Romania nu are cum sa ajunga superputere, n-avem resursele pentru asta. In schimb, cu o conducere inteleapta si multa munca, in toate domeniile, putem ajunge o putere regionala.
Tudore n-ai inteles un lucru! Suntem sclavii moderni al acestui sistem.
Capitalismul este un sistem extrem, cu cativa oameni bogati si restul, patura de jos alcatuita din oameni saraci, nepregatiti. Se doreste acest lucru deoarece trebuie oameni si la coada vacii, caci pe Coasta de Azur are cine sa mearga. Cu cat populatia unei tari este mai indobitocita cu atat este mai usor de controlat si manipulat.
Sunt doua cai ca Romania sa ajunga o superputere: o varianta ar fi un guvern autoritar care sa faca sa functioneze statul de drept. Adica sa puna pe primul plan problemele tarii (zor-nevoie) si pe locul doi sa fie poplatia/oamenii. Ca sa dau un exemplu: nu avem nevoie sa importam tot cacatul. Fiecare lucru inutil importat nu face altceva decat sa slabeasca moneda. Romania NU ESTE piata de desfacere! Capisci?
Cealalta varianta ar fi sa fie executati in cap oricine ingenunchiaza aceasta tara prin metode economice/politice. In acest caz nu ar ramane prea multi dornici sa jumuleasca acest popor care de mult nu mai este un popor ci doar o populatie.
Suntem de mult o putere regională în Sud-Estul Europei, chiar și în Est, deși Polonia ne lasă în urmă aici. Efectiv România are toate resursele naturale înafară de heliu. România nu prea are slăbiciuni înafară de cele artificiale făcute de clasa politică și de leneșii de la noi din țară.
Cât despre celelalte resurse, România este printre primele 10 sau chiar 5 țări la tehnologie cibernetică. După ce construim 1 superaeroport și 2 autostrăzi cu 4-5 benzi, cheltuielile pentru construcție pot fi reduse. Ulterior vom încerca să atragem toți etnicii români ( 26 de milioane de oameni în toată lumea cu strămoși români ), vom introduce o lege ce reduce taxele în funcție de numărul de copii, crescând natalitatea. De aici, nimic nu ne poate opri să devenim o superputere imună oricăror sancțiuni din partea lumii și capabilă de a mobiliza mase de soldați profesioniști pe tot globul în operațiuni la care România să preia conducerea ( cum fac SUA în Irak și Afganistan ).
Sunt destule țări cu populații nemaipomenit de mari ca Nigeria care sunt deja sclave ale acestui sistem. Străinii nu au nevoie de populația noastră în comparație cu nevoia resurselor noastre naturale. Ar fi bun un guvern militar care să ia puterea la fel ca pe vremea mareșalului Antonescu. Despre importul de bunuri străine vorbea Mahatma Gandhi în India, dar nimeni nu l-a ascultat, iar indienii și-au pierdut resursele în schimbul unor haine inutile "La modă", sau a unor produse alimentare din Occident. Am precizat că ar trebui să scăpăm de dușmanii țării. Ar trebui să fim la fel de ostili față de străini cum erau strămoșii noștri daci față de romani. Străinii nu știu decât de frică.
Comunismul este un eșec economic datorită represiunii sale față de creativitate și reformă. Multe alte ideologii pot fi un succes economic ca de exemplu nazismul ( creativitate în diferite domenii științifice și reformă masivă a economiei ) sau comunismul chinezesc ( care deși creativitatea este represată, partidul face reforme pentru economie indiferent de ideologie ).
Nu a fost vorba despre nazism in ce ai zis tu.A fost vorba despre Hitler si despre faptul ca a fost capabil sa conduca.Problema este ca ce s-a intamplat atunci nu se mai poate intampla.Nu poti sa mai faci ce a facut Hitler, nu poti sa mai scapi de dusmanii tarii deoarece au aparut rachetele, satelitii...etc.Ceilalti ar reactiona si n-ai reusi.
Si inca ceva : nazismul este numai si numai pentru Germania.N-ai cum sa fi decat Neo-Nazist daca nu esti german.Sigur nu ai vrut sa spui "Fascism" ca forma de conducere? Dar am spus si mai sus.A fost vorba despre capacitatea de conducere a lui Hitler si despre megalomania sa care din cate vad este considerata o boala.Un om care nu este ca el nu o sa reuseasca ce a reusit el doar adoptand x forma de conducere.
Ba cred ca a inteles mai jos a pomenit de Nazism dar din cate vad nu cred ca Nazism a fost ceea ce a vrut sa spuna ci Fascism.
Problema este ca idiotenia este in floare. Oamenilor li s-a bagat in cap prin religie ca trebuie sa fi iertator. Daca cineva i-ar trage un glont in cap lu' Basescu sau celor care cer autonomie, o parte din aceia care vor sa dispara astia, exact aceia or sa fie impotriva celui care a facut-o.Rezultatul indobitocirii. Oamenii nu mai sunt in stare sa faca ce trebuie din punct de vedere al ratiunii.Fac doar ce li se dicteaza in mod indirect prin moralisme si idei pacifiste idioate.
Cresti natalitate cresti consumul pentru familii. Odata crescuta natalitate trebuie crescut numarul de case, scoli, facultati, locuri de munca...etc.
Nu este ceva ce sa faci in cativa ani(stiu, n-ai zis ca este).Ce trebuie sa faci este sa incepi de la scoli, din clasa I.Sa se interzica religia si orice idee care te face sa ai mila de dusman.Sa fie inlocuite cu notiunile de aparare si cu logica.Sa fie invatati ca atunci cand cineva incalca legea trebuie sa o ignori pentru a il opri. Dupa ce faci asta multe or sa se rezolve de la sine in cativa ani.Ce vezi acum este rezultatul religiei si a altor idei pacifiste.De ce este inca in viata Basescu? De cate ori a iesit din casa si masina de atatea ori a ramas teafar.De ce? Pentru ca oamenii au fost invatati sa nu foloseasca violenta cu toate ca dusmanii o folosesc.
Suprapopularea, chiar si cu soldati nu o sa duca la nimic.Stii de ce? Pentru ca e vorba si despre teritoriu. Daca ataci o tara vecina ca sa te extinzi or sa reactioneze si celelalte.Inainte sa faci asta ai nevoie de un pretext bun si de un scut anti-racheta numai al tau+armament cat cuprinde.
Daca vrem ca Romania sa ajunga o superputere macar in Europa si apoi la nivel global trebuie noi sa ne schimbam.Nu este de ajuns doar modul in care se guverneaza tara, schimbarea incepe de la mine, de la tine..de la noi toti.Sa ajunga cat de curand? Nu sunt sanse, nici minime. Poate in viitorul indelungat ar exista sanse.Dar mai intai trebuie sa mai scapam de "uscaturi" si apoi.Noi suntem generatia care poate face acest lucru, daca nu incepe de la noi, o data si o data va incepe, dar o sa fie tarziu
Sunt mult mai multe mecanisme care numai impreuna pot face o natie mai puternica. Oamenii vin din diferite medii sociale si nu se pot schimba de la sine. O turma de oi fara stapan, o mananca lupii! Un stapan corupt "prieten cu lupul" distruge turma. Din `89 Romania cunoaste un declin din toate punctele de vedere si asta pentru ca suntem "vanati" si condamnati la saracie si decadere pe toate planurile de interese externe (lupul). Mai intai trebuie sa scapam de influenta externa. Vreti un exemplu de actiune straina asupra poporului roman care trece neobservata de serviciile secrete romane? O emisiune banala precum: "Ochii din umbră", "Pe Banii Părinţilor", "Fata lu' Tata", "Tradaţi in Dragoste" s.a.m.d. au un impact negativ asupra omului.
Spui ca o turma de oi fara stapan este mancata de lupi, dar arunci cu materie maro asupra unor emisiuni.Responsabili pentru prada lupului nu este stapanul care nu poate conduce, ci "parintii" turmei care invata "oile" de mici sa asculte ordine in loc sa gandeasca singure daca este corect sau nu ce se intampla si sa faca ce cred ca este corect daca actiuneaza in interesul intregii turme.
De fiecare data cand ii zici unui copil "asculta de x, asculta de z" "tu fa asa, nu face cum face ala" sau "nu te cobori la nivelul lui x" "razbunarea este arma prostului" "eu stiu mai bine ca tine" si alte prostii d-astea de cate ori prinzi ocazia in loc sa-l faci vanator il faci ''oae''
Depinde. Nu cred că era capacitatea lui Hitler ceea ce a dus la ascensiunea economică a Germaniei. Hitler avea întreaga Germanie în spate ce l-a susținut. În legătură cu diferențele dintre fascism și nazism, nazismul nefiind decât un fascism mai brutal, poate fi adaptat altor state cu populație majoritar germanice ca Islanda, Danemarca, Suedia, Norvegia sau chiar Anglia dacă s-ar găsi niște neo-naziști. N-am spus că sunt neo-nazist, dar am dat ca un exemplu de succes economic. Hitler doar a adus ideea de ură față de evrei, Himmler a creat de fapt ideea de rasă nordică și puritate ariană, Hess s-a ocupat de constituția Germaniei Naziste, generalii nemți s-au ocupat de invazii, CU SIGURANȚĂ alții s-au ocupat de economie, Hitler nefiind decât un orator excelent, dar care nu a fost în stare să termine măcar liceul din cauza aroganței bavaro-austriece.
Cum am mai spus, nazismul este fascism mai brutal cu tendințe rasiste, deci un aparat de convingere mai bun către muncă și progres.
Cât despre idioțenie, asta o știu toți.
Nu e vorba de iertare aici, ci de dialectica Hegel.
O idee destul de pragmatică. Dar noi fiind arieni ( indo-europeni ), adică nobili și spirituali, trebuie să avem o etică superioară inamicului.
Nu vorbesc de suprapopulare, ci de repopulare deoarece se crede că România va avea o populație de 13 milioane oameni în 50 de ani, cu mare parte din cetățeni pensionari. Nu consider că numărul mare de soldați ne-ar da avantaj, ci dimpotrivă. Cât despre atacarea vecinilor, n-am spus să ne atacăm vecinii ca să ne extindem teritoriu, ci să facem o serie de operațiuni internaționale la distanțe mari pentru antrenarea soldaților. Armamentul și scutul anti-rachetă propriu sunt categoric necesare pentru acestea.
Asta eu am precizat-o deja, mai vreau și alte idei. Se poate să ajungem chiar mai devreme decât credem o superputere, deci timpul nu este un factor major, ci doar viteza de atingere a scopului propus.
Pai sa inceapa de acolo. Oricum, n-am vazut unde ai mentionat in intrebare. N-am stat sa mai citesc atent si raspunsurile ca sa stau sa-ti formulez apoi un eseu exemplar si satisfacator pentru intrebarea ta care nu va schimba oricum cursul viitorului pentru Romania. Aici doar dam si noi din taste.
Tu ai o filozofie de Vlad Ţepeş, şi apreciez asta.
Dar cum propui să "scăpăm" de ei? Nu cred că-i cel mai bun cuvânt. De accord, să scăpăm de leneşi şi hoţi. Totuşi, zic că bătrânii şi copiii trebuie protejaţi, indiferent de circumstanţe.
Acum nu avem resurse trebuie schimbat un regim si oamnii din functie plus mntalul nostruu deci nu acum o superputre puteam deveni in vremea comunismului dar cu ce pret
Ştii care-i problema ta?
Eşti prea rece. Uiţi factorul uman.
Ceea ce au greşit majoritatea conducătorilor: au uitat că oamenii sunt oameni.
Istoria ne înfăţişăză regimuri politice domnitate de frică, teroare şi constrângere (fascismul, comunismul, orice fel de domnie din evul mediu). Nimic nu a rezistat mai mult de 50 de ani. Comunismul şi fascismul au căzut groaznic.
Însă uite cum religiile prosperă. Cum domeniile care se bazează pe iubire şi înţelegere, şi promisiunea vieţii de apoi, încă există. Creştinismul a rezistat peste 2000 de ani, şi nu poţi să negi că religia conduce, de fapt lumea.
Şi asta pentru că promovează iubirea.
Atenţie, nu vreau să spun că nu sunt mincinoase sau că nu fură. Ci că ceea ce promovează ele (religiile) este pacea, iubirea, convieţuirea în bună-înţelegere. Lucrurile de care au nevoie oameni.
Dacă un conducător ar realiza, sau ar fi realizat vreodată asta, sistemul lui de gurvernare ar rezista mult mai mult ca celelalte, şi ar fi mult mai prosper.
Războiul, ura, răutatea, nimic nu e bun. Nu face, efectiv, bine nimănui. Şi în cazul unui război, nici ţie nu ţi-ar fi bine. Nu eşti nici conducător, nici măcar nu ai o poziţie înaltă în societate. Viaţa ta ar valora la fel de mult ca viaţa unui ţânţar.
Raţiunea dispare în faţa sentimentelor şi emoţiilor.
Iubeşti, mai repede decât să gândeşti.
Asta pentru că eşti om, şi asta e scris în codul tău genetic.
Tu n-ai inteles... ziceam ca ar trebui sa nu se mai promoveze ideea de a incerca mereu cu pacea.
Crestinismul n-a supravietuit datorita iubirii.A supravietuit prin frica si crima.
Ai tupeul sa zici ca viata mea valoreaza cat viata unui tantar? De unde ai scos cretinitatea asta?
Tu nu vezi ca multora nu le pasa de iubirea si buna-ntelegerea de care vorbesti acolo? Ce faci? Incerci sa il iubesti si sa il intelegi pe ala care-si bate joc de tine? Tu chiar poti sa inchizi ochii la ce se intampla prin Romania? Poti sa nu zici "avem nevoie de o revolutie, nu merge cu legea"? Nu s-a intamplat cand a inceput sa fie evident ce oameni ne "conduc" si asta dovedeste ce a spus Hitler : daca nu esti capabil sa lupti impotriva inamicului atunci o sa dispari.Nu sunt cuvintele exacte.
Nu sunt rece deloc. Ignori tu ce se intampla si traiesti cu iluziile create de religie asa cum fac multi.Bine ca traiti cu ideile de iubire si va rugati degeaba la un zeu sa va ajute deoarece voi nu sunteti in stare sa va ajutati.
Lenea și furtul sunt cauza proastei educații. Leneșii și hoții din generația medie ( 20-65 de ani ) trebuie executați pe loc deoarece sunt un pericol pentru societate și capabili de a reface infracțiunea ce distruge statul. Bătrânii care au fost prost educați ( spre a fura și a nu munci ) trebuie izolați de generația tânără. Cât despre copii, trebuie luați de la părinți și educați de stat.
Prudența cu care se pare că gândești te poate duce la o distrugere fatală. Așa era Sfântul Imperiu Roman de națiune germană care a căzut în mâinile lui Napoleon din cauza hiperprudenței.
Creștinismul a supraviețuit datorită populației care era practicantă nativă al acestui cult, crima și furtul slăbind puterile sale ( Reforma Protestantă din secolul XVI ).
Ce a spus Teardrop este adevărat. Dar efectul fluturelui arată că orice mică schimbare duce la diferențe mari mai târziu.
Multora nu le pasă deoarece nu au acest concept bine înfipt în minte. Trebuie să îl iubești și să-l ierți pe cel care își bate joc de tine, dar niciodată să nu permiți și să accepți ca acest lucru să se întâmple. Cu siguranță nu cred că sunt oameni care să închidă ochii la ce se întâmplă în România.
O revoluție înseamnă la revenirea la o stare de fapt. La ce stare crezi că trebuie să ne întoarcem? Preistorie, Antichitate sau Evul Mediu? Aceste epoci țin de trecut. Trebuie să evoluăm ( să introducem o nouă stare de fapt ). Vom trece prin mai multe încercări prin metoda empiristă ca popor, dar noi ca oameni trebuie să fim adepții raționalismului continental.
