anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca alegerile se fraudeaza?

26 răspunsuri:
| DeeAnna. a răspuns:

Pfff.ALegeri? Sti ce? cat timp nu am 18 ani nu ma intereseaza...big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@DeeAnna-daca nu ai 18 ani si drept de vot, de ce ai mai raspuns la intrebare?

| DeeAnna. a răspuns:

hee heePt ca am vazut intrebarea.hee hee
Ca asa am vrut.
Ca e dreptul meu.
Ca sunt aici sa raspund la ce intrebare vreau...
Mai continui? happy
winking

| buburuzAndreea a răspuns:

Da, se fraudeaza. Nu stii de tot circul ala cu "turismul de voturi"? Sunt pusi oamenii frumusel intr-un autobuz, merg in diferite locatii si voteaza de mai multe ori. Manarii de toate felurile se mai fac si la numararea voturilor. Nu cred ca poti avea incredere ca votul tau va ajunge acolo unde trebuie, sau ca va face vreo diferenta.

| albastrel a răspuns:

Da! totul pe lumea asta se cumpara, se fraudeazahee hee

| SweetCandy a răspuns:

Ce imi place de tine, ca citesti ziarele si apoi ne intrebiu aici pe noi:laughing e din libertatea nu?big grin...laughing
da ce sa zic...sincer eu SPER sa nu... da cum de fiecare data sper prostlaughing)...de fapt nu... a; egerile nu se fraudeaza asa cum ma vezi u pe mine din avion.laughinglaughing

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Normal! Desi foarte multi nu se duc sa voteze, in listele sectiilor vor aparea ca au votat si, pentru ei, vor vota altii, pe cine "trebuie".

regis
| regis a răspuns:

Intotdeauna. Doar ca de obicei nu semnificativ. Si pana acum s-au gasit destule indicii, dar cred ca fraudele vin de la toti cei implicati, din moment ce nu se iau masuri serioase.
Iata cateva indicii:
- buletine de vot (de obicei nestampilate) gasite aruncate prin diverse locuri. Cel mai probabil au fost inlocuite cu altele gata stampilate, iar cei implicati nu s-au obosit nici macar sa le arda.
- prea multe voturi exprimate pe liste suplimentare; sectii speciale deschise prin sate uitate de lume si zone turistice fara astfel de sectii (vezi acum cazul Sinaia)
- amanarea la nesfarsit a folosirii cartii de alegator, care ar elimina in mare masura turismul electoral
- rasturnari de situatie spre finalul numaratorii, in contradictie cu legile statistice
- cazuri de discrepanta foarte mare intre numarul total de voturi exprimate pentru institutii diferite, in aceeasi circumscriptie si in acelasi tur de scrutin (de exemplu numarul total de voturi exprimate pentru alegerea primarului foarte diferit de numarul de voturi exprimate pentru alegerea consiliului local).

| machupicchu a răspuns:

Nu intelegem de ce puneti o astfel de intrebare, la care pana si copii stiu raspunsul... unul singur : DA
Exemplul cel mai elocvent : Elena Basescu. Nici copii de scoala generala nu cred ca a ajuns europarlamentar datorita calitatilor ei oratorice, a pregatirii ei profesional, etc...doar "fata lu' tati"
Mai trebuiesc exemple? Alegerile din 2004, 2000. etc...
Ar trebui sa ne simtim jigniti citind o astfel de intrebare... iar dv.care ati pus-o, va simtiti in vreun fel?
Succesuri...

| inna a răspuns:

Nu cred, sunt mai mult ca sigura.

| Brotacelu a răspuns:

Daaaaaaaa, asa a fost din totdeauna waiting ...intr-un cuvant... te duci de pomana la vot ...mai ales daca te duci in alta localitate de domiciliu sa fii sigur ca cei din localit de domiciliu pun stampila in numele tau asta mai ales la sate...

distractie placuta la vot...care va duceti, eu nu cred ca o sa ma duclaughing)

mira
| mira a răspuns:

Pe ici, pe colo si anume in punctele esentiale.

| rubertzel a răspuns:

Oricine ar vota...cum s-ar vota...pe cine ar vota...tot degeaba fratilor...adica la numarare se vor frauda se vor da rezultate aiurea vor face cum vor ei...va spun eu e nasol Romania se duce de rapa... o tara de... va dati voi seama

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Când nu s-au fraudat?
Pa, pa.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Chiar daca voi primi catva stupizi, parerea mea este ca aceasta intrebare are o tenta politica. De ce? Ganditiva ca atat in presa si la TV se discuta aceiasi problema. Ce incredere am eu ca sa votez, daca din start se pune problema fraudarii alegerilor. Lumea cu drept de vot trebuie sa fie determinata si convinsa sa vina la vot, cu cat numarul votantilor este mai mare cu atat riscul de frauda se reduce. Ma gandesc ca este si o manevra politica, ca in cazul in care va castiga alegerile Basescu sa se spuna ca sau fraudat alegerile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Singurul mod de a se frauda alegerile este prin turismul electoral.Sa nu credeti ca in sectia de votare se pun stampile,, la greu''. Cine a fost macar o singura data la o sectie de votare, stie ca acolo sunt reprezentanti de la toate partidele, si oricat de mare ar fi tentatia, nimeni nu risca sa faca vreo prostie si sa ajunga la inchisoare.Reprezentantii in sectia de votare raman pana dupa numaratoarea voturilor si apoi isi pun semnatura pe foaia finala, acolo unde sunt trecute voturile fiecarui candidat.Chestia cu furatul votului este o gaselnita a politicienilor sa improaste cu noroi pe celalalt, oare pentru a cata oara? Incercati sa mergeti la vot si sa nu asteptati sa voteze altul pentru voi, si nu ma refer la liste aici.De ce sa nu va spuneti si voi optiunea, fie ca este buna sau rea? Vreti sa decida altcineva in locul vostru iar apoi sa va plangeti peste tot ca romanii nu voteaza cu capul pentru ca a iesit altcineva decat persoana pe care ati dorit voi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Neata. Hai ma criticule iar ne iei su politica?
Hai treaca de la mine. Oare?! Exsta multe sanse, si asta pentru cei care se dau bine cu publicu si care au buzunarul "fara numar fara numar", e ceea ce eu numesc falsitate. Politicieanii sunt hoti cu costume la 4 ace. Oare adevaratele valor se pot afirma intr-o tara a carei prim principiu este averea, si inselatoria.
Se recurge la astfel de metode doar pentru atingerea scopurilor proprii, daca persoana respectva ar vrea sa conduca tara pentru binele ei, ar face asa ceva? cu siguramta nu,,, pacat ca si justitia se face oarba. Si revin la replica mea de optimista " cu toate astea Romania este o tara frumoasa ".

Mult succes.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut, este foarte greu sa se fraudeze alegerile - voturile, cum a zis si enigma, cine a facut parte dintr-o comisie la votare stie ca e foarte greu daca nu imposibil - doar daca sunt toti mana-n mana din comisie...

| alecs871 a răspuns:

Eu nu cred ca se fraudeaza.
Sunt sigur de asta.

regis
| regis a răspuns:

@enigma - este parerea ta ca turismul electoral este singura metoda. Si iti dau un singur exemplu, folosit cel putin la alegerile parlamentare de anul trecut: oamenii au primit un buletin de vot gata stampilat pe un candidat anume. Au intrat in cabina, au scos buletinul stampilat din buzunar si l-au bagat pe celalalt. Buletinul gata stampilat l-au bagat in urna, iar pe cel alb l-au returnat persoanei care a coordonat operatiunea, in schimbul unei sume de bani (de altfel foarte mica). Si daca tinem cont ca unii au intrat in Parlament cu cateva mii de voturi, suma la care se ajunge in final este mult, mult mai mica decat costul unei campanii electorala decente. E clar ca nu se produc fraude punand stampile la greu de membrii comisiilor de votare, insa pe vremea lui Stalin se spunea ca "nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile". In sectia de votare se vede doar o parte a sistemului, de la urna si pana la anuntarea rezultatului final sunt mai multe verigi, coordonate fiecare de o mana de oameni. Dar ma rog, acestea nu sunt argumente, se stie ca alegeri s-au fraudat in trecut, atat in Romania cat si prin alte tari, daca a fost posibil o data, e posibil de fiecare data. Si nu acuz nici pe unii si nici pe altii, pentru ca sunt convins ca fiecare trage cate putin pe partea lui. In privinta prezentei la vot, de data asta m-am hotarat sa votez, pentru ca m-am saturat sa traiesc bine, dar pe la ultimele alegeri nu am trecut. Si asta pentru ca indiferent pe cine alegi, tot una e (vezi alianta PD-L cu PSD de acum un an). Iar prezenta mare la vot nu face decat sa le dea legitimitate unora pentru a se prezenta ca alesi ai poporului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@regis-tu ai vazut prea multe filme, sincer. Daca ai fi fost vreodata in sectia de votare, ai fi vazut cum merg lucrurile acolo insa cum tu vorbesti din auzite... fa-ti scenarii, doar vine sfarsitul lumii in 2012. laughing

| Mony_4137 a răspuns:

Ce nu se fraudeaza in Romania?

| Johanna_9281 a răspuns:

Avand in vedere situatia din tara, se fraudeaza in mod cert.Chiar si noi, minorii o stim destul de bine asta.

| Linda a răspuns:

Nu stiu de ce sunt idealista si ma gandesc ca doar PSD fraudeaza alegeri si cei de dreapta nu. Am si citit pe un blog ca un tip care a fost presedinte de secite de votare a spus ca este un aumit numar si cand a mers la centralizarea care se face in orasul sau i s-a spus sa declare alt numar. Totusi mi se pare suspect ca cei de la PDL au tinut cu tot dinadinsul sa fie ei la putere cu ocazia organizarii alegerilor.
In alta ordine de idei daca s-ar face alegeri parlamentare si ar fi pe liste nu m-as duce deloc. Dar asa cum necum ceva tot se poate alege din acesti candidati.

regis
| regis a răspuns:

@enigma - scrutinul din 23. 11. 2009 s-a incheiat. Si au fost facute publice cateva indicii si chiar cazuri de frauda, printre care: 800 buletine de vot disparute de la o sectie de votare, o presedinta de sectie de votare plecata acasa cu stampila de control, un alegator surprins in fotografiindu-si buletinul de vot, oameni arestati pentru ca ofereau mita electorala. Poate acestea sunt indicii doar pentru cei care se uita la prea multe filme, insa faptul ca sunt cercetati doi presedinti de sectie de votare pentru ca in sectiile lor unii alegatori au primit cate doua buletine de vot de persoana nu mai este doar un indiciu, ci o certitudine.
Iata asadar ca practica bate teoria, demonstrand ca turismul electoral nu este singura metoda de fraudare, deci mai bine e sa te uiti la filme decat sa crezi ca ce nu ai vazut cu ochii tai nu exista.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Petitie impotriva fraudei
http://www.petitieonline.ro/......94054.html

Întrebări similare