In general nu este adevarata, avand in vedere componenta birourilor sectiilor de votare si a celor de la circumscriptie, respectiv sunt compuse cu persoane de la mai multe partide iar presedintele este neutru, de regula un judecator sau alt jurist.
Se poate sa fie cazuri putine si izolate, mai ales in UAT mici, cum a fost si la Costinesti.
Am cunoscut la viata mea o tona de "influenti" si "smecheri" si "oameni cu relatii" etc. care mi-au explicat ei cum functioneaza sistemul, si cum se face nu stiu ce cu urna nu stiu care, si ca astia de la SRI fac nu stiu ce cu aia de la STS care primesc ordine de la unii de pe la Politie si tot asa. Iar dupa ce si-au pus pielea in joc oamenii acestia si mi-au zis si cine cred ei ca va castiga, nici macar o singura data nu au avut dreptate.
Eu merg pe principiul "nu-mi spune ce crezi, arata-mi ce faci". Daca oamenii astia chiar ar crede asa ceva, ar mai merge ei personal la vot? Ar mai urmari ei personal stirile? Ar mai avea idei si preferinte politice? Daca crezi ca totul depinde exclusiv de 'cine numara voturile' si ca tot jocul politic e doar de fatada, de ce te-ai enerva cand, de exemplu, Sosoaca urla si injura in parlament? Sau ca Dancila zice ca nu e copil de clasa a 4-a ca sa trebuiasca sa stie toate cifrele? De ce ai ura un politician mai mult decat altii daca oricum crezi ca toti sunt doar de fatada?
Cu siguranță și este valabil pentru toate țările! Peste tot exista frauda și puține alegeri mai sunt corecte
ș53fan întreabă: