trebuie aduse la conformitate cu prevederile prezentei legi, plafoanele prevăzute la art. 4 - 6 se vor aplica exclusiv la valoarea principalului rămas de rambursat la data cererii depuse conform prevederilor art. 8. l
Acestea fiind zise au dreptate?

2 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Juristul comunității TPU este userul @ioandelasal. Dacă vede întrebarea ta îți va răspunde.
Restul bat câmpii.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, au dreptate, plafoanele se aplica numai la valoarea creditului ramas de achitat, ce ai platit inainte de intrarea in vigoare a legii ramane bun platit.