anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca ar fi bine sa fie vot obligatoriu si in Romania? Adica 10.000 lei amenda si la 2 scrutine neprezentate 1 an de zile inchisoare?

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred, votul este un drept si asa fiind poti alege sa votezi ori sa sa nu votezi si asa cred ca este mai bine sa ramana.

| Violleta2022 a răspuns:

Amenda ar fi o idee buna, fiindca oamenii se vor ridica si vor merege la votare, elimianand situatiile cand se fac votari fictive in numele lor dar si cu sanse sa schimbe ceva in tarisoara asta.

Australia ca sa convinga oamenii sa voteze a impus votul obligatoriu, amenda fiind de $55/ persoana, considerand ca este o datorie cetateneasca sa-ti votezi tara in care traiesti, indiferent ca-i vot local sau federal.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Suntem o democratie, inchisoare pentru ca nu ai mers la vot contrazice orice principiu democratic.

| mihai69 a răspuns:

N-ar avea niciun efect.
Așa cum nu e voie să conduci după ce ai băut. N-ai tu habar cât de mulți încalcă legea asta... Și nu mă refer la numărul declarat de autorități.

| doctorandus a răspuns:

Dom'le, daca votul devine obligatoriu, eu vreau sa votez prin telefonul meu mobil.

| gabicoo a răspuns:

Bine. Și pe morți cum îi scoți la vot? Totuși unii dintre ei încă votează! Pe listele suplimentare, sau pe unde pot și ei. Dacă ar fi obligatoriu ar trebui să voteze în circumscripția electorală căreia sunt arondați și ar sesiza vecinii.

Trăiască morții.

| Dismally a răspuns:

Nu, nimic din ce este obligatoriu nu este o idee buna. Si oricum ar fi irelevant, nu conteaza cati voteaza, conteaza pe cine voteaza iar daca optiunile sunt toate proaste nu te ajuta la nimic.

| StoicAnalysis a răspuns:

Ar fi mai bine sa imbunatateasca sistemul educational. Cu cat e mai inteligenta lumea, cu atat rata de criminalitate e mai mica.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

In plus, suntem o democratie. Impunand legile astea, deja ingradesti un drept.

| Cipi1212 a răspuns:

Bună, votul să fie opțional nu obligatoriu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt tari unde votu e obligatoeiu!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iată lista țărilor din lume în care votul este obligatoriu în 2023:
Argentina
Australia
Austria
Belgia
Bolivia
Brazilia
Chile
Cipru
Ecuador
Egipt
Elveția
Fiji
Grecia
Italia
Liechtenstein
Luxemburg
Nauru
Paraguay
Peru
Singapore
Thailanda
Turcia
Uruguay

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Si in cate se face inchisoare daca nu votezi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu contează nici cine votează nici cine câștigă nici câți votează.