Fapta controlorilor poate fi considerata ca infractiunea de lovire sau alte violente si poti face plangere penala, bineinteles daca poti prezenta dovezi in sensul celor afirmate de tine.
Nu trebuia sa stergi poza, nu te puteau obliga si nu aveau de ce sa te dea in judecata. Totusi stergerea nu inseamna incalcarea niciunui drept sau a proprietatii private, avand in vedere ca tu ai sters-o.
Dovada o am, sunt camerele de filmat in toate autobuzele. Si cred ca pot recupera poza cu un soft anume.
Eu, in locul tau, as fi fodt apasat pe butonul de inregistrare, sa am dovada comportamentului lor.
Cu inregistrarea puteam sa depun plangere penala impotriva controlorului, iar ca parte vatamata ii ceream ca dauna morala sa plateasca publicarea sentintei in regim de publicitate, in cel putin 3 cotidiane + 1 leu despagubire.
Ma indoiesc, ca firma de autobuze sa-ti dea inregistrarile camerelor, daca este vorba chiar de controlorii lor.
Dar incearca, poate totusi vei avea succes. Sunet tot nu vei avea, deci nu vei avea dovada ce ti-a zis individul.
Asa ca, in lipsa unor dovezi induitabile, ai sanse minime sa ai castig de cauza, daca le reclami.
"Totusi, unul dintre controlori s-a uitat pe telefonul meu"
De ce i-ai permis asta? Atat de tare te-a intimidat?
S-a "infundat" in mine si a vazut ce aveam pe ecranul de la telefon
1. Da, nu trebuia sa stergi nimic de pe telefon si sa chemi politia. Legat de defaimare, haha. Sa nu exageram.
2. Violarea drepturilor bla bla... poate ca da. Defaimare, sa fim seriosi.
Din fericire am recuperat poza. Am exagerat, posibil, dar asta tot incalcare de drepturi e si vreau sa fac tot posibilul pentru a obtine pedepsirea individului, trebuie sa se invete minte
N-avea ce sa-ti faca, eu in locul tau nici nu-l bagam in seama. Nici nu mai zic sa ma afund in prostii de astea de la un lucru de genul .
Eu chemam politia. Aveai bilet/abonament valabil asa ca nu mai aveau ce discuta cu tine.
De acord, si eu cred ca trebuia sa fac asta. Dar oricum, o sa i sun luni sa le fac reclamatie, daca nu coopereaza recurg la politie.
Nu inteleg de ce ai acceptat sa stergi poza. Trebuia sa-i zici: Da, hai da-ma in judecata, abia astept
Daca controlorul a pus mana pe tine, ai tot dreptul sa ii aplici un pumn.(se numeste autoaparare, si cum controlorul ti-a incalcat spatiul personal, si-a facut-o cu mana lui)
In alta ordine de idei, nu are cum sa te dea in judecata doar cu atat( avand in vedere ca este snap si nu are poza drept dovada) afirmatiile lui sunt total INUTILE.
Nu m-a atins cu mana, dar s-a bagat in mine si m-a inghesuit.
Tot te-a atins.
Am recuperat poza cu pricina, iar avand in vedere ca am un martor si probele surprinse de camerele de filmat din autobuz, dispun de toate probele necesare.
Credeti ca as putea obtine o despagubire pentru acest abuz si privare de drepturi? Daca da, cam ce as putea obtine?