Nu muncitorii din afara sunt solutia. nu asa se ridica economia. Economia se ridica prin productie proprie si export in primul rand.
Mă gândesc că dacă mărim producția proprie, câștigurile vor scădea. Dacă de exemplu noi mecanizăm agricultura în întregime ajungem la prețuri chiar de 4-5 ori mai mici la mâncare. Dar știi care ar fi problema? Ar scădea prețul la alimente în toată Uniunea Europeană, deci tot nu va crește economia, fiindcă câștigurile din alimente ar scădea. Exportul este o lamă cu două tăișuri. Țara spre care exporți trebuie să exporte și ea în cantități mari către tine, altfel poți fi expus unui embargo care ar afecta economia. Dacă PIB = consum privat + investiții private + exporturi - importuri, atunci trebuie să rezolvăm problema cu consumul, dar dacă creștem într-o secundă salariile și pensiile după cum spune DD, ar scădea investițiile private, deci taxe mai puține, mai puțini bani la buget. Cred că dacă am crește alocațiile astfel încât o familie să-și întrețină copiii, dacă am da mai multe facilități medicale copiilor și dacă am scădea mortalitatea infantilă vom putea să ne refacem pe termen lung economia. Eu m-aș baza pe muncitorii români din străinătate pentru că ar putea investi în România fiecare într-o afacere cinstită care să ridice economia României. Cum ar fi dacă cei 3 milioane de români plecați ar investi în proprietăți imobiliare, agricultură și multe altele?
Mda, nu ma pricep eu prea mult la economie, dar alocatii mai mari, salarii mai mari, facilitati medicale inseamna nevoia de bani mai multi la buget. Iar banii aia u apar de la muncitorii din afara, care platesc taxe si impozite in tarile in care lucreaza si nu in Romania. In schimb dezvoltarea industriei inseamna sustinerea bugetului si a economiei nationale.
Repet nu ma pricep prea bine la economie asa ca nu imi mai dau cu parerea, dar muncitorii din afara nu cred ca sunt solutia. Nu au cum.
Speri sa se produca un miracol? Cum poti fi atat naiv? Zici ca :"Nu am de gând să critic clasa politică, că doar noi am ales-o și e greșeala noastră." Clasa politica ar trebui indepartata nu doar criticata. Zici ca au fost alesi dar este greseala noastra? A cui mai concret? Daca faci parte dintre cei care au gresit ar fi bine ca pe viitor sa fii chiar tu unul care sa treaca in cealalta tabara, a celor care incearca sa fie responsabili.Esti si tu unul cumparat de vesnic aceleasi nulitati care s-au bazat pe cei multi si ignoranti care acum se plang asa cum o faci si tu. Intrebarea ta de final ma face sa zambesc cu un gust amar. Ar trebui sa fii cel putin iresponsabil sa risti sa investesti intro tara care este guvernata de impostori, hoti si lichele rapace, cu un parlament dominat de personaje fara caracter a caror unica dorinta este de a isi promova legi in propriul beneficiu si a se mentine cu orice pret la putere. Orice schimbare in bine le-ar afecta afacerile murdare astfel ca se vor opune unei democratizari reale si instaurarii/instalarii unui climat sanatos in afaceri in tara noastra.
Poate că ar fi iresponsabil să investesc într-o țară cu politicieni corupți, dar nu am chef să dau nici măcar 0, 00001 % din ceea ce produc unei alte țări înafară de România. Stau în străinătate și urăsc să scot din buzunar cel mai mic cent care nu se duce către România. Nu am ales ceea ce au ales ceilalți, de fapt nici n-am avut cum să votez fiindcă au blocat votul la ora 20:00 în străinătate . Plănuiesc să fac un credit și să reconstruiesc o farmacie care am avut-o în satul natal al străbunicii mele. Am societatea deja făcută, trebuie doar să refac farmacia și să cumpăr medicamente.
In acest caz iti doresc succes. Te asigur ca vei fi hartuit de fisc, de primarie, dar in principiu o afacere personala are sanse de a fi profitabila.Inca o data SUCCES si VAD BUN.
Mulțumesc. Cea mai mare problemă cu farmaciile nu e fiscul și primăria, ci să le aprovizionezi cu medicamente. Fabricile sunt foarte reticente în a le vinde, pot să anuleze contractul numai că așa vor ei, și găsești foarte greu o altă fabrică, iar semnarea contractului durează FOARTE MULT timp.
albinutza_8003 întreabă: