Eu traiesc in Irlanda de Nord. Lucrez cu norma intreaga si primesc si o "indemnizatie" ( aici de cheama personal independence payment) fiindca am o dizabilitate fizica. Banii aceia sunt dati fiindca a trai cu anumite dizabilitati poate sa costs destul de mult in plus. De exemplu eu nu pot sa fac curat in casa (fureaza foarte mult, nu pot ajunge in anumite locuri, etc) deci platesc o femeie sa faca. Am nevoie de dispozitive si alte modificari.
Tu sau mama ta ati inteles gresit. Nu interzice nimeni persoanelor cu dizabilitati sa munceasca.
"Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit."- Codul Muncii, Titlul 1 Cap. 2 Art.3
Dar daca muncesti, atunci este logic ca nu mai poti sa primesti aceeasi indemnizatie care se acorda celor care nu pot sa munceasca.
In 2013 oamenii cu dizabiltati puteau si sa lucreze si sa primeasca indemnizatie.
https://www.svnews.ro/......tia/23976/
Ai înțeles greșit. Poți și să muncești și să primești acea indemnizație, cunosc cazuri. Probabil că te-ai referit la pensia de invaliditate. În cazul acesteia se permite doar munca part-time, dacă lucrezi cu normă întreagă atunci pensia de invaliditate se anulează.
Nu e interzis sa munceasca doar ca nu mai primesc indemnizatia daca au si salariu, ceea ce mi se pare destul de normal.
La mine la scoala e un profesor cu dizabilitati.Munceste.Nimeni nu-i interzice.
Nu primesti si indemnizatie si salariu,daca muncesti.
Indemnizatia presupune un ajutor in bani, care se presupune ca ii ajuta pe cei care nu pot munci sau aleg sa nu munceasca fiindca dizabilitatea lor ii incurca sau ingreuneaza treaba.
Daca poti munci si alegi s-o faci, de ce sa mai primesti indemnizatie?
Ajutorul social n-ar trebui sa existe.
Copiii crescuti in astfel de familii, care se bazeaza pe ajutor social, ar trebui luati si dati in grija familiilor care vor si pot sa-i creasca.
zed0mrt întreabă: