anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți că avortul ar trebui incriminat prin lege?
Vi se pare normal ca o femeie care ucide un suflet, doar pentru că acesta nu îi ieșise încă din trup, nefiind astfel luat 'în calcul' de societate, să rămână nepedepsită?
Care e diferența între o mamă ce-și ucide pruncul nou-născut și una care săvârșește un avort?
Și acel suflet, nevenit încă pe lume în noțiunea pe care o folosește societatea, a fost înzestrat cu un destin pe care ea nu avea dreptul să i-l curme, astfel, cum de lumea aceasta perversă și perfidă în care trăim poate accepta așa ceva?

Răspuns Câştigător
| girada79 a răspuns:

Cine știe câte genii am pierdut prin avort. Noi trebuie să dăm viață, nu să ucidem.

16 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ar fi un pas in plus pentru o societate dictatoriala si condusa de religie daca am ajunge acolo.
E dreptul oricarei femei sa dea viata sau nu unui copil si asta nu trebuie sa ii interzica nimeni. Avortul este oricum ilegal acum dupa o anumita perioada insa este permis in timpul in care fatul este doar la nivelul unei celule... si atunci nu poti tu discuta despre destin si nici nu il poti compara cu o fiinta umana.

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Scopul sexului este procrearea. De ce ar face sex o femeie dacă nu dorește copii? N-are sens ce spui.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Imi pare rau ca mi am pierdut timpul sa citest intrebarea daca e pusa de un troll de 2 lei

| girada79 a răspuns (pentru suntserios):

Și celula evoluează tot în cursul vieții. Fiecare e unic din prima secundă.

| minrest a răspuns (pentru girada79):

Si daca celula aia e unica, ce? Fiind o singura celula, fara sistem nervos central, nu are constiinta de sine, inteligenta, nu are viata psihica, adica nu are suflet; ce daca e unica? Milioanele de spermatozoizi ai unei singure emisii de sperma sunt unici, fiecare, nu? Ar trebui sa facem milioane de copii la fiecare emisie de sperma?

| girada79 a răspuns (pentru minrest):

Prin combinația sperme cu ovul apare embrionul viu ce se dezvoltă să devină trup.

| minrest a răspuns (pentru girada79):

Pana la embrion, apare celula ou. Avem o emisie de milioane de spermatozoizi unici, din care fiecare ar putea da nastere unui om; nu ai nici o problema cu pierderea lor. Avem un ovul, deasemeni, nu ai probleme cu pierderea lui. Dar avem o alta singura celula, celula ou, si brusc distrugerea ei e o crima. Bine, nu ma astept sa te conving, astea sunt convingerile tare religioase, multa sanatate si succes iti urez.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Incriminata prin lege ar trebui lipsa de educatie. Mizeria. Saracia. Imbecilitatea guvernantilor. Intoleranta. Avortul e crima? Da. Dar o crima mai mare mi se pare sa arunci un copil pe strada sau sa il chinui o viata intreaga. Problema asta nu e cu alb si negru, are nuante. Tu o tratezi prea simplist. Nu sunt "fan avort" dar nu pot fi nici impotriva lui, pentru ca in unele situatii e raul cel mai mic. Vezi cazul recent cu mama care se presupune ca si-a aruncat copilul in buda. Mai are 9 copii, TOTI dati in grija statului. NOUA!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru girada79):

Am pierdut mii de genii si prin saracie, ignoranta, sistem educational deficitar, false modele, ucisi in spitale, ucisi de lipsa de atentie a celor din jur, facuti sa emigreze. Asta e mai rau. E amuzant cum ti-a dat funda pentru asa raspuns. Voi sinteti una si aceeasi persoana, sau va cunoasteti personal? big grin

| girada79 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nici una nici alta.

| girada79 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cine știe câte genii am pierdut prin avort. Noi trebuie să dăm viață, nu să ucidem.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Dar nu mai fi așa serioasă tu fată, chill.
https://youtu.be/YmHwmX2YFRs?t=89

| Plato a răspuns:

Asta e o discutie complexă, deoarece se dau cap in cap doua drepturi fundamentale: dreptul la viata al copilului si dreptul la libertatea de alegere al mamei.
Totusi, inca nu s-a decis ferm daca fătul are, la momentul acela, dreptul la viata. Nu se stie sigur daca poate fi numit individ, ca sa i se acorde dreptul asta.

Cat despre destin, eu nu cred ca oamenii pot influenta destinul cuiva. Daca te calca o masina, nu ti-a schimbat soferul destinul, ci ala a fost destinul.

Pe langa chestia cu drepturile, crezi ca ar trebui sa fie nascut un copil care nu va fi dorit, iubit, care poate nu va avea ambii parinti, iar cel pe care-l are e de 16 ani? Sau sa fie copilul nr. 8 dintr-o familie si asa fara casa, fara masa?
Sau daca iti spune doctorul ca se va naste cu un handicap grav, nu e mai bine sa nu se chinuie?

| girada79 a răspuns (pentru Plato):

Dumnezeu hotărăște, nu tu muritor. Acest copil e Crucea ta spre veșnicia fericită.

| Nyarlathotep a răspuns:

Fie ca se face avort la medic sau isi baga femeia o sarma in vagin (mult mai riscant si periculos, avorturile vor fi practicate orice ar fi) Nu poti opri pe nimeni sa faca avort. Daca o femeie vrea sa faca avort, va gasi o metoda si il va face.

| girada79 a răspuns:

Ai dreptate, dar atunci vor fi avorturi pe ascuns cu consecințe mortale pentru femeie. Sunt în scaun cu rotile și îmi doresc enorm să fiu tată, dar cine acceptă un astfel de bărbat? De asta sunt împotriva avortului.

| girada79 a răspuns:

Mulțumesc pentru alegerea răspunsului câștigător.