| tudorvolcano a întrebat:

Credeți că reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% a fost cea mai bună măsură?
După părerea mea cred că da.
Nu știu dacă Ponta ar mai fi putut investi eficient acești bani.
O majorare considerabilă a salariilor în acest moment ar fi o prostie. Toate firmele străine s-ar delocaliza masiv în Bulgaria.
Nu cred că reducerea TVA la alimente ar crea o gaură la buget deoarece în România cererea de alimente a depășit aproape întotdeauna oferta. Românii sunt cunoscuți ca mari consumatori de carrne, iar creșterea prețului cărnii de porc în ultimii 7 ani în special a frânat economia.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din punctul de vedere al consumatorilor este o masura buna, exista speranta ca produsele alimentare se vor ieftini, macar cu diferenta de TVA de 15%.
O sa fie venituri mai mici la bugetul de stat dar s-ar putea sa nu fie exact cu influenta scaderii TVA.

| tudorvolcano explică (pentru Ioandelasal):

Ne-ar mai rămâne să îmbunătățim infrastructura, să eliminăm toate accizele la carburanți și să subvenționăm prețul la carburanți măcar pentru 5-6 ani și prețurile la alimente ar scădea cu 40-50%, un preț mai convenabil pentru români.

| Ioandelasal a răspuns (pentru tudorvolcano):

Nu este posibil, nu ne permite UE, trebuie sa existe accize la carburanti si sa fie aliniate celor din UE.

| tudorvolcano explică (pentru Ioandelasal):

Luxemburg nu a impus acciza la alcool și tutun iar UE nu le-a zis nimic.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Majoritatea comerciantilor nu vor scadea preturile, vor baga profitul in buzunar. Noi consumatorii nu vor observa o diferenta, iar banii aia din buget puteau fi cheltuiti la ceva util, infrastructura spre exemplu, ca asta ne lipseste cel mai mult acum, nu carnea de porc