| Delina a întrebat:

Credeti ca la noi ar functiona sistemul spaniol de siesta?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

La noi functioneaza pentru ca siesta la noi se practica si inainte de masa si dupa fiecare masalaughing. Somnul la noi e un obicei benefic care ajuta la regenerarea organismului.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Oriunde in lume face bine! O odihna la mijlocul perioadei de lucru, dupa mancare (nu exagerata) te reface!

lolita
| lolita a răspuns:

Si la noi se face doar ca la ora de siesta se lucreaza, ar trebui sa se faca programul ca in Spania.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu traiesc intr-un astfel de "sistem", vai de noi! pleci acasa la 8 dimineata si ajungi seara la 8. in general siesta se face in carciumi sau baruri, nu toti oamenii au posibilitatea de a se intoarce acasa pentru siesta. e un fel de "pierde timpul". prefer sa ma trezesc la 5 dimineata si sa ajung acasa la 14 ora, decat sa imi pierd timpul cu siesta si apoi la 3 sa ma intorc inapoi la servici.nu ai timp pentru nimic si nimeni.in afara de asta orarul este incredibil.se incepe munca la 9 se termina la 1, pauza intre 1 si 3, iar la 3inapoi la munca.sau eventual de la 1 la 5 si de la 5 la 9 seara din nou la munca, oribil.toata ziua ocupata doar pentru capriciul de a avea 2 ore libere la pranz, eventual pierdute in carciuma sau masina pentru ca nu mereu serviciul este aproape de casa.programul acesta implica si schimbarea orarului scolilor.de la 9-17ora, mancat la cantina scoliii, intre 12 si 15 ora pauza, iar elevii stau si pierd efectiv timpul 3 ore in curtea scolii. cei care stau aproape de scoala se pot duce acasa...asa o implicare inutila si ma repet, o pierdere de timp. ca sa nu mai spun ca inseamna si o reducere a fortei de munca, in acest sistem se pierd schimburile, ramane doar unul singur, din 3 persoane ramane doar 1si multe altele...

cristian
| cristian a răspuns:

Deocamdata la noi functioneaza sistemul pauzelor lungi si dese cheia marilor succese.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca va veni vremea sa avem si noi program de siesta, aici, in Romania. unii vor fi multumiti, altii nu.ar fi ma bine sa imprumute si romanii de la spanioli sistemul fiestelor! ce bine ne-ar prinde tuturor ca in zilele de sarbatoare sa fim liberi, sa se cupleze cate-o sarbatoare cu cate-o zi libera si sa putem pleca si noi in excursii. dar nu cred eu ca se va intampla prea curand in romania.

| sara_7833 a răspuns:

N-o sa vezi niciodata asa ceva in romania pentru ca noi nu suntem asa de omenosi si creduli ca spanioli suntem departe de ei... mai avem de mancat pana acolo

Întrebări similare