Ce scrii acolo se numeste nazism =eugenism Eugenia, denumită și eugenism sau eugenetică[1], este o teorie socială care susține îmbunătățirea geneticii umane prin diferite mijloace de intervenție. Scopurile declarate sunt acelea de a crea oameni mai sănătoși, mai inteligenți, economisirea resurselor societății și curmarea suferinței umane. Metodele inițiale de atingere a acestor scopuri se bazau pe alimentație selectivă, dar cele moderne se concentrează pe controale parentale, analizele fetușilor, consiliere genetică, controlul sarcinilor, fertilizare in vitro și inginerie genetică.
Nu ar trebui sa voteze, logic asa ar trebui sa se intimple, pentru ca votul lor ar putea sai defavorizeze chiar pe ei.
O persoana care nu stie ce spui tu, poate vota un candidat care sa-i faca rau chiar si lui, ori el sa o duca mai rau votind asa la plesneala, sau pe mai stiu si eu, o tuica, un zahar
De vina este sistemul, dar au facut asa sa nu se supere nimeni, insa nu este corect si nici logic.
Altii au incercat si chiar au reusit sa impace ci capra si varza asa cum este sistemul american.
Dar americanii is americani, restul lumii e restul lumii. Americanii au avut de unde lua exemple, legi, plus ca au si vrut sa faca acest lucru.
Restul lumii deja aveau sisteme de guvernamint in functiune, alea care erau, nu au vrut si nici nu-s curiosi nici acum sa le modifice.
Americanii fiind un popor mai nou, au gandit sa fie bine pentru populatie, nu doar pentru tilhari
Cum procedeaza americanii, sau ce au facut ei, ori cei care au gandit legile la ei?
Au zis lasa sa voteze oamenii, deci oamenii voteaza in fiecare stat pe presedinte, senatori, dar nu ei decid cine o sa fie presedinte
Dupa cum observati, ei au jonglat cu legi si cu populatia care crede ca ei voteaza, ei aleg.
Intr-adevar ei aleg, dar nu-i chiar asa.In SUA fiecarui stat i sa alocat un punctaj, sau un numar de voturi.
Exemplu Arizona are 3 voturi. Indiferent cata populatie ar avea, cine cistiga mai multe voturi din Arizona are acele 3 voturi, atit are nu milioane, sau cita populatie ar avea Arizona.
Texas are ceva vreo 35 de voturi, populatie de 25 -30 milioane, daca Trump a castigat, a luat doar 35 de voturi.
Apoi se aduna voturile de la fiecare stat ce la castigat acel canditat si asa se alege, nu dupa numarul de voturi.De cele mai multe ori, cel care a iesit presedinte, a avut mai putine voturi populare, decat cel care a pierdut.
Dar asta nu-i tot cei care au facut legea in SUA au gandit exact ce spui si tu, au gandit si ei exact cum ai intrebat si tu, oare este bine sa voteze, sa decida prostimea?
Asa au mai bagat inca o chestie iti dau exemplu de acum, Trump a castigat cu peste 290 voturi, adunate la nivel de state, el este invingator in aceste alegeri, dar inca nu este presedinte, de ce?
Tocmai cum ai spus si tu, oare este bine sa fie Trump presedinte, oare populatia a votat bine, sau au votat de prosti, sau de ciuda sa moara si capra vecinului?
Uite asa mai este inca un rand de alegeri in Ianuarie, sunt alesi nu stiu cate 500 sau 5 sute si ceva de persoane, de astia neutri, care se intilnesc, discuta, analizeaza si spun, da frate, Trump este bine sa fie presedinte, si atunci se decide.
In istoria SUA s-a intamplat de vreo 2-3 ori ca candidatul care a castigat acele voturi pe state, sa nu fie validat de acesti 5 sute si de alegatori, si acestia au ales candidatul celalalt pentru ca ei au considerat ca oamenii nu au votat cinstit.
Nu s-a intamplat de multe ori, dar s-a intamplat si legea este in vigoare, asa se alege aici in SUA presedintele.
Dar de ce s-a facut asa? Pentru ca aici presedintele este a 3a putere in stat, sau este una din cele 3 puteri independete din stat, ca urmare trebuie sa fie o persoana sanatoasa fizic, mintal, cu cap, care sa faca ceva pentru tara etc.
In Ro, sau restul lumii unde presedintele este tablou, nici nu are rost sa te mai agiti eu sincer as elimina functia asta de presedinte, pentru ca este o cheltuiala in plus si inutila, asta pentru RO si restul lumii.
In SUA, presedintele de fapt este cum ar fi guvernul in RO, el asta face, ce face guvernul in RO, doar ca nu-i dirijat de parlament asa cum este guvernul in RO sau alte tari, aici presedimntele are putere, de decizie, de veto, administreaza tara.
Dar parlamentul si curtea suprema il verifica, adica sa nu faca magarii, dar si presedintele verifica pe parlament si pe curtea suprema sa nu faca nici aia magarii
Majoritatea romanilor si in genral strainii, ma refer restul lumii, nu cunosc sistemul american, nu stiu exact cum functioneaza, ce aleg americani, de ce aleg asa si etc.
Daca le-ai spune la romani, asa simplu, daca i-ai face sa inteleaga cum este sistemul american, iti garantez ca toti ar spune ca siar dori un asa sistem.
Ma refer la populatie de rand nu la tilhari, la aia nu lear conveni absolut deloc, de aia nici nu va explica, nu va arata nimeni acolo cum este sistemul american, ca nu au nici un interes.
Cum sa va spuna ei ca in america daca furi un ou si esti prins, s-a terminat cu tine pe viata in ce priveste viata ta publica, pui cruce sa mai detii vreo functie in administratie. La romani sunt alesi si daca au facut puscarie ce conteaza daca esti puscarias, ce nu poti sa fii parlamentar primar, sau mai stiu eu ministru?
Lasa tata, prostii sa nu stie, noi sa fim la butoane.Problema la romani este, ca populatia nici nu este asa curioasa de sistemul american, sau mai bine spus nu-i curioasa sa stie ce este ala un sistem de guvernamint cum functioneaza, cum se dau legi si etc.
Eu pe aici am explicat de multe ori, am spus si de ce nu votez nimic din RO, dar absolut nimeni na spus nimic, nici de bine nici de rau ceva ori ca se simt depasiti, ori ca nu le pasa, nu vor sa stie, nici cum functioneaza sistemul din RO si nici din alte tari.
Și totuși merg. Dacă s-ar aplica ce zici tu Românica ar arăta mai ceva decât Germania.
Votul reprezinta vointa poporului. Cunosc cretini cu doctorat destui, nu prea mai pun mare valoare pe note si statut social. Si pana la urma, in mod ideal, n-ar trebui cei pe care ii votam sa ii reprezinte si pe cei mai necajiti?
Democratia sta pe numere. Castiga cei multi, nu elitele.
„Proști, dar mulți"
Mai cititi Alexandru Lăpușneanu de Alexandru Vlahuta.
Nu știu ce sa zic, tu vei merge la vot?
Crezi ca daca cineva care a invatat bine, retine, este logic, destept, ia si decizia corecta? Asa ar trebui, insa nu neaparat.
andreea2346 întreabă: