Cine știe câte genii am pierdut prin avort. Noi trebuie să dăm viață, nu să ucidem.
Ar fi un pas in plus pentru o societate dictatoriala si condusa de religie daca am ajunge acolo.
E dreptul oricarei femei sa dea viata sau nu unui copil si asta nu trebuie sa ii interzica nimeni. Avortul este oricum ilegal acum dupa o anumita perioada insa este permis in timpul in care fatul este doar la nivelul unei celule... si atunci nu poti tu discuta despre destin si nici nu il poti compara cu o fiinta umana.
Scopul sexului este procrearea. De ce ar face sex o femeie dacă nu dorește copii? N-are sens ce spui.
Imi pare rau ca mi am pierdut timpul sa citest intrebarea daca e pusa de un troll de 2 lei
Și celula evoluează tot în cursul vieții. Fiecare e unic din prima secundă.
Si daca celula aia e unica, ce? Fiind o singura celula, fara sistem nervos central, nu are constiinta de sine, inteligenta, nu are viata psihica, adica nu are suflet; ce daca e unica? Milioanele de spermatozoizi ai unei singure emisii de sperma sunt unici, fiecare, nu? Ar trebui sa facem milioane de copii la fiecare emisie de sperma?
Pana la embrion, apare celula ou. Avem o emisie de milioane de spermatozoizi unici, din care fiecare ar putea da nastere unui om; nu ai nici o problema cu pierderea lor. Avem un ovul, deasemeni, nu ai probleme cu pierderea lui. Dar avem o alta singura celula, celula ou, si brusc distrugerea ei e o crima. Bine, nu ma astept sa te conving, astea sunt convingerile tare religioase, multa sanatate si succes iti urez.
Incriminata prin lege ar trebui lipsa de educatie. Mizeria. Saracia. Imbecilitatea guvernantilor. Intoleranta. Avortul e crima? Da. Dar o crima mai mare mi se pare sa arunci un copil pe strada sau sa il chinui o viata intreaga. Problema asta nu e cu alb si negru, are nuante. Tu o tratezi prea simplist. Nu sunt "fan avort" dar nu pot fi nici impotriva lui, pentru ca in unele situatii e raul cel mai mic. Vezi cazul recent cu mama care se presupune ca si-a aruncat copilul in buda. Mai are 9 copii, TOTI dati in grija statului. NOUA!
Am pierdut mii de genii si prin saracie, ignoranta, sistem educational deficitar, false modele, ucisi in spitale, ucisi de lipsa de atentie a celor din jur, facuti sa emigreze. Asta e mai rau. E amuzant cum ti-a dat funda pentru asa raspuns. Voi sinteti una si aceeasi persoana, sau va cunoasteti personal?
Nici una nici alta.
Cine știe câte genii am pierdut prin avort. Noi trebuie să dăm viață, nu să ucidem.
Dar nu mai fi așa serioasă tu fată, chill.
https://youtu.be/YmHwmX2YFRs?t=89
Asta e o discutie complexă, deoarece se dau cap in cap doua drepturi fundamentale: dreptul la viata al copilului si dreptul la libertatea de alegere al mamei.
Totusi, inca nu s-a decis ferm daca fătul are, la momentul acela, dreptul la viata. Nu se stie sigur daca poate fi numit individ, ca sa i se acorde dreptul asta.
Cat despre destin, eu nu cred ca oamenii pot influenta destinul cuiva. Daca te calca o masina, nu ti-a schimbat soferul destinul, ci ala a fost destinul.
Pe langa chestia cu drepturile, crezi ca ar trebui sa fie nascut un copil care nu va fi dorit, iubit, care poate nu va avea ambii parinti, iar cel pe care-l are e de 16 ani? Sau sa fie copilul nr. 8 dintr-o familie si asa fara casa, fara masa?
Sau daca iti spune doctorul ca se va naste cu un handicap grav, nu e mai bine sa nu se chinuie?
Fie ca se face avort la medic sau isi baga femeia o sarma in vagin (mult mai riscant si periculos, avorturile vor fi practicate orice ar fi) Nu poti opri pe nimeni sa faca avort. Daca o femeie vrea sa faca avort, va gasi o metoda si il va face.
Ai dreptate, dar atunci vor fi avorturi pe ascuns cu consecințe mortale pentru femeie. Sunt în scaun cu rotile și îmi doresc enorm să fiu tată, dar cine acceptă un astfel de bărbat? De asta sunt împotriva avortului.