As fi vrut sa zic ca se mai poate schimba prin vot. Uitandu-ma acum la ce s-a intamplat acum o ora, marturisesc ca trebuie o revolutie. Voi iesi maine pentru prima data in strada.
Si pentru ce vei scanda?)
Daca razi, nu pot decat sa te compatimesc. Nu imi sta in fire sa jignesc, dar imi dau seama ca e inutil sa iti explic pentru ce anume ar trebui sa protestez. Orice om cu un strop de bun simt si o leaca de minte ar trebui sa inteleaga ce se intampla in clipa asta si ar trebui sa iasa in strada. Dar noi deja stim, din discutiile pe care le-am avut zilele trecute, ca tu nu intri in categoria asta. Dar iti voi raspunde la intrebare. Acum cateva zile scriam ca protestantii nu ar trebui sa ceara demisia guvernului, ci doar amendarea proiectului de lege. Acum voi striga pentru demisia guvernului.
Ok, demisioneaza guvernul, cine voteaza un guvern liberal?
Guvernul nu va fi votat, va fi numit, probabil te referi la majoritatea legislativa. In cazul unor alegeri anticipate, acum ca s-au dat cartile pe fata si PSD si-a aratat adevaratele intentii, apare iar acel stimul motivational care activeaza votantii latenti si care pot da castigatori de dreapta. Johannis a castigat in ciuda tuturor prognozelor si sanselor, cu un milion de voturi in fata unei armate organizate de votanti de stanga. In plus, apar bascularile ideologice, din cauza dezamagirilor. Parintii mei m-au sunat azi-noapte sa imi spuna ca regreta ca au votat PSD. Cu siguranta sunt si altii care acum inteleg ca au fost mintiti, pentru a li se lua votul.
Si de ce s-ar organiza alegeri anticipate? Ca tot spui de Iohannis, daca dupa toate minciunile pe care le-a spus in campanie, votantii lui Ponta ar iesi in strada, ar trebui sa isi dea demisia?
Nu am nevoie sa citesc parerile unui jurnalist care nu a reusit sa lege 2 fraze.
De ce s-ar organiza alegeri anticipate? Tu de ce crezi. Acest guvern, fie ca decide sa ramana, fie ca demisioneaza, e un guvern compromis. Are inca legitimitate politica, dar si-a pierdut legitimatatea morala, chiar si in fata unora dintre votantii lor. Iar pierderea legitimitatii morale poate duce si la pierderea legitimitatii politice, inainte de termenul noilor alegeri, cum a patit Basescu si PDL deja, in urma cu ceva ani.
De ce vorbim de Johannis? De ce un simpatizant de stanga ajunge inevitabil la Johannis? Daca societatea genereaza o masa critica, daca oamenii impresoara Cotroceniul si ii cer demisia zile in sir, cu miile si zeci de miile, da, ar trebui sa demisioneze. Dar nu era vorba despre Johannis aici, ci despre primul guvern din istoria Romaniei contemporane care isi declara coruptia IN MOD PUBLIC. Guverne corupte au tot fost, si da, si de dreapta, dar asta e primul guvern care legifereaza hotia.
Daca l-ai citi pe Tolontan, ai vedea ca leaga mai mult decat 2 vorbe, mai ales ca e jurnalist din grupul Intact, acelasi grup in care se afla si Antena 3, deci sigur nu e „sorosist". Dar daca preferi ceva mai „sigur" pentru preferintele tale politice, uite un articol Antena 3, o revista a presei internationale care spune pe scurt ce s-a intamplat aseara.
https://www.antena3.ro/......97983.html
Orice jurnalist ar trebui sa fi auzit ca un text nu se scrie cu propozitii una sub alta.
Sunt sigur ca nici nu ai citit ce prevede OUG.
Cum ar fi ca un meci de fotbal sa se repete pana castiga echipa cu suporterii mai violenti?
Stilul se numeste "nut graph" si e un stil specific jurnalismului de ancheta, care trateaza mai multe piste in acelasi articol. Uneori se folosesc si bulleturi. Tolontan stapaneste si metodologia jurnalistica, si in spiritul ei. L-am cunoscut personal prin 2000 si marturisesc ca e genul de jurnalist care merita sa fie citit.
Unde-s mai multe piste? Caci eu vad mai multe subordonate puse una sub alta.
