Ceausescu a fost executat deoarece multi din noua conducere se temeau de el. Aceasta nu are legatura cu faptul ca Romania avea posibilitatea sa faca o bomba nucleara.
A fost executat pentru că toţi vechii săi oameni de încredere s-au aliat împotriva lui. Au dirijat bine, timp de 5-6 ani anumiţi oameni care să vorbească aiurea prin diverse zone populate şi conglomerate ale ţării, cu ajutorul Europei Libere au schimbat mentalităţi şi uite aşa, pe baza unei aşa-zise "asupriri" a lui Tokeş s-a ajuns la revolte de stradă în Timişoara, iar ceea ce a urmat, ştim cu toţii.
L-au omorât ca nu cumva să le dea planurile peste cap, dacă rămânea în viaţă, ca nu cumva după vreo 5-6 ani de Iliescu şi Constantinescu poporul să-şi dorească un alt Ceauşescu. De aia s-au ocupat şi de Nicu mai târziu.
Poporul român se autodistruge pe zi ce trece, chiar şi fără a fi manipulat, mai nou.
Ceausescu a adus Romania in revolutie pentru ca a adus Romania la 0 datorii dar din banii poporului Romaniei.Si pentru ca oamenii au vrut democratie.Si uitei acum unde or ajuns.Iliescu a stricat Romania nu Ceausescu
Ce 0 datorii ma? Tu nu stii nimic concret, stii doar ce o aparut ca titlu de stire facuta de niste comunisti. Ai trait tu pe vremea lui ca sa stii cum a fost?
Eu cred ca poporul vroia sa faca o revolutie, multi sustin ca au fost si multe influente din exterior si exista o gramada de teorii, ca o intrat rusi in tara, ceva gen 15000 dar si acuma intra cu gramada, dar ce e adevarat probabil au fost si surse externe dar si oameni vroiau.
HOOO HOOO.Usor nu trebuie sa te enervezi.eu ti-am spus ce stiu eu altu poate stie altceva/altcumva.Nu trebuie sa faci crize du-te la psihiatru
fundata32332 întreabă: