Nu e adevarat, avem societatea pe care ne-o dorim si o meritam, altfel, o schimbam.
Atunci de ce se plang toti ca niste babe-n targ si nu sunt fericiti?
Pentru ca aşteptă "Pară mălăiaţa in gura lui nătăflleaţă".
Si cine crezi tu ca are atatea pere malaiete sa le arunce la toti natafletii astia?!
Pentru ca daca eu ma schimba, si voi deveni rabdatoare, si ii voi ajuta pe cei din jurul meu, ceilalti ma vor lua drept fraiera, si vor profita de mine.
Ohhh, dar eu nu asta am vrut sa zic. doar sa te porti frumos cu toti (pentru ca asa e natura ta corect?, pacat sa o strici din cauza societatii) cei care nu abuzeaza de tine. cand s-a abuzat actionezi ca atare fara heartfeelings si alte rahaturi de genul. mie mi se pare acum o lume pupincurista fix de-a moaca in care daca nu dai Like pe fb ti se poarta pica, in care daca-ti spui parerea sincera ti se poarta pica etc. astea sunt abuzuri, oamenii trebuie sa-nvete sa-si vada de viata lor. vezi ca de fapt s-ar putea sa ii ajuti cu atitudinea asta .
Cum ai spus si tu: daca nu dai un like pe facebook, lumea iti poarta pica. Daca le spui adevarul in fata, crezi ca e mai bine? Problema e ca sunt prea putini care sa isi vada de viata lor, fara sa se implice in 'telenovelele' zilnice. Chiar daca tie nu iti plac astea, te tarasc ceilalti in certuri fara sa vrei. Si trebuie sa te aperi, sau sa ataci. Societatea nu se va schimba. Daca esti agresiva, vei primi inapoi agresivitate. Daca esti indulgenta, intorci si celalalt obraz, te faci ca nu vezi, ceilalti cum am zis, te vor lua drept fraiera, te vor batjocori si vor abuza de tine. Nicicum nu e bine. Nu poti sa multumesti restul lumii.
Si la multi le convine situatia asta, ca e greu sa fii 'bun', asta presupune un anumit efort. E mai usor sa fii un nesimtit decat sa te abtii sa faci un comentariu. E mai usor sa arunci o hartie pe jos, decat sa te deplasezi 2 pasi pana la cosul de gunoi. Si tot asa..., avem o societate fooarte 'sanatoasa'.
Si ce ma intereseaza pe mine cu reactioneaza societatea? poa sa se dea cu curu de pamant pana li se face rau la toti. eu imi vad de viata mea si ei sa-si vada de viata lor. daca au chef de pupincureli si ieftineli sa se duca la altii pentru ca aici nu gasesc oricat ar cauta. daca se razgandesc si vor sinceritate si integritate sa vina la mine ca nu ma supar. am fost contestata de multi, barfita pe la spate, chiar considerata dusa si ce treaba am eu cu asta?! imi vad de viata mea si nu accept bruiaj. am chiar prieteni care m-au pupat in stii tu ce ca nu i-am lasat sa-mi faca ei "bine" cum puteau ei mai bine, manca-ti-as. la sfarsitul zilei tot de la ei vei auzi urmatoarea fraza "e viata ta si esti singura responsabila pentru felul in care decurge ea" si culmea culmilor: chiar au dreptate. cei care au o problema cu felul tau de-a fi, dupa cum observi ca am mentionat, chiar ei sunt cei care au acea problema si prin urmare ei sunt cei care trebuie sa o rezolve. ei au o problema cu a accepta pe fiecare asa cum este. eu sunt foarte receptiva cand mi se spune" ma deranjeaza cutare lucru" insa nu sunt deloc receptiva la vorbe pe la spate, bagat zazanie, glume rautacioase cu subinteles de 2 bani ( chiar din cauza ca nu are cineva taria sa-mi spuna in fata). mi s-au intamplat multe si de la persoane apropiate, ai impresia ca ii felicit? asta e viata pe care o vor ei, asa sa o traiasca, dar departe de mine. nu sunt in masura sa judec pe nimeni, dar sunt cea mai in masura sa accept ce se muleaza pe viata mea cel mai bine si imi asum responsabilitatea.
Da, ai perfecta dreptate.
Dar atunci, daca tu nu vrei sa te schimbi, poti sa ai pretentia ca restul lumii sa se schimbe? Daca mergem pe principiul 'fiecare se poarta in felul lui', atunci nu vor pica de acord oamenii niciodata.
Cum vrei tu sa schimbi societatea defectuoasa, sa o 'vindeci'?
Daca tu te schimbi restul oamenilor din jurul tau se vor schimba (macar in relatia cu tine) sau te vor barfi (vax albina!), oamenii din jurul celor carora le-ai provocat tu schimbare, se vor schimba si ei si tot asa...sunt nevoiti si asta doar pentru ca nu accepti sa fii calcata in picioare. mi s-a intamplat mie: unii ma barfesc de-mi sar capacel, ceilalti vin si-mi spun. crezi ca barfesc inapoi? doar nu-s la fel de proasta. sa fie sanatosi si chiar vreau sa-i vad si pe ei fericiti odata! dar nimeni nu-si mai permite sa ma calce si cei care vor sa aiba de-a face cu mine s-au schimbat si ei. asta este felul nostru. macar sa poti spune ca bebeii tai traiesc intr-o lume cu un gram mai buna, mai ingaduitoare si mai desteapta decat cea in care ai fost tu.
Pentru că fiecare vede schimbarea în alt mod.
Spre exemplu, mie nu mi-ar conveni cum ai schimba tu lumea, ţie nu ţi-ar conveni cum aş schimba-o eu. Şi tot aşa, rar întâlnindu-se doi oameni care au acelaşi plan de schimbare a lumii.
