1. nu a fost in trecut si nici in ultimele doua luni de pandemie sursa de contaminare pentru vreun credincios ortodox.
De unde știu ei aceasta? Pe ce se bazezi? Au făcut un studiu statistic cu cei ce au utilizat lingurița aceea în gură, sau vorbești așa cum ai poftă ca să aperi un ritual religios. Dacă ne-am baza pe ce spun dta, am trage concluzia că sacralitatea declarată a obiectului și credința credinciosului îl ferește de contaminare, având puterea echivalentă unui bactericid. Astfel prin afirmația lor sunt criminali care contribui la răspândirea bolilor. Nici nu își dau seama și nici nu le pasă, fiindcă la biserică au învățat să nu gândească.
Cui naiba ii pasa de biserica lor?
Oricum merg doar babele si cativa incuiati tineri. Din partea mea, mance-i covidu!
Am vazut fara sa vreau niste declaratii ai inalt-prea-belitilor, si aveau o aroganta grozava in fata masurilor impuse. Altii pierd afaceri in care au investit zeci de ani de munca, iar ei, dupa ce ca sunt sustinuti de fraieri si de stat, bat cu piciorul in podea, ca vor sa adune banii fraierilor.
Cate slujbe on-line ati vazut? Sau de cate ori era vreo predica in bisericile goale, care au difuzoare exterior, si pot ajunge la credinciosii din blocurile apropiate? Eu nu am vazut nici o activitate pe la biserici, ei merg doar cand se intalnesc cu prostii, ca sa faca bani.
Daca se intampla sa ma nasc cu retard, si sa cred in Dumnezeu, cu siguranta nu as fi crezut si in biserica. Cel putin nu in BOR.
Adevarul e ca merg destul de multi tineri/de varsta medie, din pacate. Slujbe on-line au fost ceva, am niste ciudatei prin lista de FB si tot dadeau share...
Gresiti, au fost si am vazut destule slujbe online. Poate nu in mediul rural, dar in mediul urban au fost. Jigniti intr-un mod foarte urat multi oameni, asta denota o educatie precara. Regulile de distantare sociala se pot pastra si la biserica, cum se pot pastra si la terasa, la restaurant, la magazin. Judecati cu aroganta ceva ce nu cunoastenti, in mod evident.
Sigur! Nu mai fac copiii scoala, nu mai putem bea limonada pe terase, dar e ok sa mergem in biserica, si mai ales sa lingem toti o singura lingurita.
Chiar nu stiu de ce jignesc, probabil de invidie!
La scoala, pe terase ar fi prea multa agitatie pentru vremea asta. Este si greu sa existe o monitorizare permanenta a distantarii sociale.
La biserica stai in locul tau si nu te misti decat atunci cand pleci, poate fi un om la intrare sa se asigure ca totul decurge bine. Bisericile care nu respecta, vor fi amendate, dupa cum s-a mai intamplat. Slujbele oricum se vor tine in aer liber, pe moment. Biserica nu este un loc de socializare. Scoala, restaurantele, terasele au si acest rol, bisericile nu.
Nu deranjeaza pe nimeni faptul ca se incearca continuarea fluxului normal al festivalurilor mari din tara (Neversea, Untold, etc.)? Nu poate exista distantare sociala la evenimente cu zeci-sute de mii de oameni.
Suntem la stadiul in care putem avea maxim 16 persoane la o nunta, si avem impresia ca in 3 luni putem tine festivaluri cu zeci de mii de oameni?
"Bisericile care nu respecta, vor fi amendate, dupa cum s-a mai intamplat." Vezi ce s-a intimplat si ce repede a fost clasat cazul de la Cluj... Legat de festivaluri, prefer sa ma duc la un festival pe propria raspundere cu oameni intregi la cap decat sa ma ingramadesc la supermarket cu o gramada de imbecili care poarta masca sub nas sau deloc. P.S. Nu, nu ma duc la Neversea, Untold, si de-astea cu prafuri si bumtzi-bumtzi... \m/
Cazul acela a fost chiar pe la inceputul pandemiei. Exista cazuri, dar nu sunt mediatizate, de biserici care au fost amendate pentru nerespectarea regulilor. Si nu neaparat ca au tinut slujbe, ci pentru faptul ca au fost peste 8 persoane.
Nu conteaza CIND a fost, ci ca dreptatea se aplica dupa cum bate vintul, si mai ales in cazul unei adunaturi care tot predica despre asta si se vrea a fi compasul moral al natiunii.
''Deci pana la urma cine face legea in Romania?''
Cine are influenta si bani Ghici cine le are pe amandoua din belsug
Becali...
Pai si Becali a umblat ca boierul fara declaratie si nu i-a facut nimeni nimic Deci se pune
Nu pot generaliza, dar din cate stiu linguritele de impartasanie sunt facute din argint, material ce s-a demonstrat ca omoara cu usurinta bacteriile si virusii, pe langa ca este sfintita.
de aceea este si indicat sa ai acasa lingurita sau pahar de argint cu care sa bei apa si sa te mentii sanatos.
Acest "omoara cu usurinta bacteriile si virusii" nu se aplica daca il bagi in gura a 30 de insi in 10 minute. Asa si otelul inoxidabil are proprietati antiseptice, dar instrumentarul chirurgical se sterilizeaza, nu? P.S. Si daca e sfintita lingurita aia... ce?
Și biserica a devenit politică în zilele noastre. Sunt mii de oameni care nu mai calcă în biserici și care nu mai au credință, tot din cauza lucrurilor pe care "mai marii noștri" preoți le fac.
Dar, nici cu oamenii nu mai mi-e rușine. Mulți din bunicii noștri, se enervează la culme că tineretul nu cedează locul în autobuz, că ei sunt în vârstă. Dar când vine vorba de pupat de moaște, se bat și se împing, de zici că se dă pâine caldă gratis.
Da, inteleg si inghit faptul ca statul e sub papucul bisericii, insa in momentul in care fac asta pe fata, mai da-i in mm lor! Adica eu daca am un restaurant nu pot sa deschid acum. Daca deschid trebuie sa respect niste reguli. Oare daca ii pun o cruce in virf si o icoana la intrare merge sa le zic ca fac cum vreau eu, ca asa facea stra-stra-stra bunicul?
Sunt perfect de acord cu tine. Parcă nu-și mai dă țara asta pe brazdă.