Am spus ca e specific jurnalismului de ancheta, pe care Tolontan il practica, si care e mult mai clar, de exemplu, in acest articol, in care Tolontan ii da dreptate lui Dragnea, asadar nu contravine parerilor tale: http://www.tolo.ro/......i-secrete/
Nu exista subordonate puse una sub alta. "Si" introduce propozitii coordonate copulativ, care sunt totusi propozitii principale.
http://www.inffo.ro/Referate/Propozitii_coordonate_copulativ,_exemple.html
Sunt sigur ca nu esti o persoana prea isteata. Stii de ce sunt sigur? Din modul in care te exprimi in cele cateva propozitii pe care le-ai lasat aici si pe la alte intrebari. Nu sunt foarte multe mostre de gandire, dar suficiente cat sa pot trage niste concluzii. Si, mai ales, ma determina sa cred asta faptul ca te declari sigur de faptul ca nu am citit OUG, fara sa stii de fapt daca am facut-o sau nu, folosind o prejudecata gratuita, insuflata de Antene si oficioasele de partid, si anume ca oamenii nu stiu pentru ce protesteaza. Hai ma, serios, ai stat tu in spatele meu, ai interogat toti oamenii aia, sa vezi daca au citit OUG? Chiar nu puteti gandi putin inainte sa scrieti?
"Cum ar fi ca un meci de fotbal sa se repete pana castiga echipa cu suporterii mai violenti?"
Am scris mai sus ca PSD chiar asta a facut, prin doua suspendari ale presedintelui si prin rasturnarea majoritatii parlamentare in februarie 2011, in urma protestelor si grevelor din tara. Hai, te rog, ramai pe subiect, e inutil doar sa iei partea partidului iubit, fara sa vii cu o replica logica sau sustinuta.
Si daca tu dai de inteles ca ai citit OUG, cum poti fi de acord cu unele articole, precum cele referitoare la abuzul sau neglijenta in serviciu? Doar din principiu? Chiar si atunci cand partidul nu are principii?
Tu nu intelegi sau nu vrei sa intelegi ca legea inlesneste acum incompetenta, nepotismul, traficul de influenta, furtul din banii publici, din banii nostri, inclusiv ai TAI? Si daca se schimba parlamentul si vin liberalii, stii ca, pe baza acelorasi legi, vor putea si ei sa fure din banii tai? Atunci vei fi multumit de consecintele legii?
Stiau pentru ce protesteaza cand acum cateva seri protestau impotriva violatorilor si criminalilor ce vor fi pusi in libertate?
PENTRU CA URMAU SA FIE PUSI IN LIBERTATE. Celor de peste 60 de ani li se injumatatea pedeapsa. Exceptia care s-a tot invocat se aplica doar articolului 1, nu si articolului 2, unde apare prevederea de mai sus. Scrie clar, negru pe alb, in textul ordonantei. Uite cine nu a citit proiectul: tu!
Si la 60 de ani, dupa ce ai ispasit jumatate din pedeapsa, ce pericol mai reprezinti? Tu esti impotriva PSD, nu impotriva ordonantelor.
Ce pericol mai reprezinti la 60 de ani? Tu citesti propozitia asta? Sunt nenumarate cazurile de pedofilie, in care agresorii au peste 60 de ani. Ce, ai impresia ca varsta aduce invariabil pocainta? Nu, reduce invariabil forta si vigoarea, dar nu anihileaza obligatoriu pornirile criminale. De aceea, sunt pline stirile de la ora 5 de crime ale caror actori principali sunt, nu rareori, batranii.
Nu sunt principial impotriva PSD, as putea sa votez oricand PSD, daca va fi un partid reformat (spre deosebire de muschiulosul de la threadul asta, care va urma toata viata, ca Martorii lui Iehova, un singur partid). Sunt impotriva minciunii, a manipularii grosolane, a hotiei legiferate la nivel inalt. Mai toti politicienii fura, dar astia sunt primii care isi legifereaza furtul. Si, chiar daca as fi impotriva PSD, ar fi mult mai putin serios decat ce faci tu acum. Ce e cu adevarat grav e ca tu esti atat de pro-PSD incat sa ajungi sa te pozitionezi contra bunului simt, contra bunelor moravuri, contra valorilor sociale. Pentru tine, atata timp cat partidul sustine asta, e totul ok cu pedofilii si violatorii mai in varsta care ies din puscarie, e totul ok ca se dezincrimineaza abuzul in serviciu, ca prejudiciile si statutul denuntatorului nu sunt facute in favoarea victimei, ci a infractorului etc. etc. etc. Astea sunt lucrurile pe care si le doresc oamenii in orice societate, astea sunt lucrurile pentru care ar milita sau pe care le-ar apara? Daca toate astea ar fi fost opera altui partid, unul de dreapta, ai fi aruncat cu pietre, stii bine. Orice om neatins de gheara indoctrinarii ar face asta. Tu accepti insa orice grozavenie, atata timp cat vine din partea PSD, si vei mai si sari in ajutorul lui, sa ii justifici. Nu te chinui, nici ei nu mai reusesc sa o faca, de asta nici nu s-a grabit astazi cu vreo declaratie de presa si singurele declaratii au fost niste balbaieli. Le e frica, sa stii, le e frica, nici macar mereu vocalul Victor Ponta nu a mai scris astazi ceva pe Facebook. Si sper sa aiba toate motivele sa le fie frica. Sper ca oamenii sa mature ca un tsunami cu ei si toti acolitii lor de la CNA, Institutia Avocatului Poporului, televiziuni etc. Imi pare rau ca am ajuns sa spun asta, dar marsaviile facute de ei pot radicaliza si cele mai moderate persoane.
Cand vorbim de schimbarea clasei politice, trebuie inceput cu presedintele si terminat cu cea mai neinsemnata persoana implicata. Cu asta as fi de acord si consider ca asta ar insemna salvarea Romaniei. Evident, daca, dupa aceea, tara va trece pe maini bune. Cu proteste idioate si ilegale ale oamenilor usor manipulabili, ale tinerilor care habar n-au pentru ce sunt acolo si ale membrilor de partid platiti, nu, nu sunt de acord. Jur ca mi-as fi schimbat total parerea despre protestatari daca, in momentul in care a aparut Iohannis, l-ar fi linsat. Fiind infractorul sef, asta merita. Nu scandezi impotriva lui Grindeanu (un om de nota 10) si il aclami pe Iohannis. Nu merge asa treaba. Nu sunt, nici pe departe, un fan al PSD-ului, insa acestia sunt cea mai buna varianta la ora actuala. Prin vot nu avem ce schimba pentru ca toti sunt o apa si un pamant. Printr-o revolutie, poate da.
Eu amm ajuns la concluzia ca in tara asta e nevoie de dictatura, cu atatia prosti nu merge altfel, nici ei nu stiu ce vor dar ies in strada.
De ce sa se schimbe? Ca vor tinerii binomisti? Oamenii au votat pe 11 decembrie si asta conteaza. Cui nu-i convine, ciocul mic si joc de glezne, in democratie te supui majoritatii. Nu-i convine cuiva, are dreptul sa traiasca in padure.
Ma scuzi acum am observat ca ai doar vreo 14 ani si nu stii ce spui. mai bine te ai duce afara la un fotbal decat sa te uiti la Antena3
Am trecut de 15 ani si da, sunt un admirator al lui Mircea Badea. Nu joc fotbal, am lucruri mai importante de facut. Si daca sunt mai mic in varsta inseamna ca sunt tampit? Ce logica...
Cine te-a invatat prostiile astea? Pai Basescu de ce a fost contestat, de Antena 3 si PSD, dupa taierile de salarii, desi era ales legitim si avea guvern legitim? USL de ce a rasturnat majoritatea in parlament, prin traseim politic, desi parlamentul era ales legitim? Iti spun eu de ce, pentru ca Antena 3 nu iti spune: deoarece un partid ales pe 4 ani nu e investit cu atributii totalitare si nu are voie sa faca orice, pe motiv ca a fost ales de o majoritate electorala. Daca masurile de acum erau luate de pnlisti, psdistii si A3 sareau cu ciocul mare. Eu nu iti urez ciocul mic, eu iti urez minte multa, ca ai clar nevoie.
Eu o sa votez PSD toata viata. Nu-mi schimbi tu parerea.
Nu vreau sa iti schimb parerea. Te regasesti in publicul predilect care voteaza PSD si ar fi un miracol social ca acest public sa voteze altceva. Eu nu pot si nici nu vreau sa fac minuni, iti atrageam atentia ca, asemeni multor votanti PSD, zombificati de propaganda de partid, aduci argumente naive si usor demontabile.
Nu trebuie sa explic tuturor ca apa e uda. Imi tin argumentele pentru mine, am lucruri mai importante de facut decat sa explic teoria batului de chibrit la toti binomistii.
"Nu trebuie sa explic tuturor ca apa e uda. "
Tinere, tocmai asta ai facut! Nu am ales sa iti scriu din senin, scroland in lista de useri, ci am scris fix pe marginea unui raspuns, pe care tu l-ai postat, in care tu formulai o argumentatie (da, stupida, dar era o argumentatie). Nu imi spune ca esti atat de incostient si, in procesul de repetare stereotipica a unor notiuni inculcate de propaganda de stanga (ai scris deja de 2 ori, in 3 raspunsuri, "binomistii", deja nu are nicio legatura cu subiectul sau cu persoana mea), ai uitat pur si simplu ce ai scris.
Fratilor, de ce protestati? Trebuia sa iesiti la vot. Nu v-ati dus, luati cu paine.
Atat timp cat votul e cumparat, multiplicat uneori mai voteaza si mortii ca na asa e la noi, nu cred ca se poate schimba clasa politica prin vot.
Cum sa nu.De ce mai e votul atunci.Ca lumea nu se duce la vot si tocmai cei care nu s-au dus e problema lor. Daca lumea a vrut asta, asta a primit.