NU!
Daca ar avea salarii decente, nu s-ar mai chinui si acasa cu meditatii! E destul de greu, foarte obositor ca dupa ore intregi de predat la scoala sa reiei aceleasi informatii acasa... (la profesor sau elev / dupa caz)
Multi vor spune ca ar trebui sa predea bine la clasa, sa nu mai fie nevoie de meditatii..., dar nu toti elevii sunt atenti la ore, sau nu toti se pot concentra si intelege din clasa, iar altii sunt elevi ai altor profesori care nu predau pe intelesul lor.
Nu toti profesorii fac meditatii! Doar aceeaia care nu se mai ajung cu banii!
Ar trebui sa fie mai bine platiti la scoala, meseria lor e una nobila (pentru cei care si-o exercita cu profesionalism si ale caror rezultate se si vad in succesele elevilor la olimpiade, la examene, la admiteri sau absolviri)
Da, ar trebui fiecare dintre noi sa contribuim.
Dar nu pentru ingosarea randurilor functionarilor publici, ci pentru ridicarea nivelului natiunii!
Dar sa contribuie TOTII, fara exceptie! Nu numai profesorii, medicii, cizmarii, ci si cei care circula cu jeep-uri, locuiesc in palate si "traiesc" din... mai) "nimic "!
Da! Mi se pare normal. Daca eu am o firma...in care muncesc...si platesc impozit la stat...de ce profesorii nu ar plati.cand la urma urmei fac cam acelasi lucru.
Cunosc profesori care isi castiga salarul inzecit din meditatii. E munca lor...nu contest... dar sa contribuie si ei la platirea impozitelor catre stat la fel ca oricare dintre noi
Daca vor fii nevoiti sa plateasca impozit la stat pentru meditatii cu siguranta vor creste pretul pe sedinta, deci, nu ar fi bine sa se impoziteze pentru paritii copiilor care au nevoie de meditatie. Credeti ca impozitarea profesorilor ne va aduce un trai mai bun? cu siguranta nu, vor fii mai multi bani la buget de furat.
PROFESORII CARE FAC MEDITATII SUNT NISTE NOROCOSI SI NISTE SACRIFICATI TOTODATA.Norocosi pentru ca s-au specialzat in niste materii care se cer la examene sau in activitatea publica, cum ar fi romana, matematica sau engleza.Sacrificati fiindca in urma efortului nu numai psihic dar si fizic se imbolnavesc, devin depresivi caci nu au timp de relaxare.Cunosc profesori care, in urma multor ore de incordare psihisa au facut sindrom de soprasolicitare. O sa-mi spuneti :dar cine-i obliga? EI AU FAMILII DE INTRETINUT, EI VOR SA PETREACA O VACAnta in conditii decente.Si chiar in aceste conditii de munca istovitoare nu-si permit vacante in Teneriffe, Ibiza, SAU ALTE LOCURI EXOTICE PRIN CARE CHIAR LOCUIESC INDIVIZI DIN LUMEA INTERLOPA CARE NU SE STIE PRIN CE MIJLOACE DUBIOASE AU FAcut averi...Si inca acesti profesori isi mai pot adaugi cate ceva la salariu .si ei sunt minoritari... CEI MAI MULTI TRAIESC INTR-O UMILITOARE existenta hartuiti de parinti sfidatori care cred ca au doar genii neintelese ce nu pot fi nici macar mustrate cand sunt impretinente si de o presa care mediatizeza in exces toate filmuletele facute prin diferite scoli cu telefoane mobile...Profesorii sunt apostolii unui neam si daca nu avem grija de ei vom suferi cu totii, indivizi si colectivitate.Se pare ca o mare catastrofa ameninta natia:ticalosii de profesori nu platesc impozite...Trimiteti portareii sa-i execute... dar daca aveti cat de cat responsabilitate pentru viitorul acestui popor aveti grija sa le creati o viata decenta. .si nu vorbesc aici doar despre guvernanti ci despre noi, oameni de rand parinti si copii...vesnic revoltati ca doamna a tipat, doamna a mustrat, doamna ne cere prea multe comentarii sau chiar ca doamna ar trebui sa accepte sa fie sarutata pe obraz de seful clasei ca tot e el sef... OF! am vorbit mult dar macar mi=am racorit sufletul.Cine are urechi de auzit, sa auda...numai bine.
Da ce's prosti? scuzati expresia. Daca profesorii ar declara sumele pe care le castiga din meditatii cred ca acesti bani ar depasi cu mult banii necesari pentru marirea salariilor profesorilor. NU GLUMESC. Sant foarte multi profesori care castiga de 2 ori salariu pe luna si stiti de ce? Copii sunt nevoiti sa faca meditatii chiar daca nu au nevoie, daca nu faci meditatii nu vei avea niciodata media 10 la obiectu care ar trebui sa il meditezi. Si va spun ca profesorii care fac meditatii au salarii mult mai mari, sunt profesori cu vechime cu grad mare cu reputatie mare. S-a inceput a se etala banii pe care ii au unele persoane in functie de la cine faci meditatii cu copilu. Faptu ca fac meditatii nu are legatura cu faptul daca au bani profesorii sau nu. Inainte de revolutie nu exista asa ceva. am facut ani intregi de meditatii la scoala chiar si in timpu vacantei si nu mi s-a cerut nici un ban, profesorii ne ruga sa facem pregatire fara a ne cere nici un ban. Erau oamnei care se gandeau la educatie si la nivelu de pregatire a elevilor. Cred ca orice venit trebuie declarat si sa se plateasca impozit. Cred ca trebuie sa se respecte legea si in Romania, cred ca mai ales profesorii trebuie sa faca acest lucru, pentru ca prin puterea exemplului va mai face si altii acest lucru.
Am postat raspunsu fara a citi celelalte raspunsuri pentru ca eram nesrabdatoare sa raspund cuiva vare intreaba daca trebuie respectata legea in Romania, nu mai discut despre acest lucru pr ca am vazut ca au raspuns si altii, imi pare rau pentru Adry car probabil are pe cineva care are de platit meditatii si cred ca asa ar proceda ar marii preturile ca orice comercianti care isi vand marfa. Mai vorbea cineva de profesia nobila de profesor, de sacrificati, de apostolii de neamsi multe altele, scuza-ma April dar asa ceva nu mai exista de mult in Romania. Daca mai exista asa ceva sincer imi pare rau de ei sunt demodati. Astazi cand orice se plateste nu cred ca mai sunt multi care nu fac asa ceva. Nu am nimic cu profesorii care fac meditatii, e dreptu lor sunt cunostintele lor, au muncit mult pentru a reusi sa faca acest lucru, spuneam doar ca trebuie sa le fie impozitate veniturile. Calitatea educatiei nu are nici o legatura cu meditatiile platite, doar ca ii fac pe copii mai neatenti la ore, mai impertinenti si mai obraznici in ore, doar pentru ca nu e nici o problema oricum parintii platesc pentru a avea ei note bune si pentru a-i face sa inteleaga o materie care nu are nici o legatura cu ce doresc ei sa faca. Cred ca am ajuns prea departe cu discutia, dar macar m-am racorit si eu.
monicaaa17 întreabă:
LisaJulie întreabă: