| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Conservatorii care spun și urla peste tot ca vor sa vina suveranistii la putere sunt conștienți ca dacă se intampla asta poate vom ajunge ca Belarus sau Coreea de Nord ori Venezuela unde avortul e complet ilegal, foarte putini au voie sa iasă din țară, doar elitele politice au internet sau laptop, nu exista smartphone, televizorul are doar un canal sau doua și oamenii muncesc de luni pana duminica fără oprire și unii nu au nici măcar electricitate! De ce vreți conservatorilor o viata ca asta, va întreb și eu, ce veți face voi in timpul liber, veți compune poezii despre mult iubiții conducători, veți trimite scrisori conducătorilor suvernanisti despre cum sa ne îngrădească libertatea și mai mult gen sa ne facă sa purtam aceleași haine ca pușcăriașii pe strada? Toate astea doar ca să fim suverani ca Europa ne otrăvește cu mâncare și bautură plina de chimicale și statul pe internet și televizor ne distruge mintea? Voi care considerați asa sunteți conștienți de ce se va intampla daca ajung suveranistii la putere? Vedeți ce se intampla in țările suverane? Ce fac acei oameni in timpul lor liber pentru ca nu au modalități de a se distra in afara de a se inchina la statuile conducatorilor lor sau de a sta pe strada și a vorbi între ei și asta cu frica deoarece ei pot fi arestați foarte ușor! De ce vreți voi un stat suveran? Ce nu va place vouă la Europa?

23 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"De ce vreți voi un stat suveran?"

art 1 constituție: Romania este stat national, SUVERAN si independent, unitar si indivizibil.

deci deja este suveran așa că-care-i zbaterea?

| Analex17 a răspuns:

Daca tot te uiti doar la televiziunile de casa, incearca sa filtrezi informația primita, nu inghiti tot ce ti se ofera. Sau mai citeste si altfel de presa, compara informatiile si trage propria ta concluzie. De unde ai ajuns tu la ideea ca schimbarea conducerii cu asa zisii "suveranisti", "extremisti" etc. (epitetele pot continua), vor aduce toate relele din lume? Esti constient ca tot ce ai enumerat tu acolo (adica ce-ti spune propaganda oficiala), nici in perioada comunista nu a fost? Nu crezi ca ti se induce aceasta panica, doar din dorinta de a-si pastra unii cu disperare posturile, simtind ca le tremura scaunele? Nu-ti pui intrebarea de ce asa zisii "extremisti", "suveranisi" castiga tot mai mult teren in Europa? Nu cumva din cauza ca cei care au fost pana acum la conducere n-au facut ceea ce trebuie si omul simte nevoia unei schimbari? Oare nu asa funcționează democratia, prin votul exprimat liber? E drept ca intr-o tara, nu stim care, votul e anulat ca nu iesea "cine trebuie". Si tu te sperii ca va fi rau cu suveranistii, dar drepturile ti le interzic "cei buni"?

| RadioHead22 a răspuns:

Parca vreai sa pleci la cules de urzici in Spania, acum vrei sa te apuci de politica?

| J0B0MAT a răspuns:

Asta și vor așa-zișii suveraniști.În SUA deja încearcă să facă avortul ilegal prin constituție și chiar să introducă pedeapsa cu moartea pentru avort.Asta ar fi doar una din sutele de practici naziste pe care au început deja să le implementeze.Cei care își zic suveraniști pro-cg, Aur, Sos și Pot, sunt de fapt izolaționiști, marionete ale regimurilor fasciste prietene SUA-Rusia. Țările astea susțin toate partidele extremiste din Europa care au pe agendă practici precum ieșirea din UE, deportarea imigranților, interzicerea avortului, homofobia etc. Ei nu sunt suveraniști, pentru că în primul rând a fi suveranist înseamă să nu fii influențat de alte țări în alegerile din țara ta și să respecți suveranitatea altor țări.E ca și cum ai spune că ești creștin, dar ai o problemă că francezii sunt și ei creștini.Majoritatea habar nu au ce se întâmplă în lume, iar câțiva sunt ei înșiși legionari, fasciști, naziști, comuniști care în ziua de azi înseamnă cam același lucru: anti-democratici.Ei cred că sunt pro-democrație, însă uită că asta înseamnă să respecți legile constituției, nu să le încalci și contești doar pentru că nu îți plac ție.Suvernitatea spre care se uită cg-iștii e un pupincurism al lui Putin și Musk, pentru că se bucură atât de tare când îi pomenește Musk sau cineva din Rusia, dar paradoxal cică sunt suverani.laughing

| gabicoo a răspuns:

Te înșeli: Conservatorismul înseamnă acel curent politic ce se opune schimbărilor bruște din societate și economie.

Cei la care te referi tu nici suveranisti nu pot fi numiți - sunt niște marionete finanțate de Moscova și idioții utili care îi slujesc pentru câțiva lei.

| MountainRiver a răspuns:

Deci, am spus bine, când am spus că democrația e o minciună, fraților?!
La politică nu mă pricep, deci nu o să aduc în discuție politica.
Dar uitați-vă și voi, la tot ce a ajuns lumea asta spre exemplu cu vicii. Dacă viciul nu e de fapt controlul maselor și o altă formă de comunism, nu știu de fapt ce este.

Apoi (deși mulți o să spuneți că e doar frustrarea mea, pentru cine mă cunoaște pe aici, știe că am picat la facultate chiar din înaltul cerului) dar hai să fim serioși, mă uitam chiar acum recent la amica mea, ce a fost colegă cu mine la facultate și-mi spunea că iar face cursuri de formare, deși ea terminase facultatea, cu licență și masterat. Iar eu în învățământ deși am intrat, mi se cer cursuri peste cursuri, pe care le plătesc tot eu din salariul meu. Deci ideea e că, dacă am o formare de bază, pe care aproape că tot eu am plătit-o deși se spune că cele 12 clase sunt gratuite, dar nici măcar astea nu sunt gratuite complet, însă dacă formarea de bază e baza, de ce mai trebuie să scot eu bani din buzunar doar ca să mai pot lucra. La fel au pățit și mulți care au lucrat de pe timpuri cu liceul, că mai ales pe timpuri puteai lucra în multe domenii doar cu liceul, precum părinții mei, pe la 40, 50 de ani au fost nevoiți să facă facultate, doar pentru că în domenile lor, deși ani de zile au lucrat doar cu liceul, acum nu se poate conform noilor legi. Și mai grav, oameni care au muncit o viață și așa cu liceu, s-au descurcat și au făcut meseria, profesia cu brio, azi fac facultăți cu chiu cu vai, scot de un ban pentru a-și achita facultatea, pe când cei de la conducere fac facultăți doar cu numele sau nici nu dau pe la acele facultăți sau nu fac nimic, și uite așa ajung să conducă o nație întreagă. Asta mă înfurie maxim.

Cât legat de faptul că noi trăim în democrație, e o mare minciună. Deși poate ești ateu, eu una îmi susțin părerea că de fapt democrația asta e doar o minciună sau o altă strategie, pentru a părea că ne lasă liberi, doar cât a nu mai fi vigilenți sau conștienți și precauți, ca apoi ei să instaureze mult mai ușor acel așa numit sistem Antihristic, sau mai grav prin acest așa parșiv sistem democratic tot ei să-și facă de fapt mendrele, pentru că oricea ar fi, suntem prea proști să credem că noi, da, chiar am fi liberi.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Aiureală! Viktor Orban este suveranist și Ungaria n-a devenit Belarus, Coreea de Nord ori Venezuela. Suveranist-democrat înseamnă sa nu stai plecat în fața UE care emite multe tâmpenii. Nu vezi că suntem o țara de mâna a doua în UE? Croația, ale cărei granițe sunt ciuruite, ai intrat înaintea noastră în Schengen. Doar noua și bulgarilor ne-au spus că nu îndeplinim condițiile deși le îndeplineam din 2011. Olanda a vrut portul Constanța și austriecii gazul din Marea Neagră. Le-am dat în niște condiții de lumea a III-a. Și dacă vrei sa vezi 5 aberații UE, poftim: https://www.youtube.com/watch?v=gjiMSTJQTGM

| Holiday a răspuns:

In anii `30, nemtii tot asa, nemultumiti de "sistem", l-au adus la putere [e Hitler. In urmatorii ani, milioane de germani au murit, iar tara a ajuns o ruina. Apoi, s-a intors "sistemul" si a facut din Germania a patra economie a lumii.
Ideea e ca, intr-adevar, astia au facut niste greseli, dar sa vrei sa inlocuiesti ceva care nu merge bine, cu ceva total dezastruos, cum sunt mizeriile astea asa zis suveraniste, e prostie in forma pura.
Si da, ai dreptate sa fie speriat de asa zisii suveranisti. Istoric vorbind, genul asta de imbecili, oriunde au ajuns la putere au adus doar saracie, privatiuni, convulsii sociale, si nu in ultimul rand, razboi.
Oricum, prostia asta nu e ceva nou. Astia sunt urmasii imbecililor care in anii `90 behaiau pe strazi "Noi muncim, nu gandim!" si "Nu ne vindem tara!", iar apoi, in 2000 il urcasera pe val pe cretinul de Vadim si mizeria de Romania Mare. Doar ca acum au schimbat sloganul in "Prosti, dar multi!". In rest, aceeasi habauceala.winking
Oricum, studiile arata de mult timp ca 30 si ceva la suta dintre romani sunt analfabeti functional. Acum, de cand cu "suveranismul" asta, stim si cine sunt aia.

| doctorandus a răspuns:

Hmm... nu. Conservatori sunt Liiceanu, Plesu, Patapievici, iar ei au raca pe CG.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Incearca sa folosesti un limbaj mai de domn, nu de Ferentari sau Rahova! Nu sunt obligat sa-ti dau socoteala despre parerile mele si bot ai tu ca faci parte din alta specie...

| Holiday a răspuns (pentru MountainRiver):

Un lucru e cert: misticismul nu a facut pe nimeni inteligent, dar a imbecilizat pe multi.
Oricum, de cate ori misticismul e amestecat cu politica iese un mare rahat.
Eu nu inteleg despre care "ei" vorbesti. Cine te opreste sa fii exact ceea ce vrei, sa ai orice meserie, sa-ti deschizi o afacere, sa intri in politica, etc, etc?

| J0B0MAT a răspuns:

Tot ăștia care susțin că Ungaria cu Orban o duce bine, se plâng dacă nu îi cheamă UE la conferințe, acum când oficial sunt vreo 2 milioane de idioți care susțin ieșirea din UE, să nu mai ajutăm Ucraina dar să ne cheme la discuțiile despre Ucraina. Well, nici Ungaria lui Orban nu e luată în seamă în UE, are fondurile blocate de UE și economia e în scădere, dar e suverană, își spune cuvântul și nu o ia nimeni în seamă, nici măcar Rușii cărora le face mătănii. Noi încă avem un cuvânt de spus în UE și NATO, cu suveranismul izolaționist al lui CG care crede că își va impune el cuvântul, nu ne va lua nimeni în seamă, nu ne va ajuta nimeni.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru RadioHead22):

Si asta inseamna ca nu imi pot da si eu cu parerea? Apropo nu ai citit intrebarea cum trebuie eu am spus la cules de capsuni

| Holiday a răspuns (pentru J0B0MAT):

Sa-ti fie clar: Ungaria e mult mai putin suverana ca Romania la momentul asta. Imbecilul de Orban a vandut-o Rusiei. Anul viitor au si ei alegeri. Sa speram ca scapa de Fidesz de la guvernare. Nu e niciun avantaj pentru Romania sa aiba la granita o tara condusa de un imbecil.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Salontanul):

Cum să ne ia UE în seamă dacă noi suntem homofobi, îl susținem pe Ceaușescu în Parlamentul European, nu vrem să ajutăm Ucraina ci să îi luăm teritorii, susținem pro-rușii? Dacă vom continua tot așa, nu ne vor mai lua deloc în seamă în UE, cum nu îl iau nici pe suveranistul Orban.Să nu ne mai plângem că nu ne cheamă la conferințe pentru că merităm dacă mergem către fascism.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Holiday):

Păi, mulți imbecili vor ca România să fie condusă de un imbecil vândut Rusiei, nu e de mirare că se bucură să îl aibă vecin pe Orban.

Stii care e treaba cu astia? Ei de fapt nu vor s-o duca toata lumea mai bine, pentru ca pe undeva sunt constienti ca nu-i duce capul si atat pot ei, dar ar vrea s-o duca toata lumea rau, cum era pe vremea lui Ceausescu, ca sa nu mai iasa ei in evidenta ca prostii satului.
Astia sunt aia 30 si ceva la suta dintre romani despre care studiile indica faptul ca sunt analfabeti functional.
Cu toate tampeniile facute de conducatorii Romaniei, ne aflam in cea mai buna situatie din istorie. Fara UE si NATO eram un fel de Belarus, sau in cel mai bun caz un fel de Serbia. Adica...praf.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Holiday):

Da, au și ideea: dacă eu nu o duc bine, măcar să o duci și tu rău.Mai ales că mulți spun că mai bine cu rușii decât să vedem gay pe stradă.Ei habar nu au ce înseamnă Rusia, războiul, comunismul, însă știu că cel mai rău e cu UE și gay-ii. Ei cred că Rusia ne va da nouă teritorii din Ucraina, aceeași Rusie care de fapt ne-a luat acele teritorii și Moldova, aceeași Rusie care în toată istoria ei a luat teritorii și nu a dat teritorii altor state de bunăvoie. Sunt analfabeți funcțional, mănâncă, dorm, muncesc dacă au ce și își dau cu părerea pe subiecte despre care nu au niciun habar dar cred că ei știu cel mai bine și nu există argument rațional care să le schimbe părerea, nici măcar propriile contraziceri ale lor sau ale salvatorului României. Oamenii ăștia nu pot fi scoși din noaptea minții lor, poate doar cei care recunosc problemele grave ale lui Georgescu însă sunt prea supărați pe partidele de la guvernare și vor neapărat schimbare, însă ar fi bine să realizeze că schimbarea e și în mai rău.Georgescu nu e schimbarea în mai bine pe care o vor, este o schimbare, dar în mult mai rău.

"Ei habar nu au ce înseamnă Rusia, războiul, comunismul"

Culmea e ca sunt destui care au trait pe vremea comunismului. Evident, nici atunci nu o duceau bine, dar macar nu o ducea bine nici vecinul, sau fostul coleg de scoala. laughing

"Ei cred că Rusia ne va da nouă teritorii din Ucraina"

Si Germania nazista a dat Poloniei o bucatica din Cehoslovacia dupa ce a ocupat-o. Peste cateva luni, impreuna cu Rusia, a atacat Polonia.
Oricum, imbecilii astia viseaza teritorii, si pretind ca ii freaca grija de etnicii romani din Ucraina, sau mai stiu eu unde, dar ei nu-s in stare sa aiba grija de ei. Toata ziua se vaita ca-s vai mama lor.