Poate ne-am obisnnuit cu ea, poate ne e frica de schimbare, poate o schimbare a societatii ar insemna o schimbare proprie si nu vrem sa ne schimbam pe noi insine ci doar societatea, poate...
Aaa, suntem o gasca de fricosi la care ne place sa dam vina pe altii pentru esecul nostru. tu asta esti? te reprezinta? cred ca stiu raspunsul la intrebarile astea. atunci de nu faci ce te reprezinta pe tine? sau faci? bravo tie! daca poate faci .
Nu prea sunt genul care sa subscrie la toate ineptiile societatii, ceea ce fac ma caracterizeaza, fapte bune, fapte mai putin bune, si cele bune nu le fac pentru o rasplata, pentru Doamne-Doamne sau pentru altii, ci le fac pentru ca sunt necesare iar daca altcineva ma vede si va actiona similar atunci inseamna ca se poate sa ne schimbam.
Cel mai tare banc:
Toti oamenii aduc fericire... Unii prin prezenta lor, altii prin absenta!
HA, HA, HA... hai ca m-ai facut sa zambesc! Cine sa schimbe societatea, noi romanii? Ce gluma proasta!
Sa schimbam societatea? cine, noi? schimbarea e personala... tine de ''x'' si de ''y'', nu de ''noi''.
Sanatate
Nu faci cumva parte din societate?! astepti sa te schimbe X si Y sa inteleg.
Schimbarea e personala...percepusi?
Nu e personala mereu. daca eu spre exemplu spun acum ca ma iei peste picior, tu continui, eu te raportez cand prind ocazia si apoi te mai si ignor pun pariu ca iti vei schimba atitudinea. a fost doar un exemplu nothing personal. atitudinea si actiunile noastre ii schimba si pe cei din jur, percepusi?!
Inca nu...mai explica
I-a da raport, igg si bla...sa-mi vezi atitudinea
Salut
N-am zis ca sunt curioasa despre atitudinea ta si am zis ca este doar un exemplu. ai cumva tendinta sa iei totul personal? daca voiam sa te raportez sau sa te ignor o faceam fara sa te si informez probabil dar nu a fost cazul, repet cu majuscule sa ajunga si la tine A FOST DOAR UN EXEMPLU. sau suntem cumva prea sensibili ca sa folosim si genul asta de exemple?!
Ioi ca era o gluma...usurel si seara faina
Aaa! De x si y?! De genetica? Cromozomi si astea sexuale xx xy yy?
lasam amu cromozomii...
PPoatte eei suntt explicattiaa.
Oamenii reprezinta societatea. Trebuie sa ne schimbam fiecare in parte, ca sa reusim sa o schimbam pe ''ea''. Dar mentalitatea e urmatoarea, ''de ce sa ma schimb eu daca restul nu au facut-o?''. Cu mentalitatea asta, care predomina, nu vom reusi niciodata sa schimbam societatea.
Si ce treaba ai tu cu cei care nu vor sa o faca?! este alegerea lor, sa fie sanatosi!
Pentru ca ori nu deranjeaza cu adevarat defectele, ori au cazut oamenii in popou si nu se mai ridica. Fiecare aduce un ceva, societatea e formata din noi cand socializam. Vezi defectele. Nu vezi defectele.Nu cred ca am dat un raspuns destept, deoarece nu prea ma intereseaza societatea, deocamdata ma intereseaza lumea mea mica, cu personajele ei, in care se intampla lucruri magice si suferinte si de care m-am atasat si care nu arata nici macar ca o mini societate, nu stiu de ce. Poate ca de fapt nu imi place conceptul. Poate imi place ideea de lume gasca.
De fapt nici nu inteleg prea bine cuvantul societate, e prea nu stiu cum. Nu imi place.
Cine vrei s-o schimbe? Toti vrem sa fie schimbata, dar problema este ca nu exista acel ''spirit'' al curajului. Daca ii spui acum lui Z sau la un grup X de oameni ca '' hai sa ne schimbam reformele'', dupa 5 minute incepe sa te huiduie.( iti spun ca am intalnit asemenea cazuri ).
Este nevoie de 1 revolutie, una pe plan global, nu numai la nivel national din ce am dedus din cuvintele intrebarii tale.
Nu este adevarat. este nevoie ca tu sa faci schimbarea asta in viata ta si la fel toti cei care o vor si incet se vor schimba si ceilalti. nu e nevoie de nici o revolutie.
EU ma refeream de fapt la o schimbare ''totala'' pe plan politic si economic...
Daca te referi la schimbare in viata mea, este foarte simplu raspunsul meu'' da''. Trebuie doar sa vrei si sa aplici pentru a-ti ''modela'' traiul.
Si pe plan politic si economic se poate face schimbare, doar ca ar dura foarte mult. spre exemplu daca mergem la alegeri si 51 la suta sau mai mult din aia care voteaza pun Anulat pe buletin se repeta votul pana le vine rau. totul depinde oameni, insa populatia nu este informata corespunzator si cred foarte sincer ca nici nu-i intereseaza. hombre are dreptate, daca oamenii ar vrea cu adevarat ar fi schimbari majore. este asa pentru ca populatia asa vrea la fel cum, in Romania, oamenii (majoritatea) vor sa li se dea nu sa se faca ceva pentru ei. astia sunt, cu ei defilam...sau nu, depinde de fiecare.
''Cand o sa il vad pe Scaraoschi, o sa imi bat in **** cateva cristale swarovski''
E imposibil sa mai schimbi societatea.
LisaJulie întreabă: