anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Comparativ cu restul lumii. Cu ce este America mai specială?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

happy Ador întrebarea.
Îmi permiți deci să fac o compunere?!
Ca și om care nu a călătorit nici în jumătate din Românie, dar cu atât mai deloc în afara ei, ca om care a trăit mai mult în casă și în cel mai banal și mic oraș, dar ca om care a savurat viața prin filme și romane și care a văzut toate documentarele poli americane dă-mi voie să încep...

America. Ca și geografie și istorie, nu știu multe deci nu o să mă aventurez prea mult în acest subiect, dar știu că America este așa cum se spune țara tuturor posibilităților. Țara care cuprinde cel mai bine toate națiile globului și le acceptă pe toate într-o comunitate fascinantă. Țara care promovează Hollywood-ul cu starurile ei și lângă Hollywood, imediat în vecinătate, oamenii străzii care nu au locuințe (asta am văzut chiar într-un documentar pe Youtube). Deci poți spune țara care le combină perfect pe toate.

America este țara în care toți marii europeni ai veacurilor trecute care au descoperit ceva sau au avut un moment de iluminare și l-au pus la treabă și l-au dezvoltat pe acolo (aș îndrăzni să dau exemplu pe nea Tesla).

Țara care, orice invenție mai mare, ea o acceptă, o îmbracă și o dezvoltă.

Țara în care coexistă perfect normal atât iubirea pentru God dar și pentru Lucifer, tabere mii și mii și uite că încă nu a căzut nici ea, nici Apocalipsa nu ne-o lovit.

Țara în care există orașe superaglomerate și suburbii pustii.

Țara în care legislația și jurnalismul au devenit o artă și nu doar o meserie. Și la fel și noțiunea de criminalitate.

Țara în care obezitatea a ajuns la cote alarmante, exemple gen TLC și totuși și țara în care e perfect normal să alergi în fiecare seară, pe afară prin cartier sau pe plajă (nu ai să vezi mentalitate așa open mind la noi, mai ales într-un oraș ca al meu, deși ușor, ușor se încearcă și pe aici a se mai schimba câte ceva.).

Țara în care drogurile sunt ceva total normal și alcoolul și toate viciile de genul dar și campanii și organizații, și alte grupuri suport, gen Alcoolicii Anonimi sunt multe și chiar și pe alte vicii. Și lumea la fel este deschisă la astfel de activități și participă la astfel de activități.

Țara în care autoritățile/statul sunt profi dar tot autoritățile/statul permite afacerea asta de milioane cu armamente, droguri și bordeluri.

Cum spuneam, țara tuturor. happy

38 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

America e o zona geografica foarte mare, care cuprinde 2 continente foarte mari... asta ar fi particularitatea ei.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Acum 30 de ani era coadă la ambasada Americii din București.

| darrio2007 a răspuns:

Cred ca te referi la SUA. Țara tuturor posibilitatilor. Cel putin asa i se spunea cu ani in urma.

| DeMicUnC?l?tor a răspuns (pentru anonim_4396):

Săracii oameni.
Mă bucur c-au plecat și trăiesc unde și-au dorit ei

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DeMicUnC?l?tor):

Din 9 băieți care eram în 1989 pe strada mea au plecat 8 cu familiile lor.

| RAY a răspuns:

Este ca Grecia antica înainte de creștinism, o tara libera, democratica diverstificata cu persoane cu creier care ți au dezvoltat inteligenta și creativitatea

Mă bucur pentru ei c-au scăpat.
Europenii au fost foarte nedrepți cu minoritatea Evreiască

| iulia0514 a răspuns:

Cu absolut nimic! Poate este diferita din simplu fapt ca în majoritatea tarilor poți dormi fără arma sub pernahappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu nimic, America este ceea ce e azi datorita tarilor pe care le-a invadat. Sa nu mai spun ca in al doilea razboi mondial ei nu au fost afectati teritorial.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

America a fost democratica pana in anii '60, '70, dupa care o data cu trecerea anilor s-a indreptat usor spre comunism, au inceput sa apara tot mai multe partide de stanga, elitele au intrat in politica si au pus mana pe putere si anume fratii koch si altii ca ei, de aici cenzuri la greu si drepturi doar pentru minoritati.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Și în Grecia minoritățile erau acceptate, doar ca sper sa nu câștige un fanatic religios alegerile ca și acolo e plin de biserici și mulți fanatici, din păcate trăim la extreme în loc sa cautam un echilibru în mijloc, de asta e bine sa studiam filozofia greaca ca ei sau gândit și la asta

| Dismally a răspuns:

Nu e mare diferenta daca o compari cu restul tarilor civilizate. Au sistemul medical diferit si foarte prost, la fel si cu cel de invatamant adica vei ramane dator pe viata dupa ce faci o facultate acolo.

| bbb0 a răspuns:

Exista foarte multe posibilități pe care nu le gasesti in toate țările, din păcate

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Au plecat în America după revoluție oameni din centrul Bucureștiului.

In țările libere. oamenii sunt liberi să stea sau plece. Tu ai ales să rămăi. Felicitări!
Doamna Patricia a primit fundă pentru că răspunsul dănsei a fost mai bun decăt a unui American născut și crescut in Los Angeles sau New York.

anonim_4396

Unii făceau afaceri în România, strângeau banii câțiva ani și plecau definitiv în America.

anonim_4396

Unul a fost sărac în țara lui și a făcut bani în România și a plecat mai departe definitiv cu familia lui.

Odată. am auzit un Israeilian care spunea că și-a facut vacanța in Romania cu profitul de pe-o pungă cu gumă de mestecat.

Mă bucur pentru toți Evrei care au scăpat de teroarea Europenilor și au devenit oameni de succes.
Am cunoscut om. Evreu. A cărui familie a ars la Auschwitz-Birkenau.
Am simțit personal durearea pe care omul ăla o căra zilnic cu el.
Am fost si-am vizitat cu ochii mei Auschwitz-Birkenau. Si trebuie să admit. MĂ BUCUR PENTRU TOȚI EVREII CARE PLEACĂ DIN EUROPA

anonim_4396

Ce povești ai auzit tu că după revoluție veneau străini cu 100 de dolari și ajungeau milionari sunt - povești.

anonim_4396

Unii erau muritori de foame adică muncitori sau șoferi sau electricieni și așa rămâneau dacă nu plecau în America.

Wow. Aș fi făcut la fel. Legal. Simplu și Sigur. WOW. Bravo lor. LOVE IT. LOVE IT LOVE IT

anonim_4396

Unul avea o fabrică lângă București și a plecat și el în America.

Frumos. Cred c-a fost un șef bun, Toți angajații erau fericiți

anonim_4396

Muncitorii din fabrica lui câștigau de 2 ori mai mult decât un bugetar atunci.

Romanii cănd prind 50.000 de mii de dolari fug să-și tragă mobilă. mașini de spalt și televizoare.
Evreii îi investesc. happy
Cum să nu-i placi pe oamenii ăștia!?

anonim_4396

Unii pleacă în Europa sau America și se angajează acolo.

anonim_4396

Au plecat mulți în America după revoluție.