"însă sunt prea supărați pe partidele de la guvernare"

Si nemtii in anii `30 erau suparati pe liderii lor, si l-au adus la putere pe Hitler. Apoi, milioane dintre ei au murit, iat Germania s-a transfirmat in moloz.
Culmea e ca, daca prin absurd ar ajunge astia la putere, primii si cel mai grav afectati vor fi exact aia care i-au adus la putere. Intotdeauna cand sunt probleme economice, sociale, etc, cea mai afectata e prostimea. Ei sunt cei mai vulnerabili.

| MountainRiver a răspuns (pentru Holiday):

Păi și afacerea aia, e de fapt tot a lor. Sau nu vedeți că astăzi și patronii sunt tot mai strânși cu cât mai multe legi și reguli, de nici nu mai poți să faci nimic.
"Ei", doamne, nu vedeți?! Oculta modială, de ei zic. Nu știu la care alți "ei" vă gândiți. Dar nici să fiți așa de sceptici încât să nu credeți.
Cât de afacere, ce am zis eu de afscere ceva?! Eu una nu sunt făcută pentru afacere. Dar nici nu doresc ca dacă fac facultate, pe care mai dau și bani să mă mai oblige statul corupt, să mai fac și alte formări pe care la fel dau tot eu bani. Și cică eu am job și salariu și mă întrețin singură, dar în realitate tot acel salariu îl dau pe alte formări sau poate chiar strâng bani înainte sau fac împrumut ca să pot mai face acele formări și apoi chiar dacă am un salariu mai bun plătesc să-mi acopăr creditul. Și credeți că această afacere e mai ok?! Și o afacere dacă o încep, poate fac un împrumut în bancă pentru a o deschide și la ce folos tot acest cerc vicios? Fac împrumut ca să de fapt chipurile "îmi fac un rost în viață". Pentru că statul doar asta promovează. Luptă și câștiguri, dar până la urmă haideți să fim serioși acele câștiguri sunt de fapt tot pe banii mei și pe barba mea. Deci la ce folos acele câștiguri? Și cică eu trăiesc în democrație. Atunci dacă e democrație și chiar e așa cum se spune. Hai să ne lase ca spre exemplu să ne alegem și ora de venire la muncă, dacă da, abia atunci să-mi spună ei mie că noi suntem în democrație. Și uitați chiar încă o teorie, care nu era a mea ci a unei TPUașe de pe aici, dar care mi-a rămas super mult în minte, fix legat tot de această democrație în care spunea că ea, a observat că deși la TV ni se spune să fim liberi, noul sistem ne spune să fim liberi să gândim prin propriul filtru tot, de fapt și de drept, tot mulat pe ei să gândim și oricum ar fi, tot cum vor ei să gândim, de fapt gândim. I-am dat dreptate imediat acestei TPUașe. Exact așa e. Unde în viața asta ați văzut voi ca să existe om care să gândească chiar în afara cutiei, cum s-ar zice. Tot așa la o jurnalistă, pe care o ascult eu mult, a spus la un moment dat că în realitate vedeta nu devine oricine ci doar cineva pe care în final pune tot masele sai de care masele au cunoștință. Adică ce a vrut să zică de fapt tipa e că dacă spre exemplu Tesla nu ar fi dorit nimeni să știe de el, ar fi făcut tot posibilul masele ca să nu știe, și și chiar peste ani, xhiar dacă s-ar fi povestit prin viu grai. Deci de fapt Tesla a ajuns cunoscut doar pentru că eea importantă descoperirea lui pentru mase și așa l-au făcut pe Tesla mare om important al lumii.

| eliancodrut a răspuns:

Daca prostia ar durea, multi suveranisti ar urla de durere.

| eliancodrut a răspuns (pentru Salontanul):

E suveranist in UE. Hai ca-i buna! Din puțul gândirii.

| Holiday a răspuns (pentru MountainRiver):

Zici ca lucrezi in invatamant, nu? Si apoi ne miram de ce avem 30 si ceva la suta dintre romani analfabeti functional...

Oricum, democratie nu inseamna ca poti sa faci orice vrei. Nici ca poti veni la ce ora vrei la serviciu. De unde ai scos astea?

"Oculta modială, de ei zic"

Cine e Oculta asta? Din ce spui tu, pare ca lupta e intre Oculta, orice ar fi asta in capul vostru, si Inculta.hee hee