Din punct de vedere legal, nu prea sunt legi privind aceste lucruri, pentru ca sunt mai mult morale oarecum, voi va certati, voi va impacati. Legat de prietena sau fosta ta prietena... daca nu te crede, asta este, ce vrei mai mult? Atat o duce capul? Si iti dai seama ce nivel de photoshop are acea persoana :/
"Conform art. 13 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, persoana, ale cărei drepturi sunt afectate, poate cere stoparea violării dreptului, repararea prejudiciului și atragerea la răspundere a persoanei care îi încalcă dreptul. Această regulă este mai flexibilă atunci cînd vorbim despre politicieni de rang înalt sau alte persoane care reprezintă puterea statului. "
"În același timp, imaginile persoanelor sunt protejate de dreptul la viață privată și, ca regulă, nu pot fi folosite de terți decât cu acordul persoanei din imagine. De asemenea, persoanele care exercită funcții de stat sunt mai puțin apărate de acest drept, cu cât mai înaltă este funcția acestei persoane. În toate cazurile când decidem folosirea unei imagini trebuie să examinăm următoarele elemente:
- dacă utilizarea imaginii reprezintă o ingerință în viața privată a persoanei,
- dacă există ingerință, trebuie să verificăm dacă aceasta este justificată.
Justificarea ingerinței se verifică conform unui triplu test:
a) dacă este prevăzută prin lege;
b) dacă urmărește un scop legitim;
c) dacă este necesară într-o societate democratică. "
Pe langa aceste lucruri, pe Facebook si posibil la mai multe astfel de platforme de socializare, exista functia de raportare pentru folosirea de date false, care incalca confidentialitate si astfel de lucruri. Orice postare ar putea fi raportata si dupa analizata. Vezi asta: https://www.facebook.com/help/428478523862899
Bafta si succes in continuare!
Da, poti face plangere la politie pentru hartuire, mai ales daca e destul proasta incat sa le puna pe contul real de insta o prinde si o pisca cu o amenda buna sau inchisoare daca nu se potoleste dupa amenda
''Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă''.
Dacă le postează public poți raporta fiecare imagine, fiind o imagine in care nu ai dat consimțământul sa apari.
Cum ai putea sa îți înșeli FOSTA prietena? In plus se vede ușor ce e Photoshop si ce nu dacă e munca de amator, mai ales la astfel de manipulari.
In aplicația telefon ai posibilitatea sa oprești apelurile de la numere private (să le respingă automat). Orice om care are ceva important de spus nu suna cu număr privat, așa că nu ai niciun motiv pentru care sa ai apelurile cu număr privat activate.
Și da, se poate depune plângere pentru hartuire.
Ideea nu e faptul ca nu pot scapa de ea pentru ca as putea sa ii dau block si sa opresc apelurile si sa nu mai aud de ea in viata mea, dupa care sa se potoleasca, si a fost o greseala in exprimare este fosta mea prietena pentru i-a spus tot felul de chestii foarte personale despre noi. urmarindu ne si a avut impresia ca i-am spus chiar eu, dar n am mai avut sansa sa i explic niciodata si oricum nu m ar fi crezut ca n am avut nici macar o legatura cu ce s-a intamplat cu fata aia
Mi a facut atat de multe probleme si atat de multi nervi incat mi-as dori sa imi fac dreptate singur dar dupa mai mult stat si meditat am vrut sa vad daca exista vreo cale de a fi pedepsita de lege.
Da, poti depune plangere pentru hartuire, dauna imaginii, etc.
ai putea sa vorbesti cu un avocat, care te-ar ajuta cu toti termenii legali, sa faci politia sa puna osul la treaba, altfel, daca te duci doar la politie, or sa iti spuna ca nu sunt legi, ca nu se poate face nimic, samd, ABERATII ca sa nu trebuiasca sa munceasca
LE ca am uitat: sa NU cumva sa pleci de la politie, fara sa iei numar de inregistrare a plangerii, ca eu am avut "placerea" asta personal (am depus plangere si au ignorat-o pentru ca nu am luat nr de inregistrare)
Cheama o adunatura de tigani sa-i invadeze casa lu jegoasa care-ti face manevre d-astea imputite.