Se vede că nu ești rece, dar ești plin de mânie în tine, ceea ce te face să nu judeci ca un adevărat arian. Ideile de iubire sunt parte al conceptului adevăratei rase ariene.
Să spui că omenirea se roagă degeaba la un Dumnezeu pentru ajutor este o insultă. Nihil sine Deo ( Nimic fără Dumnezeu ). Oamenii sunt vinovați că nu primesc ajutor de la alți oameni deoarece nu știu să-l ceară.
Greşit. Nu suntem în evul mediu. Relizează că trăieşti într-o lume slabă, nicidecum puternică. Copii nu trebuie luaţi de la părinţi. Asta e cea mai mare prostie.
Strategia ta ar putea merge pe moment. Dar atunci când oamenii vor fi atât de reci, încât nu vor mai fi oameni, nu va mai fi nimic de condus.
Şi ne vom pierde scopul vieţii, ştii?
E greu să supravieţuieşti, uşor să renunţi, dar cel mai greu e să trăieşti.
Iai unui om ceea ce-l face om: iubirea, compasiunea, socializarea, şi se vor răscula împotriva ta la prima ocazie.
Eşti atât de prost încât mi-e silă să vorbesc cu tine, dar vor încerca să îţi explic. Şi nu mai fi băiat de cartier cu mine, că nu mă impresionează. Ba din contră, mă scârbeşte.
Viaţa ta ar valora cât viaţa unui tânţar pentru conducători, pentru că eşti un nimeni. Un nimeni cu gura mare, care are impresia că făcând propagandă violentă pe un site de socializare va schimba lumea. Pe nimeni, absolut pe nimeni n-ar interesa dacă ar trebui să ţi se tragă un glonţ fix în cap, dacă ai afla o informaţie secretă. Nu s-ar gândi de două ori.
Şi tu mi-l dai exemplu pe Hitler. Hitler a fost un tiran. Şi cât a rezistat Hitler la conducere? 10 ani? Nici măcar atât. El nu a fost în stare să se lupte cu inamicul. Ba mai mult, s-a sinucis. Nici măcar n-a murit cu glorie.
Nu trăiesc cu iluzii create de religie. Nu cred în nici o religie, şi nici nu sunt adepta vre-unei secte.
Ţi-am dat doar exemplu.
Religia are atât de mulţi oameni la picioare, promovând iubirea şi înţelegerea.
Regimurile ce promovează ura şi războiul au căzut repede. Religia a rezistat.
Idealurile mele de pace nu au NICI CEA MAI MICĂ LEGĂTURĂ cu religia. Eu îmi doresc un sistem de guvernare pacifist, care să ofere răsplata după faptă. Îmi doresc egalitate şi bunăvoinţă.
Oricum, toate sentimentele se nasc din egoism şi din dorinţa de supravieţuire.
Da' nici măcar n-ai fost în stare să înţelege mesajul pe care ţi l-am scris.
Ai greşit de două ori.
Prima dacă când mi te-ai adresat ca un golan şi a doua oară când ai crezut că sunt una dintre fanaticii religioşi.
Îţi trebuie mai multă răbdare ca să înţelegi oameni.
Poţi să negi că toate sistemele care promovează ura şi constrângerea au căzut?
N-am avut cum sa inteleg deoarece n-ai mentionat nicaieri ca esti atee.In schimb mi-ai vorbit exact ca o persoana religioasa.Scopul meu a fost sa critic ce ai spus,si n-ai adus nici un argument prin care sa dovedesti ca nu e cum am spus.
Vrei sa spui ca acea religie nu a supravietuit prin frica si crima? Vrei sa spui ca Hitler n-a avut dreptate?
De unde ai tras tu concluzia ca vreau sa te impresionez? Putin imi pasa de impresia pe care o fac cand zic ce gandesc.
Si de unde concluzia ca ar putea sa mi se traga un glont in cap? Nu m-am adresat ca un golan,esti tu o persoana sensibila, tipic femeilor.
Nu o sa reusesti niciodata sa o duci la bun sfarsit cu un sistem de guvernare unde egalitatea si bunavointa sa fie-n floare cat timp iti ierti inamicii.
Ti se pare ca a cazut comunismul? Comunismul exista.Iar ideologia Nazista inca exista chiar si in Germania, tara care a avut de suferit. Exista, stii de ce? Pentru ca exista persoana care sa creeze ura in celelalte. Daca mergea cu pacea fi intelegerea nu mai ziceam asta, dar eu sunt asa cum sunt si adopt o ideologie Neo-Nazista datorita celor pe care ii urasc.Nu m-am trezit sa urasc de tampit fara motiv.
Daca negi ce am spus in randurile de mai sus despre Nazism si comunism este un semn ca nu esti conectata la realitate.
Nu sunt atee. Cred că sunt un fel de agnostică. Cred într-o forţă, datorită mai multor evenimente ciudate din viaţa mea.
Ţi-am vorbit ca o persoană cu ochii deschişi, care vede adevărul. Atâţia oameni sunt manipulaţi de religie. Religia are mult mai mulţi adrepţi ca orice altă formă de organizare socială.
Nu, religia n-a supravieţuit prin frică. Mii de martiri n-au murit fiindcă le era frică. Au murit pentru Dumnezeu lor. Creştinismul şi-a câştigat adepţii prin promisiunea unei vieţi de apoi mai bune, prin Isus care a deschis din nou porţile raiului, prin ideea de iubire şi înţelegere între oameni. Asta a fost propaganda lor. Eu nu încerc să spun că n-au existat niciodată crime, spun că ceea ce S-A ARĂTAT, la ce S-A FĂCUT PROPAGANDĂ a fost iubire şi pace. Creştinismul a adus o rază de speranţă plebei, atât de oropsite şi chinuite în evul mediu.
2) Nu, consider că Hitler n-a avut dreptate. Ura lui era imatură şi prostească.Nu poţi să urăşti o întreagă rasa, o întreagă religie, pentru că doctu' care ţi-a omorât mama a fost de religia aia (zvonurile). Hitler a fost un orator geniu. Asta nu înseamnă că a fost şi strateg şi comandant. Ba din contră. De treburile astea se ocupau alţii. Hitler era doar vocea, aroganţa, simbolul ce a trebuit ţinut în viaţă.
Nu vrei să mă impresionezi neapărat pe mine. Vrei să impresionezi, în general, prin atitudinea adoptată în comentariul anterior. Să atragi atenţia asupra ta, să araţi cine eşti, etc.
Ar putea foarte uşor, dacă le-ai sta în cale, sau dacă ai ştii ceva ce nu trebuie să ştii. S-a întâmplat de prea multe ori.
"Ai tupeul sa zici" nu-i chiar cea mai faină adresare. N-am nevoie de "tupeu" ca să zic ce-am zis. Încerc să arăt adevărul.
De la idee până la fapte mai este. Comunismul a căzut ca formă de organizare în majoritatea statelor, şi pot să pun pariu că nu se va mai întoarce. Nazismul la fel. Mulţi sunt împotriva nazismului, şi sunt prea putenici ca să mai lase să se întâmple odată.
În plus, n-ar mai avea acelaşi suscces. Ar putea trăi în ideologia lor, dar faptele? Ceva precum holocaustul nu s-ar mai putea întâmpla. Oamenii n-ar mai muşca-o odată. Ştim cu toţii că crimele nazismului au fost posibile prin minciună şi manipulare.
Nu neg că mai există ideea, adepţii, cei care-şi doresc Comunismul şi Nazismul, sunt conştientă de asta. Însă, cum am mai spus, de la idee la fapte, e o distanţă ca de la pământ la lună.
Prefer o societate utopică decât una distopică.
Tu n-ai văzut ce înseamnă un război, aşa cum n-am văzut nici eu. Însă sunt conştientă că războiul nu e doar strategia, ideea, adrenalina. E moarte. Moarte, de multe ori fără rost. Moarte a civililor în diferinte accidente, sau asasinarea intenţionată a civililor. Personal, dacă e să aleg între război şi pace, aş alege pace.
Prefer să nu mi se arunce în cap o bombă atomică.
CyberDune28 întreabă:
UnchiulRamiz întreabă: